Tabalan 348 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Bartol48 - fakt, MS może mieć własny pomysł na system, ale jest wiele irytujących braków. Jeden profil głośności to właśnie taki brak, niedopracowanie systemu. Rozbicie profilu głośności bardzo ułatwia używanie tego systemu, a chyba o to chodzi. Centrum powiadomień nie jest obowiązkowe, bo mamy kafelki, lecz jeżeli MS to rozsądnie wymyśli to również ułatwi korzystanie ze smartfona. System powinien być raczej dostosowany pod użytkownika a nie irytować tylko dlatego, że MS miał (czasami) porąbaną koncepcję. Ravir - za przeproszeniem pieprzysz głupoty. Zmiana jądra jest dużą zmianą, to jest fakt, lecz jest to kolejny krok w celu udoskonalenia systemu i wprowadzenie tej zmiany nie powoduje, że jest to zupełnie nowy system. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Jeden profil głośności może być brakiem z Twojego punktu widzenia. Słyszałem takich co nie bardzo są zadowoleni z tego powodu bo już się przyzwyczaili jak to działa. Jakiś czas pewnie bazowali na pierwotnej koncepcji jak to ma wyglądać ale narastające głosy o zmiane w końcu ulegli. Brakiem była niemożność ustawienia swojego dzwonka i to raczej idiotyczna bo tak podstawowe funkcje być muszą. Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 To, że miał taki koncept to nie oznacza, że był słuszny. System WP 8 zajmuje ~1,8 GB, a żeby przypiąć kafla z wi-fi trzeba ściągać aplikacje z marketu. Na początku mnie to poirytowało, teraz nawet śmieszy. PS: Przypomnijcie sobie ile miejsca na dysku zajmował(zajmuje) Windows Xp z (nawet z SP1) i co potrafił . PS2: Coś jak centrum powiadomień posiadały "stare" (dałem w cudzysłów bo to pojęcie względne ) Sony Ercissony, gdzie można było dodać sobie alaramy, latarkę, notatki... pod jeden przycisk. Takie coś jest po prostu praktyczne. Gdyby Fiat miał koncepcje wstawiania taboretu zamiast fotela kierowcy to też byłoby to dobre? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 No tak ZTE to jakiś chinol, hhaha. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Co, może niemiecka firma? Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Teraz wszystko jest w Chinach produkowane 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) Co, może niemiecka firma? Widać, że żadnego telefonu firmy Zte na oczy nie widziałeś. Normalna firma klepiąca dobre telefony. A z kupnem tzw Refurbó trzeba uważac przy każdej firmie teraz bo allegro aż pęka w szwach teraz. Edytowane 21 Lutego 2014 przez Synergia 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Widać, że żadnego telefonu firmy Zte na oczy nie widziałeś. Nie zmienia to faktu, że firma chińska więc o co halo? Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 O jajco, to że chińska nie znaczy, że gorsza. Produktu się nie wybiera na podstawie kraju pochodzenia, a na podstawie tego co oferuje. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 To, że gorsza to sam sobie wywnioskowałeś bo ja nic takiego nie napisałem. Pewnie coś w tym jest. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) No tak ZTE to jakiś chinol, hhaha. ZTE 中兴 Corporation (Zhong Xing Telecommunication Equipments Company Limited, gdzie Zhong Xing znaczy "Pomyślność Chin") Huawei Technologies Co. Ltd. (chin. 华为技术有限公司, Huáwei Jìshù Yǒuxiàn Gōngsī) – chiński koncern Lenovo Group Limited (联想集团有限公司, Liánxiǎng jítuán yǒuxiàn gōngsī) – chińska firma informatyczna Chinol to chinol... nie ważne ile patentów IBM wykupi itp... Znajdź mi jeden smartfon chińskiej firmy który równa się jakości wykonania iPhone 5S czy Nokia Lumia 1020. P.S. Miałem kiedyś w ręku Lenovo IdeaPhone K900 czy jakoś tak - z wyglądu fajny... chyba najładniejszy chiński fon jaki widziałem... ale brak mu było "tego czegoś (mimo jego wysokiej ceny) Edytowane 21 Lutego 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Przy telefonie za 400zł nie wymaga się wykonania jak w iPhone 5S, bo nawet Samsung produkuje swoje high endy w niskich standardach jakościowych.W high-endach znajdą się modele bdb wykonane, patrz Xiaomi Mi3 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Znajdź mi jeden smartfon chińskiej firmy który równa się jakości wykonania iPhone 5S czy Nokia Lumia 1020. Huawei Ascend P6. