Skocz do zawartości

Temat o polityce - wchodzisz na własne ryzyko

Recommended Posts

@Saiya-jin

Całej nie dostałby do ręki gdyby obniżenie podatku i składek nie pociągało za sobą innych wydarzeń. Skoro będzie mniej podatków... to i koszty produkcji, oraz ceny produktów spadną - wydaje się, że powinien nawet zarabiać mniej....  Jednak na pewno dostanie tą kasę do ręki, bo pracownik będzie musiał we własnym zakresie zabezpieczyć się na przyszłość, opłacić ubezpieczenie itd.

Pracodawca nie będzie mógł wziąć tej różnicy dla siebie bo po prostu straci pracownika, który wybierze konkurencję... Nie trzeba być szczególnie bystrym aby stwierdzić, że firma nie posiadająca wykwalifikowanej kadry szybko zbankrutuje. Który więc właściciel takiej firmy dążył by do unicestwienia własnej firmy?

Jakby Ci to powiedzieć... czy dzisiaj pracownik wybiera konkurencję, która oferuje mu więcej niż 1200 zł na rękę, czy może większość ogłoszeń jest za taką stawkę i pracownik nie ma wyboru?

Ja powiem tak - dopóki nie przetoczy się całe post-komunistyczna generacja i nie przebije się pokolenie myślące w szerszej perspektywie niż tylko w perspektywie kadencji, to w Polsce lepiej nie będzie...

Tylko problem polega na tym, że stare lisy dobrały sobie z pociotków młodych, którzy są tacy sami jak oni.
Edytowane przez Saiya-jin

Dzisiaj nie ma wolnego rynku, wolności gospodarczej... to plus wszystkie działania UE i polskiego rządu prowadzi do odwrócenia wszystkiego na głowie. Logika w takim wypadku faktycznie nie działa, czasem przedsiębiorcy opłaca się upaść i dostać nowe dotacje unijne na rozpoczęcie działalności. Opłaca się zatrudniać i zwalniać... bo za zatrudnienie "nowego" stażysty dostaje kasę. Ot zasługa różnych form "aktywizacji zawodowej" i "wspierania" młodych. Tego typu działania, rzekomo wspomagające "przedsiębiorczość" prowadzą do samozadowolenia ze stanu obecnego zamiast do "parcia do przodu" i walki z konkurentami, które powinny być naturalne.(ekspansja jest naturalną cechą człowieka, dzięki której cywilizacje się rozwijają)

Na szczęście dotyczy to zazwyczaj ludzi bez doświadczenia w zawodzie, oraz często nisko wykształconych. Wykwalifikowany pracownik, z doświadczeniem ma już kartę przetargową i jest traktowany trochę inaczej - firmy potrafią o takiego pracownika konkurować i to nawet w naszym odwróconym do góry nogami kraju.

Wszystko to bardzo dobrze pasuje do teorii, że u władzy są obecnie maoiści z klubu rzymskiego. Uroili oni sobie, że szybki rozwój cywilizacji doprowadzi do samozagłady. Zabraknie surowców, miejsca na ziemi, tlenu, wody i wszystko trafi "ch". Ich celem ideologicznym jest zerowy wzrost i gospodarczy zastój. Stąd atakowanie wszystkiego co przyczynia się do rozwoju. Dlatego walczy się z naturalnymi procesami zmiany klimatu, wydając na to ogromne pieniądze. Walczy się z tanią energią atomową, węglową i narzuca się drogie źródła odnawialne. To wszystko + bzdurne regulacje oraz zabijanie w ludziach naturalnego dążenia do ekspansji / rozwoju prowadzi właśnie do upragnionej przez Nich stagnacji.

Gdyby wprowadzono wkońcu normalność, wolność zatrudnienia, wolność gospodarczą... To o czym napisałem miałoby realne przełożenie na rzeczywistość.

Edytowane przez gregotsw

Witajcie Panowie i Panie dość dawno sienie wypowiadałem.
Powiem wam ,ze coraz więcej poparcia ma JKM.
Jestem niesamowicie ciekawy jak przełoży sie to na wybory.

Co jakieś cywilizowane forum to ludzie za JKM, czybyśmy jako naród przejrzeli na oczy?

na moja oczy to około 9-10% osiągnie.

Edytowane przez bluro
  • Popieram 1

Ludzie przejrzeli na oczy i zobaczyli, że coś jest tutaj nie tak. Ciągle te same twarze, zmieniające swoje partie po 5 razy. Te same poglądy i złudne pokazywanie, że są między nimi jakieś różnice. Przy zapowiadanej frekwencji na poziomie 25-30% to 9-10% jest w zasięgu. Nie mówię, że Korwin jest idealny, bo nie jest. No ale wyboru innego nie ma.

Panowie, widzimy się przy urnach :)
10333748_307656566056942_756445292546320

• Popieram 1

Witajcie Panowie i Panie dość dawno sienie wypowiadałem.

Powiem wam ,ze coraz więcej poparcia ma JKM.

Jestem niesamowicie ciekawy jak przełoży sie to na wybory.

Co jakieś cywilizowane forum to ludzie za JKM, czybyśmy jako naród przejrzeli na oczy?

na moja oczy to około 9-10% osiągnie.

PRzejrzeli tylko dalej sporo  ludie starej daty bedzie głosować po staremu bo socjal.... to bo socjal tamto i nei uzywa mózgu tylko łyka to co serwują reżimowe media

Obrazek krążący po "internetach":

10255238_770280693012506_259495011634367

Analiza Solidarnej Polski:

http://www.solidarna.org.pl/wp-content/uploads/2014/05/Raport-10-lat-UE.pdf

Polecam przeczytanie punktu nr 7(od str. 35). Zdecydowanie bardziej przemawia do mnie analiza podparta faktami, aniżeli obrazki bez źródeł.(chociaż te też są ważne - propaganda rządowa w ten sposób zdobywa poparcie wśród tych "mniej bystrych").

Wnioski są jednoznaczne. Do UE dopłacamy od samego początku, o dziwo najwięcej - jeszcze zanim do UE wstąpiliśmy. Koszty sprostania wymaganiom UE były tragicznie wysokie.
Edytowane przez gregotsw

Mam nadzieję, że Korwin znowu coś palnie - niekoniecznie mądrego. Coś ostatnio cicho, przydałoby się wbić jakiś kij w mrowisko. Może tym razem feministyczne?

Poprzednie wydawałoby się niezbyt mądre zagrywki(jak np. o gwałcie na kelnerce) okazały się strzałami w 10!

• Popieram 1
- Są ludzie, którzy pójdą zagłosować przeciwko wszystkim. Oni teraz zagłosują na Janusza Korwina-Mikke - powiedział w "Faktach po Faktach" Kazimierz Marcinkiewicz, były premier. Przekonywał, że ta grupa w 2007 roku głosowała na PO przeciwko PiS-owi, a potem w kolejnych wyborach na Ruch Palikota. - To jest grupa wolnościowa, która chce czegoś innego niż dzisiejszy świat polityki daje - przekonywał.

Moim zdaniem jest w tej wypowiedzi sporo prawdy. 

Tak głosuje tylko idiota, bez jakiejkolwiek wiedzy na tematy programowe.  Jako, że idiotów w Polsce nie brakuje to i sporo idiotów głosuje także na KNP, PO, PiS, SLD. JKM wie, że idioci mają prawo głosu to od czasu do czasu zagrywa im pod nos chwytliwe hasła.(oczko w stronę wyborców idiotów, głosujących przeciw wszystkim) Inaczej nigdy KNP nie zbliżyłoby się realnie do 5%. Idioci zagłosują wbrew swoim poglądom, a potem obudzą się po fakcie jak im zasiłki i świadczenia pozabierają.

Gdyby JKM nie liczył na głosy idiotów to nie miał by szans - nigdy. Żyjemy w demokracji, gdzie głupi mają prawo głosu. Trzeba walczyć niestety i o ten elektorat.

Co do dzisiejszego "Tak czy Nie" to całkiem zabawny był ten program... Bardzo dobrze, że JKM nie wziął na poważnie dyskusji z niepoważną kobietą na niepoważne tematy.

Edytowane przez gregotsw

Nie tylko idiota może tak głosować ale też ktoś zmęczony polityką i tymi u władzy. Co z tego, że znam program w 100% jak partia po wygraniu wyborów się na niego wypnie w 100%? W tej sytuacji zagłosuję, według Ciebie, jak inteligentny i świadomy obywatel ale wyjdę niestety na idiotę. Tak zrobiło SLD kiedy Miller był premierem dlatego nie ma u mnie już szans i tego faceta nawet nie mogę już słuchać. To samo robi PO wobec swoich wyborców. Ale jak w Polsce radykalnie się nic nie zmieni na gorsze to w czołówce nadal będzie PIS i PO, a partie takie jak TR czy KNP będą marginesem. Wyborcy nie będą ryzykować znośnej stabilizacji dla kogoś nieznanego, Tusk o tym wie. Palikot zrobił wiele w kwestii kruszenia fundamentów władzy Kościoła ale nigdy nie wygra bo jest zbyt kontrowersyjny jak na katolicko-prawicowo-bogobojny gust polaków.

• Popieram 1

Inteligentny i świadomy obywatel nie głosuje na kłamców. Nie głosuje też na ludzi którzy mają zupełnie inną wizję państwa i tego jak ma funkcjonować. Tylko idiota głosuje na kłamców i ludzi z których przekonaniami się nie zgadza. Rozumiem mniejsze zło, ale socjalista głosujący na liberałów to idiota. Nawet ktoś o poglądach centrowych i rozsądnie myślący nigdy nie zagłosowałby na KNP, które jest skrajnie prawicową partią.

Jak myślisz dlaczego frekwencja wyborcza jest coraz niższa? Ponieważ coraz więcej ludzi określonych politycznie zawiodło się na swoich zakłamanych socjalistycznych ugrupowaniach. Teraz są przekonani, że nie mają na kogo głosować i bardzo słusznie robią nie idąc na wybory.

Elektorat KNP to z jednej strony ludzie rozsądni, myślący i wierzący w ideologiczne założenia prawicowe oraz druga grupa ludzi którzy bezmyślnie głosują na każdego idącego "pod prąd". Palikociarnia, dzięki tej drugiej grupie swego czasu zrobiła dobry wynik...

Edytowane przez gregotsw
  • Popieram 3

Ultra entuzjaści to TREP, i KNP to ultra sceptycy. Ze skrajności w skrajność.
P.S Pieniądze, które są dotowane na kościół, nie mają z punktu widzenia ekonomii Państwa żadnego najmniejszego znaczenia, jest to tylko element wojny ideologicznej. Co nie zmienia faktu, że też jestem temu przeciwny.

983679_662733007132347_57442753791055102

Edytowane przez se7enfiy