Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeszcze raz ja. Już kiedyś pisałem o problemie z baterią w mojej l920. Jakiś czas poprawa chyba była. Po pełnym naładowaniu wskazywało, że wytrzyma ok 1dzien i kilka godzin a teraz po odczepieniu ładowarki pokazuje 20 godzin. Włączone oszczędzanie energii, przyciemnione na maxa, w ustawieniach włączone przyciemnianie ekranu gdy oszczędzanie baterii. Wszystkie aplikacje w tle wyłączone, transmisja danych też i po leżeniu 7-9 godzin potrafi zjeść 30% baterii albo i więcej. Resetowałem telefon (vol i zasilanie) i dalej tak samo. Można coś na to poradzić.? Może wgrać od nowa czysty nie brandowany soft ? Pomóżcie, bo telefon super a ta bateria dobija... Jan dobrze mówię u Ravir'a (on też ma 920) i bateria się tak szybko nie rozładowuje.

Coś MAsz mocno nie tak - ja mam włączoną lokalizację i NFC, wyłączone WiFi i BT, oraz standardowo włączone 3G - i barteia wytrzymuje mi 2 dni.

Wg Battery Sense - obecnie mam 51% - i pozostało 1 dzień 8 godzin -  a ładowałem 1 dzień i 3 godziny temu.

Sprawdził bym : procesy w tle, ładowarkę, po cąłonocnym ladowaniu włączył bym na 40 minut Tryb Samolotowy.

Jeśli to nie pomoże - to jest całkiem prawdopodobne, że Masz uszkodzoną baterię - w takim przypadku serwis.

Na pocieszenie dodam, już nie długo, w WP8.1 dostaniemy coś a'la Data Sense :) czyli analizator który procesy zużywają energię. 

Jestem na bieżąco z tymi aktualnościami w WP 8.1. Słyszałem o tych nowych funkcjach. Poczekam, zobaczę co będzie dalej. W INSIDER pokazuje, gdy telefon przeleżał całą noc, że % rozładowywanie wynosi 3,5 % to chyba za dużo.  

To jak oddawać tą L920 na gwarancje bo niedługo (kwiecień/maj) kończy się 6 miesięczna gwarancja na baterię. ? Uznają to za usterkę i naprawią ? Nie wiecie ile NOKIA trzyma tel w serwisie ?

Edytowane przez dannyy