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Znajdź mi Znajdź mi jedną Nokię 1020 która równa się jakości wykonania iPhone5S Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) http://youtu.be/GVivPWjTINE?t=11m25s Edytowane 21 Lutego 2014 przez Saiya-jin Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) Znajdź mi jedną Nokię 1020 która równa się jakości wykonania iPhone5S hahaha dobre rozbawiłeś mnie Wysłane z Bosch WAQ20461PL Edytowane 21 Lutego 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 P.S. Miałem kiedyś w ręku Lenovo IdeaPhone K900 czy jakoś tak - z wyglądu fajny... chyba najładniejszy chiński fon jaki widziałem... ale brak mu było "tego czegoś (mimo jego wysokiej ceny) Może jakie Meizu ? Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Bardzo ładnie trzyma mi bateria w L625.Trochę dzwonienia,WiFi,3G.Na L920 już dawno bym ładował. http://img.tapatalk.com/d/14/02/24/apehe5yt.png Cytuj Link to post Share on other sites
dannyy 13 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 L920 super telefon, ale ten czas pracy na baterii... brak słów. Ale ten jeden dzień spokojnie wytrzyma. Cytuj Link to post Share on other sites
lubiecycki 2 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Windows phone to bardzo fajny system, nie ma lagów, jesli coś sie zetnie i choć nie dzieje sie to często to restartuje sie i jest wszystko ok. Ma fajne bajery, które w przeciwieństwie to samsunga mogą byc przydatne dla każdego. I mimo ze jest to system godny szczególnej uwagi to mało osób sie do niego przekonuje. Ja osobiście nie jestem szczególnie fanem jednego systemu tylko lubię każdy, ponieważ każdy ma coś ciekawego. Android multum opcji, ładny interfejs, płynny, aczkolwiek nie tak łatwy do ogarnięcia po dłuższym użytkowaniu iOSa. Windows phone -kafelki przypadły mi do gustu, minimalizm, łatwy w obsłudze, leczodrobine w tyle za andkiem i iOSem (nie na długo). Ja osobiście ńie jestem zagorzałym fanem tylko jednego os a , lecz za mną chyba najbardziej przemawia czysty android 4.4 na nexusie a za nim Windows z iOS em. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Znajomy ma problem z Lumią 520, a dokładniej po aktualizacji do GDR3 wrzuconej po OTA, nic nie mieszane, "brand" Plusa. Wszystko działa ok, z tym że skarży się na chwilowe niedziałanie przycisku wstecz. Chwilę tam polatałem po menusach i też to zaobserowałem - ma włączoną wibrację przy dotknięciu pojemnościowego przycisku ale w pewnym momencie przycisk wstecz zupełnie nie reaguje, tz nie cofa i nie ma wibracji przyciśnięcia, przez chwilę do kilku sekund. Da się to jakoś rozwiązać? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Restart telefonu na początek. Vol- i POWER przez 10s. Jak nie pomoże to polecam wgrać soft normalnie przez NSU lub NCS. Z braku laku zresetowanie telefonu z poziomu ustawień. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Niech zaktualizuję funkcję Dotknij,daje ona możliwość wyłączenia wibracji w przyciskach funkcyjnych.Może coś pomoże. Cytuj Link to post Share on other sites
Geezomg 0 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 która lumia najlepiej gra do 700 zł? Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 a Football Club jak nie działał tak nie działa, a zgłaszałem do Microsoftu z 10 razy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts