Ravir 631 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Arissaa - minęły nie całe dwa tygodnie Lumia 625 jest załatwiona cała Lumia 925 - Orange, T-Mobile i Plus Luma 1320 - CV i T-Mobile. Z 50 modeli już jest 10 - więc w ciągu 2 tygodni - aż 20% dostało uaktualnienie. Sam czekam na Lumię 920 i Lumię 720 - obie CV - i Arissaa - obawiam sie, że Twoja L520 dostanie wczesniej niż moja L720 Pokażcie mi proszę jakąś markę na Adroidzie - która w dwa tygodnie uaktualnila 20% swoich telefonów a w ciągu miesiąca czy dwóch miesięcy uaktualni wszystkie ? Uważam, ze tempo mają iście ekspresowe a na tle Androida to mamy prędkosć nadświetlną. Edytowane 31 Lipca 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 No tak w przeciwieństwie do Androida WP szybciutko uwija się z aktualizacją, aczkolwiek gdy wiadomo, że pojawiają się jakieś większe zmiany w systemie to rzecz jasna, że czeka się na coś takiego z niecierpliwością a szczególnie gdy taka aktualizacja jest wielkim plusem. I jeszcze takie jedno pytanko, na froncie telefonu mam jakąś tandetną folię, którą przykleiłam by telefon się nie zarysował, po jakimś czasie użytkowania jest oba już nieźle porysowana i często się brudzi, i takie pytanko czy lepiej ją ściągnąć czy może zostawić dla bezpieczeństwa choć nie wiem czy jest sens ją trzymać. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14023 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Android jest wolno aktualizowany? Skąd takie wnioski? Wychodzi nowa wersja i praktycznie zaraz instalujemy ją na nexusach. gdzie jest to opóźnienie? Pewnie chodziło ci o producentów kolego i to właśnie ich powinieneś porównywać w Nokią. To w geście producenta leży aktualizacja, a nie Androida ( Google czy kogo tam jeszcze chcesz). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 lepiej ją ściągnąć czy może zostawić dla bezpieczeństwa Ściągnij i nałóż nową. Np. 3mk. Kosztuje niewiele a zawsze jakieś dodatkowe zabezpieczenie. Cytuj Link to post Share on other sites
strasznypotfur 21 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 520 dostanie dzisiaj 8.1 w sieci AT&T. Może nasze rodzime sieci też wypuszczą update na dniach Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Więc w następnym tygodniu można się spodziewać aktualizacji dla Lumii 520? Cytuj Link to post Share on other sites
gandalf23 22 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 No jeśli chodzi o tempo wypuszczania aktualizacji oraz ich dostępność dla urządzeń z Windows Phone to jest mega, androidowy moloch może się schować Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 w następnym tygodniu można się spodziewać aktualizacji dla Lumii 520 Za tydzień, może dwa bo jeszcze mamy Lumię 920 w kolejce. Chociaż wariant CV powinien się opjawić Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 No tak w przeciwieństwie do Androida WP szybciutko uwija się z aktualizacją, aczkolwiek gdy wiadomo, że pojawiają się jakieś większe zmiany w systemie to rzecz jasna, że czeka się na coś takiego z niecierpliwością a szczególnie gdy taka aktualizacja jest wielkim plusem. I jeszcze takie jedno pytanko, na froncie telefonu mam jakąś tandetną folię, którą przykleiłam by telefon się nie zarysował, po jakimś czasie użytkowania jest oba już nieźle porysowana i często się brudzi, i takie pytanko czy lepiej ją ściągnąć czy może zostawić dla bezpieczeństwa choć nie wiem czy jest sens ją trzymać. Szybko? Ile już macie to całe 8.1? Pół roku? I nadal nie macie na wielu modelach aktualizacji. Rzeczywiście szybko. Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Ja osobiście o WP 8.1 usłyszałam jakieś półtora miesiąca temu więc jak dla mnie to rzeczywiście szybka aktualizacja. Poza tym jest w niej wiele nowości, aczkolwiek tempo aktualizowania jest dla mnie zadowalające. Mój brat posiada LG L9 i od powiedzmy 7 miesięcy nie miał żadnej aktualizacji. A WP niedawno wydało aktualizację Black pamiętam jeszcze jak instalowałam, więc jak dla mnie szybko wprowadza się nowe zmiany w systemie Windows Phone, Microsoft radzi sobie naprawdę świetnie ale oczywiście to moje zdanie. Poza tym WP 8 jest nowym systemem i jak na taki radzi sobie świetnie w porównaniu do Androida, przynajmniej ja tak uważam. Cytuj Link to post Share on other sites
strasznypotfur 21 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 @Saiya-jinAktualizacja do 8.1 miała być rozsyłana na przełomie lipiec/sierpień. Od kwietnia była dostępna wersja PfD. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14023 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Microsoft radzi sobie naprawdę świetnieZ czym ma sobie radzić? To Microsoft aktualizuje ci telefon czy nokia? Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 No dobrze, Nokia radzi sobie świetnie, mała poprawka. Ja mam swoje zdanie na ten temat i dla mnie aktualizacje są naprawdę szybko wprowadzane. Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Mam pytanko może ktoś poradzi od wczoraj próbuję zakupić gierkę na wp czy to na ich stronie czy też na telefonie ciągle wyskakuje mi ten sam problem " nie można autoryzować metody płatności upewnij sie że informacje są poprawne lub użyj innej metody płatności zaznacze tutaj iż korzystam z karty prepaid BZWBK. Wpisywałam dane z polskimi znakami / bez i nie mam pojęcia co jest nie tak czy to wina lezy po ich stronie czy to ja coś nieumiejętnie robie ? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Może to problem w samej karcie? Spróbuj jakąś inną kredytową lub debetową. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Mam pytanie, mam telefon z Orange ale niestety nie śpieszy się im z wydaniem aktualizacji do wp 8.1 i teraz pytanie mogę jakoś samemu zaktualizować telefon ? Posiadam lumie 520 Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Pozostaje Preview for Developers (wersja 'deweloperska'), ale jak już dotrwałeś do tego momentu, czekałbym chociaż aż się pojawi wersja CV i dopiero wgrał, bo brand Orange pewnie będzie jeszcze później. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Wersja juz jest dostępna tylko nwm jak ja wgrać, chce sie pozbyc brandu Orange wiec licze na to ze tutaj mnie poprowadzicie jak to zrobić Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/ Cyan (WP 8.1 + dodatki Nokii) jeszcze nie jest dostępny dla Lumii 520, chyba, że jest coś o czym nie wiem . Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Do 520 ma wyjść na dniach ale to w AT&T. Myślę, że z początkiem tygodnia pojawi się coś i u nas. Ja bym poczekał bo za chwilę pewnie będzie dostępny CV to sobie wgrasz. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 To sorry to ja źle przeczytalem co i jak, a powiedzcie mi jak bd wygladalo wgranie czystego systemu ? Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Wielkie dzięki za pomoc. nie orientuje się ktoś kiedy się można dokładnie spodziewać pełnego WP 8.1 dla lumi 520 ? Muszę wyczyścić telefon ale wolę poczekać i wymienić system za jednym razem Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 W Sierpniu najprawdopodobniej będzie. Moim zdaniem teraz to się w ogóle nie opłaca "bawić w PfD - no chyba, że chcemy dostać następne uaktualnienia, które na dniach się pojawią dla WP8.1 PfD. Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Dzisiaj wszedł GDR1 WP 8.1 dla Ativ S. Szkoda tylko, że wszyscy mają dostępną aktualkę, oprócz mnie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts