Xarix 2265 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Oj, niezły pstryczek w nos dla niektórych tutaj Tytuł dochodzi do mojej listy życzeń Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 A tak się biedaki tej gry pazurami trzymały, że pierwszy prawdziwie "next-genowy" tytuł, że PC by nie pociągnęły... i co? Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 i co? Zostały im tylko interaktywne filmy od Quantic'a Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Nowe demko dziada z diabłem mnie osobiście rozwaliło. Nawet nie przez wzgląd na grafikę. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 No jest w miarę humorystyczne. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Niestety ludzie nie biorą pod uwagę 2 rzeczy... po pierwsze PS4 nie przeżyje takiego "rozwoju" jak PS3, bowiem to nie jest architektura, którą programiści muszą poznawać. To jest zwykłe x86, z nieco tylko zmodyfikowanym API OpenGL dla dev. Tutaj szału w kwestii poznawania architektury nie ma się co spodziewać i pierwsze produkcje na PS4 nie będą wiele odbiegać graficznie od tych po 2-3 latach. Po drugie, co innego demko, nawet renderowane w czasie rzeczywistym, gdzie wszystko jest z góry zaplanowane. Co innego realna gra, gdzie dochodzą takie rzeczy jak liczenie AI, czy efektów fizycznych (a to wierzchołek góry lodowej). Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Źródło 1: http://www.gram.pl/news/2013/08/25/tak-wyglada-assassins-creed-iv-black-flag-na-pc.shtml Źródło 2: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/geforce-gtx-760-marki-gigabyte-i-zotac-ktory-lepszy/strona/20477.html Oryginał (i czekamy na odpowiedź): http://restinpc.blogspot.com/2013/08/gtxxor-kontratakuje-facepalm-inside.html?showComment=1377450807148#c4699540335900580918 "Fire Strike dobrze odzwierciedla wydajność karty i punkty są proporcjonalne do klatek, w każdym razie u zielonych.5297/8034 = 0,6590,659*60 (klatek) = 39,559 FPS będziemy mieli na 760 (na maksymalnych detalach), które jest w bardzo dobrym zestawie za (http://www.morele.net/inventory/info/cIV09R/) 3314,80zł (zestaw staniał o 200zł) Oh! Ale te konsole to postęp! A przecież ja wziąłem pod uwagę niepodkręcaną kartę, a kartę i procesor można wyrkęcić. Ahh ta optymalizacja i niższa cena konsol." Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Hasło przewodnie fanbojologa "Nie dla psa kiełbasa" Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Zagramy w The Division w 1080p@60fps na... PC http://www.benchmark.pl/aktualnosci/gamescom-2013-tom-clancy-s-the-division-gra-pc-zapowiedz.html na minimum 2 tytanach Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Paanie jak HD7850 z kiepskim CPU zrobi 30fps w 1080p, to taki GTX670 "zje" to. Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) na minimum 2 tytanach W przypadku AC4 na max detalach (a to wersja beta, wiec raczej wydajność jeszcze się poprawi), które są ładniejsze od tych na PS4, to 760 robi 40 klatek. Jestem zadowolony, bo 40 to jest już wmiarę płynny obraz. Pamiętajcie, że ja do wyliczeń brałem niepodkręcaną wersję karty. Z Division będzie podobnie, chyba, że dadzą jakieś ultra bajery na PC, ale do i tak ładniejszej ładniejszej (nie wiemy o ile, ale wymieniali dużo rzeczy, więc pewnie w AC4 była większa różnica) grafy niż na PS4, to można grać płynnie na 760, ewentualnie zmniejszy się cienie, aby były tak jak na konsoli, ale tesktury, obiekty i cząsteczki mamy ciągle lepsze. Na konsolach nie ma jakiejś tajemnej optymalizacji, więc zasada działania jest taka jak powiedział gtxxor, a mój zestaw z 760 do premiery "next genów" jeszcze bardziej stanieje i może będzie się dało tam wcisnąć 770, albo 680. Jeszcze trzeba dodać, że tutaj napisano: Na podstawie udostępnionych próbek jednoznacznie stwierdzili, że edycja na pecety oferuje bardziej szczegółowe efekty szczątkowe, tekstury w wyższej rozdzielczości, znacznie większy zasięg widzenia czy bardziej realistycznie prezentującą się wodę. Odnotujmy, że gra hulała w 60 klatkach na sekundę na pececie wyposażonym w kartę graficzną NVIDIA GeForce GTX 780. Nie wiem, w ilu klatkach będzie działał AC4 na PS4, nie zmienia to faktu, że aby grać płynniej i ładniej nie trzeba dużo dokładać na start, a potem przecież względem konsol szybko się odkuwamy. Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez Gwynbleidd Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Paanie jak HD7850 z kiepskim CPU zrobi 30fps w 1080p, to taki GTX670 "zje" to. HD7770(mniej więcej połowa wydajności 670tki) w przypadku X One Cytuj Link to post Share on other sites
alladen 19 Napisano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie wiem, w ilu klatkach będzie działał AC4 na PS4, nie zmienia to faktu, że aby grać płynniej i ładniej nie trzeba dużo dokładać na start, a potem przecież względem konsol szybko się odkuwamy. Napewno lepiej niż w AC 3 (nie ważne na jakiej platformie). Edytowane 27 Sierpnia 2013 przez alladen Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Troll harder. Gra na zwiastunach nie pokazuje jakiejś rewolucji graficznej, a na materiale z PS4 widać gołym okiem (tym samym, co widzi bez problemu śmiesznie niski zasięg renderowania cieni wysokiej rozdzielczości w Niesławnym), że ładne i ostre jest to, co jest nie dalej od gracza, jak 3 metry, a potem już jest okrutny LOD i inne metody kastrowania grafiki. Cytuj Link to post Share on other sites
alladen 19 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Wszędzie kastrują grafikę AC4 było robione najpierw na pc dopiero potem na konsole. Zobaczymy czy identyczne kastracje będą na PC - jeśli tak to ubi znowu się nie popisało. Coś w stylu COD'a. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez effendi360 Pisz poprawnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Logikę tej wypowiedzi, chyba tylko ty rozumiesz. Skoro AC4 jest najpierw (podobno i tak powinno teraz być z każdą multi platformówką) robione na PC, a potem portowane na "next geny", to z jakiej racji jakiekolwiek kastracje mają dotyczyć wersji PCtowej? Wcześniej gry były portowane z obecnych konsol (np. poprzednie AC), przez co prawie zawsze dostawaliśmy tylko wyższej rozdzielczości cienie i tekstury i większy zasięg rysowania, teraz gry (prawdopodobnie) będą wyglądać wreszcie przyzwoicie, bo będzie masa bajerów robiona pod dużo mocniejsze PC, które potem na konsolkach będą przycinane np. mniejszym zasięgiem rysowania, jak to jest właśnie w w/w AC4 (z tym, że AC4 jakoś pięknie nie wygląda, ale taki BF4 nawet przyzwoicie). Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel96 5 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Nie którzy kupują przerobionego Xboxa na allegro po to by nie wydawać fortuny na gry i dla nich jest to opłacalne. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 A potem wypisują po durnych konsolowych portalach, że piractwo jest domeną "złych" pecetowców. I że Xbox jest pod każdym względem lepszy niż PC, bo akurat oni mają Xboxa. Więc buzera konsolowa dalej kwitnie pełną gębą. Trzeba też mieć na uwadze, że nowe konsole mogą tak łatwo nie "pęknąć". Do tej pory nie ma metody na uruchamianie backupów na WiiU, czy PSV. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Skeletor 1688 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Modlę się dniami i nocami, żeby szybko "nie pękło". Niestety do łamania tych pudeł zasiądzie armia najzdolniejszych "łamaczy" na planecie Ziemia... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 I dobrze. Niech pęka jak najszybciej. Sony, m$ niech poniesie straty i niech w końcu skończą z tą farsą. Niedzielnym graczom do pełni szczęścia wystarczy Ouya na androidzie a dla nas, niech w końcu zaczną klepać gry, na jakie nasze sprzęty zasługują. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 effendi360 Prawda jest tak, że bez konsol nie miałbyś w co grać na kompie. A może gry w cenie 279zł na PC? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Hehehe ile Ty masz lat ? Co to za bzdety ? To przed PS1 nie było na kompa W OGÓLE gier ? Przypomnieć Ci gdzie takie hity jak Doom, Quake, Wolfenstein, Unreal, Half Life debiutowały ? Mam wymieniać dalej ? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Masz racje ale deweloping tych gier nie kosztował 50-100 mil $ i koszta się zwracały nawet dla samego PC! Doom - pc, genesis, snes, gba Quake - pc, psx, n64, saturn Wolfenstein - dos, snes, gba Half Life - pc ps2 Gaming na pc bez konsol praktycznie nie istniałby. Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez MiK86 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Nie ma co gdybać "co było gdyby" bo jak już mamy tak gadać to ja z całym przekonaniem twierdzę, iż konsole spowalniają rozwój gier. Te gry zostały oczywiście powydawane na inne platformy dla zysku, ale startową platformą był pecet więc nie gadaj, że nie byłoby na nim w co grać, gdyby nie było konsol bo to totalna bzdura. Od innej beki. Owszem, może niektóre konsolowe hity, gdyby przymrużyć oko na niecałe 30 fps i 720p, potrafią pokazać klasę ale kurde, każdy tylko exy, exy, exy to siądźcie z kartką, wypiszcie tytuły i policzcie te CUDOWNE exy. Ile tego wyszło przez 7 lat ? Między Bogiem a prawdą nawet 10 nie ma. Tyle gier, to hardkorowiec przechodzi w miesiąc. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 iż konsole spowalniają rozwój gier. Nic bardziej mylnego: Więcej konsol -> więcej sprzedanych gier -> więcej kasy dla deweloperów -> więcej kasy na rozwój, nowe pomysły i robienie gier. Dla mnie logiczne. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts