Skocz do zawartości

Recommended Posts

wie ktoś może dlaczego pomimo tego ze mam w umowie internet LTE nie mam w swojej Lumii 830 ikony o tym informującej?

Chodzi mi o to ze non stop mam sieć albo 3G albo H+ ,nigdy nie miałem ikony LTE (mój kumpel taką ikonę ma - a mamy tak samo ustawione telefony pod tym względem (ustawienia->komórkowe+SIM->ustawienia karty SIM (więcej) -> Największa prędkość połączenia). Mieszkam w dużym mieście także problem braku LTE odpada. Jakieś pomysły?

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Trochę to trwało, ale jest : 

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2016/03/17/upgrading-existing-windows-phone-8-1-devices-to-windows-10-mobile/

Phones and devices that can upgrade to Windows 10:1

Lumia 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 430, 435, BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q, MCJ Madosma Q501

Czy ktoś kto zaktualizował swoją Lumię do oficjalnego WM10 może dać znać czy warto to robić? Czy jest już stabilnie itp. Słyszałem też o problemach z bateria. Jestem osobą, którą nie zna się na bawieniu telefonami, dlatego nie chcę w ciemno aktualizować mojej L535, bo potem nie dam rady raczej cofnąć stoją do 8.1

Z tego co widzę, update jest przez Upgrade Advisor, który w Sklepie jest niedostępny. W sumie chętnie bym zaktualizował, bo mnie już drażni ten 8.1, wiec może 10 mnie przekona i jeszcze odłożę przesiadkę na Androida.

Racja jest. Zaraz zacznę aktualizację. Dam znać jak skończę :)

//Edit: Nie zacznę, bo mam 8.1 CV, bez żadnych modów od operatora, więc trochę sobie jeszcze poczekam...

Edytowane przez Outlaw666

@czarusionek

Tak właściwie telefon ściągnie Ci dwie aktualizacje do w10 i dopiero po tej drugiej telefon zacznie sobie wszystko ostatecznie w środku układać/aktualizować, więc na początku po aktualizacji może troche wolniej chodzić, ale później powinno wrócić do normy.

Ja zainstalowałem na L930 i póki co nie mam żadnych problemów ze stabilnością czy płynnością działania, aczkolwiek subiektywnie uważam, że jest odrobinie wolniej niż na WP 8.1 - co nie zmienia faktu, że nadal jest płynnie :)

Co do baterii - za krótko mam aktualizacje, żeby coś sensownego napisać :) za kilka dni będę mógł coś więcej w tym temacie powiedzieć.