Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

@@dadulek, krytykować może :P

mi tam się niedźwiadek podoba, nikt nie powiedział, że to ma być zbroja płytowa, a sam proces ulepszania jej sprawia, że nabiera "masy" :D

co do DLC - wolałbym zadania od przedmiotów, ponieważ jeden set startowy już jest i wystarcza on spokojnie na początek gry, kusza nie jest tak bardzo istotnym elementem gry [ja używałem jej do strącania latających potworów i do zrobienia achiva]

Edytowane przez darasz89

Ale krytykuje grę najbardziej z nas wszystkich.  6/10 proponował. Myślał pewnie, że zrobi sobie kobietę maga bitewnego w pełnej zbroi, a tu mu każą takim dziadem starym grać...

Krytykuje gre jej mechanike itp nie sage wiedzmina czy fabułe :|, aha juz wiem letho ma sie wtedy jak go sie puscilo w 2 i sie zaimportowalo save do gry.

A ksiazke mam zamiar przeczytac aczkolwiek z tego co wiem nie trzeba czytac ksiazki zeby zagrac w WIedzmina, tak to jest jak gra mi sie podoba to chce zeby byla lepsza to a nrzekam to samo jest z planetsidem mam przegrane 1600h a nadal narzekam i gram w te gre bo ja lubie i chce zeby byla lepsza to samo z wieskiem to sie nazywa konstruktywna krytyka :)

I DADULEK nie nie gram po pierwsze kobiecymi postaciami w grach dopoki nie musze, a zbroja jak zbroja wkoncu wiedzmini walcza a zbroja sie przydaje a czemu nie kolczuga czemu nie jakas plytowka czy polplytowka? A maga juz mam jest nim Geralt a znaki sa nadzywczaj potężne szczegolnie po ulepszeniu.(aczkolwiek i tak nalezalo by w nich rozne rzeczy pozmieniac.)

Używacie jakiś modów graficznych ? Czy to co nam CDPR dał :>

https://sfx.thelazy.net/games/preset/3734/uzywam tego bo sam zrobilem ;p

• Popieram 1

tak a propo patchy itp - fajnie by było, gdyby REDzi poprawili system importu save'ów, sam mam chyba z 10 różnych zapisów z W2 i co do niektórych sam nie jestem pewien jaka to ścieżka była obrana :D

przydałoby się małe okienko [coś tak w imporcie DA:O > DA2] pokazujące jakie wybory będą zaimportowane

Edytowane przez darasz89
  • Popieram 1

się małe okienko [coś tak w imporcie DA:O > DA2] pokazujące jakie wybory będą zaimportowane

Nie pisz tu, tylko do cdp.

Jeśli piszesz tu, to mogę Ci co najwyżej odpisać, że fajny pomysł. :)

I własnie dlatego trzeba przeczytać sagę

Od tego powinno się zacząć - nawet w tym temacie widać od razu po postach kto gra tylko w grę, a kto podchodzi do tego po "wiedźmińsku".

Kumpel mi napisał, że na GK110 nowe stery powodują płynniejsze zachowanie się W3. Testował na bagnach koło sierocińca - zatem w miejscu dość obciążającym (sporo obiektów, cieni, fizyki, mgły, wiatru ... itd) - zatem fajna wiadomość, wrócę do domu, to sprawdzę na swoim gpu.

Ja jednego nie rozumiem. Są krytyczne błędy które na dobrą sprawę nie pozwalają cieszyć się rozgrywką. Właśnie wyczytałem że łatka poprawiająca exp z questów jest gotowa, ale nie chcą jej na razie wypuszczać (!?), bo mają zaplanowany większy patch który planują na środę... co to za problem wypuścić łatkę dzisiaj a za 2 dni kolejną skoro jest taka potrzeba ?

Ehh.

Jak niby mam oddać kryształ z megaskopu zaprzyjaźnionej czarodziejce, jak jedyne gdzie mogę iśc to do Radowida -_-

Triss jeszcze siedzi spokojnie w Novigradzie, a tu zupa z tym questem. Kolejny z bugiem czy jak ? Bo dostałem liścik zaperfumowany od gościa.

Mogliby wrzucić hotfixy na już, ale widocznie wolą wszystko naraz. Nie podejrzewałbym ich o robienie tego bez powodu. I tak fixy dla PC będą szybciej niż dla konsol i to o jakiś tydzień.

Jedyny powód jest taki: skoro w środę planujemy patcha to nie będziemy wypuszczać specjalnie hotfixa w poniedziałek...

Z całym szacunkiem jaki darzę Redziaków i ich pracę (i tak są co najmniej 100 razy lepsi od innych), ale takie podejście jest co najmniej nie w porządku...

Trudno, trzeba zacząć robić sidequesty w Skellige

Edytowane przez sieniu

Jedyny powód jest taki: skoro w środę planujemy patcha to nie będziemy wypuszczać specjalnie hotfixa w poniedziałek

Wiem, czytałem. Może jest tam drugie dno, może łatwiej im to wykodzić razem, a może trudniej rozprowadzić jednego patcha po drugim (GOG), bo automatycznych aktualizacji tam nie ma (afaik).

Ja nawet sidequestów nie mogę robić, bo jak odbiegnę za daleko od zbugowanej lokacji, to i tak przy przełączaniu jakichś scenek nagle teleportuje mnie do miejsca z questem i zaczyna się scenka a z nią loading w nieskończoność. Mam więc udupionego Geralta i modlę się, żeby nie zapomnieli o Undviku przy łataniu dziur. Także z mojej perspektywy, czy to jutro, czy środa czy przyszła środa, wszystko mi jedno, byle naprawili. 

Ja nawet sidequestów nie mogę robić, bo jak odbiegnę za daleko od zbugowanej lokacji, to i tak przy przełączaniu jakichś scenek nagle teleportuje mnie do miejsca z questem i zaczyna się scenka a z nią loading w nieskończoność. Mam więc udupionego Geralta i modlę się, żeby nie zapomnieli o Undviku przy łataniu dziur. Także z mojej perspektywy, czy to jutro, czy środa czy przyszła środa, wszystko mi jedno, byle naprawili. 

To nie lepiej wczytać jakiś autozapis z przed questa ?

ok, gra skończona :D

82h [bez zabawy w Gwinta - sorry CDPR] i 75% achivów i już wiem, że będzie 2 przejście [pewnie po publikacji wszystkich 16 DLC]

gra jest cudowna, cieszę się, że tak seria została zakończona

małe spostrzeżenie

zauważyliście, że podczas wspomnień Ciri po wejściu do wieży Geralt nosił domyślny pancerz? :D

moje zakończenie:

Nilfgaard wygrywa wojnę i zajmuje Novigrad, pozostawiając Temerię jako swojego lennika, Ciri zostaje cesarzową, Geralt wraz z Yen żyją sobie spokojnie, Krwawy Baron żyje i opiekuje się żoną, duch Matki wiedźm zabity, Magowie uciekli do Koviru, Cerys rządzi Skellige

bugi, niedopatrzenia i inne takie rzeczy, które mi się trafiły:

zacinający się NPC podczas zadań z eskortą / podążaniem, dziwne zachowania Płotki podczas jazdy po stromych wzgórzach, dziwnie zachowujący się NPC podczas przerywników, bug z zamykaniem ekwipunku poprzez Esc [podobno w 1.05 poprawione]

większych bugów psujących grę nie miałem - szczęście? :D

gra wg mnie 9/10, i jeśli Batman będzie znów odgrzewanym kotletem z odrobiną świeżej cebulki, to Wiedźmin 3 ma dużą szansę na zdobycie tytułu gry roku :)

cóż, teraz pozostaje mi czekać na DLC oraz dodatkowe przygody z expansion passa

Edytowane przez darasz89