m1k3b 61 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Za to my mamy teraz ulubiony, nowy temat. Szkoda osób poszkodowanych, no ale szczerze liczę na to, że odzyskają należność a nawet jeśli nie to: nie wiem czy nerek starczy na spłatę.. NIE CYTUJ CAŁYCH POSTÓW I ZDJĘĆ. Biafra. //edit: https://www.dropbox.com/s/q09bq80p79n4bg3/ppx.bmp Edytowane 20 Czerwca 2013 przez m1k3b Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Nic z tego nie rozumiem Ostatnio tyle się tu dzieje, że idzie się pogubić. 1 Link to post Share on other sites
mulator 3173 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 @Biafra1987, Oczywiście że było widać. Chociażby tu: http://forum.benchmark.pl/topic/82457-sprzedam-p%C5%82g%C5%82%C3%B3wn%C4%85-evga-132-ck-nf78-a1-socket-775/ Ciekawe czy Igorrodz otrzymał dane tej "firmy" o które prosił. Ja nie otrzymałem. Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 "7 ostatnich cyfer zachowuje dla siebie" - robi się coraz weselej Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ukrywał ten numer seryjny jakby ktoś co najmniej dzwonić miał na niego Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Od dawna intryguje mnie pytanie, co kieruje takimi typami W dzisiejszych czasach dojście do tego, kto tak naprawdę siedzi po drugiej stronie łącza nie jest specjalnie skomplikowane i prędzej czy później będzie miał w chacie wizytę mundurowych. I po co ? Dla tych +/- 10k sp********ć sobie kawał życia, bo sprawę będzie miał przez długi czas w papierach ? Trzeba być naprawdę srogim bezmózgiem. "Jak kochać - to księcia, jak kraść - to miliony." Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Właśnie się zastanawiam na jaką ogólnie sumę okantował. Może policzymy ? Panowie zgłaszajcie ? 2 Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Trzeba by uwzględnić również straty moralne Gdybym podjarał się na testowanie dwóch Titanów i został z niczym to byłbym srogo wku.. zdenerwowany Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 AAA to ten ziomeczek:D miałem brać kiedyś od niego 6950 to zaklepałem a i tak sprzedał komuś innemu a jak się trochę o to wkur...em to powiedział, że załatwi inną na dniach a tamta to była kicha jakiś szrot... no i tyle załatwił, że się nie odezwał - i dobrze Link to post Share on other sites
tijiv 8 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 co jak co ale na forum komputerowym trzeba brac pod uwage ze ludzie sa wmiare zdolni zeby znalezc wszelkie informacje o danej osobie, w koncu to internet Link to post Share on other sites
mulator 3173 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 AAA to ten ziomeczek:D miałem brać kiedyś od niego 6950 to zaklepałem a i tak sprzedał komuś innemu a jak się trochę o to wkur...em to powiedział, że załatwi inną na dniach a tamta to była kicha jakiś szrot... no i tyle załatwił, że się nie odezwał - i dobrze Ciekawe czy ją rzeczywiście sprzedał. To że napisał "SPRZEDANE" nie oznacza że doszło do jakiejkolwiek transakcji. Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Nie chcę osądzać, więc jeśli tu jest to proszę o sprostowanie ale moim skromnym zdaniem powązania Phoenix'a z Darmaczem są nieco większe niż "8,5 klocka długu", mało tego bardzo możliwe że są to współpracownicy albo ... ta sama osoba. Kiedy po rozmowie telefonicznej z Darmaczem dowiedziałem się że padł mu MPower napisałem o tym w statusie na benchmarku. Phoenix skomentował to, czymś w stylu "nie nabijaj się ze mnie".Oczywiście Phoenix mógł z premedytacją udwać osobę powiązaną z Darmaczem (Darmacza) dla zaskarbienia sobie zaufania, ale wydaje się to dość dziwne. Dodatkowo "afera Phoenixa" dość dziwnie skrzyżowała się z problemami sklepu Darmacza (jego samego). Sam Phoenix posiadał jednak pewne zaplecze sprzętu komputerowego oraz narzędzi, co poniekąd łączy go z Darmaczem (z nikąd raczej tego wszystkiego w 1 dzień nie załatwił). Sklep Darmacza, co prawda zarejestrowany jest w Olsztynie, ale nie jest to jedyne miasto z którego adresowane są paczki od niego. PS: Darmacz ma problemy z ortografią i generalnie pisze dość niechlujnie (brak znaków przestankowych, błędna składnia)... identycznie jak... wiadomo kto. 5 Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 http://i1.memy.pl/obrazki/2740663856_paanie_ja_nie_jestem_handlarzem.jpg 7 Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 tez mislem z nim do czynienia 1,5 tygodnia robil mi przelew za klucz do C3 wkońcu nie przelał i sprzedałem komuś innemu Link to post Share on other sites
darmacz 30 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Nie chcę osądzać, więc jeśli tu jest to proszę o sprostowanie ale moim skromnym zdaniem powązania Phoenix'a z Darmaczem są nieco większe niż "8,5 klocka długu", mało tego bardzo możliwe że są to współpracownicy albo ... ta sama osoba. Kiedy po rozmowie telefonicznej z Darmaczem dowiedziałem się że padł mu MPower napisałem o tym w statusie na benchmarku. Phoenix skomentował to, czymś w stylu "nie nabijaj się ze mnie".Oczywiście Phoenix mógł z premedytacją udwać osobę powiązaną z Darmaczem (Darmacza) dla zaskarbienia sobie zaufania, ale wydaje się to dość dziwne. Dodatkowo "afera Phoenixa" dość dziwnie skrzyżowała się z problemami sklepu Darmacza (jego samego). Sam Phoenix posiadał jednak pewne zaplecze sprzętu komputerowego oraz narzędzi, co poniekąd łączy go z Darmaczem (z nikąd raczej tego wszystkiego w 1 dzień nie załatwił). Sklep Darmacza, co prawda zarejestrowany jest w Olsztynie, ale nie jest to jedyne miasto z którego adresowane są paczki od niego. PS: Darmacz ma problemy z ortografią i generalnie pisze dość niechlujnie (brak znaków przestankowych, błędna składnia)... identycznie jak... wiadomo kto. Posuwasz sie koles za daleko. Masz nawet problemy z korzystaniem z google, ponewaz bys wiedział dlaczego paczki ida czasami z innych adresów. Dla Ciebie jednak jest to zbyt madre. I dlatego, że nie posiadasz chocby podstawowej wiedzy w tym temacie powienienes zamilknać. Wg. mnie to najlepszym wspólnikiem Fobosa bys był Ty, a teraz udajesz i szukasz innych teorii spiskowych aby odsunac podejrzenia od siebie. Niezła Teoria , no nie!!!!!!!!!!!! Plucie to Twoja specjalność, tylko uważaj, poniewaz flegma moze zawrócic jak bumerang. Od dzisiaj zaczynam pluc po innych cwaniaczkach, jak tutaj wielokrotnie mnie nazwano, na tym forum i nie tylko. Pamietam jakies kilka lat temu, o isnieniu forum PCLab dowiedziałem sie od wujka google,, gdyz tam pewien osobnik naublizał mi za to , ze niepodobała mu sie cena za która sprzedaje jakis przedmiot na allegro. I wtedy po raz pierwszy tam sie zalogowałem. Latasz na poziomie tego samego goscia. Za chwile napiszesz , że z japy mi jedzie i nogi mi smierdza . To twój poziom. Twój poscik dołacze to akt sprawy, gdyz z mojej strony tez poszło zawiadomienie na Policje na tego kolesia i szukam wspólników. Wiec to moze jest slad. Pewne jest, że miał wspólników na tym forum. Zainteresowane osoby prosze o email: info@darmacz.pl Mam wiecej dokumentow, w tym skan dowodu osobistego i konto z którego przyszły pieniądze za wczesniejsze zakupy. Za które zapłacił. Co prawda było to ok. 1100 zł Po kolejne sporo osób z tego forum wiedziało, że sklep darmacz.pl wysyła towary czasami przed otrzymaniem przelewu i mówimy tutaj o kwotach rzędu kliku tysiecy zł. A tylko po otrzymaniu dowodu wpłaty w pdf. Tutaj tez taki był, tylko okazał sie fake. A cały jego przekret jest grubszy niż komukolwiek sie wydaje. Osób niechcaco w to zamieszanych podejrzewam, ze sporo. Jak wogole kogokolwoiek interesuje schemat i cała historia przekretu, moge to opisac od poczatku. Zamieszał w cała sprawe Asusa i Chiefteca, ktrorych beda ciagac na Policje chociaz nie mieli pojecia o niczym. 7 Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Opisz, opisz. Może być ciekawie Link to post Share on other sites
Kapucynek 167 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 "Plucie to Twoja specjalność, tylko uważaj, poniewaz flegma moze zawrócic jak bumerang." Mogę sobie zrobić taki tatuaż na lewym ramieniu? A tak szczerze, jakie masz konkretne dowody że nie jesteś panem Phofobosem? No teoretycznie można by się kłócić na tak, nie... etc. pierdoły. Hmm... może by założyć pozew zbiorowy na Pan(nę) Phofobosa? No i też czekamy na opis Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Niezłe jaja... Z dnia na dzień się robi ciekawiej @piterr skończ z tymi zdjęciami Wczoraj jak zobaczyłem ten pierwszy to tak parsknąłem śmiechem że poplułem TV Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Uważaj z tym pluciem, bo flegma może wrócić...jak bumerang :-) 1 Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) @vuodi http://img842.imageshack.us/img842/8276/he1s.jpg Ciekawe czy ją rzeczywiście sprzedał. Chyba temu użytkownikowi - ciekawe, czy tylko jemu sprzedał tego 6950 http://forum.benchmark.pl/topic/11342-oszuści-zaufani-sprzedawcy-i-kupujący/?p=992189Dziwnie podobne ogłoszenia. Miasto w profilu też się zgadza, chyba jego wcześniejsze konto, 7 kwietnia założył Phoenixa http://forum.benchmark.pl/topic/82411-sprzedam-kgraficzn%C4%85-powercolor-hd6950-1gb-gddd5-256/?hl=hd6950 http://forum.benchmark.pl/topic/80634-sprzedam-kgraficzn%C4%85-powercolor-hd6950-1gb-gddd5-256bit/?hl=hd6950 Edytowane 21 Czerwca 2013 przez piterrrxd 1 Link to post Share on other sites
KtosCos 92 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Hmm... może by założyć pozew zbiorowy na Pan(nę) Phofobosa? Nie, lepiej w takiej sytuacji, jak każdy sam złoży zawiadomienie i wspomni o tym, że nie jest jedyną osobą. Klik Sprzętu trochę miał, kasy też co widać po przelewach (o ile ten przelew 1,1k nie poszedł z tego przelewu 1,8k). Nie rozumiem, po co okradać innych skoro trochę kasy skądś musiał mieć na ten sprzęt. O ile nie znalazł fotek na google, po tym jak ukradł komuś nick Link to post Share on other sites
Popularne posty darmacz 30 Napisano 21 Czerwca 2013 Popularne posty Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) W dzień mam bardzo mało czasu moge pisac pózno w nocy, wiec wtedy cała historie opisze, a jest o czym.A do tego czasu cytat dwóch juz ostatnich emaili zanim całkowicie kontakt sie urwał,i nawet na teksty typu wsadazania kaktusa do ................ brak reakcji.13 czerwiecTak jak obiecalem zebralem dla ciebie pieniadze i dokumentacje mimo tego ze zalalo mi caly warsztat przez ta powodz wokol plocka i jak obiecalem jutro rano jestem kupilem juz bilet na dzisiejszy pociag 20:09 roszkie wczesniejszy bo nie ma juz tamtego i sa tylko dwa polaczenia a i tak sa 4 przesiadki no nic mam nadzieje ze mnie jutro odbierzesz i nic sie nie zmieni miedzy nami i jak zobaczysz bo biore ze soba dokumentacje oraz dostep do interentowego konta to bedziesz widzial ze ci nei klamie ze wyslalem ci pieniadze , ale biore ze soba pelna kwote i jak cos na miejscu sie rozliczymy . Dzis mnie nie bedzie na internecie bo suszymy sprzet i jestem pza zasiegem do miasta kawal drogi wiec sam rozumiesz to nie odpisuj jak cos bede dopiero po 18 w domu zeby sie wkapac i sapkowac do dieciebie i sluchaj powrotny pociag mam o 13 to naprawde zebysmy ogarneli wszystko przez 4 godziny. Pozdrawiam14 czerwiecakurat widzisz ale bylem w olsztynie i nikt mnie nie odebral proste mam dosc tego ze mnie non stop oskarzasz wplacilem drugi przelew dzis w okienku pko i nie ma mowy o pomylkach srylkach etc , w poniedzialek dotrze do ciebie przelew i daje sobie juz tez spokoj z konktaktem z toba przez powodz mam zalany warsztat wiec nei bede sie zajmowal dalszymi problemami z worklogiem , w poniedzialek sobie sprawe zalatwisz mnie juz worklog nie interesujeTresć bez jakichkolwiek korektWogóle z całej korespondencji wynika, ze nie zawsze pisze dokładnie na temat, jaki pare innych symptomów, daja mi powody przypuszczać, ze gościu ćpa.I nie zalało go, a naćpał sie za mocno.Wiec wiezienie moze byc dla niego zbawieniem.A bedzie miał niechybnie i zarzut podrabiania dokumentów.Mam taki dokumencik tez na goscia.No cóż mielismy byc jednym ze sponsorów projektu zasiłka Seasonic 1000W platinium + kabelki, zostalismy niechcąc tego, głównym,gdyz praktycznie wiekszość sprzetu widocznego na fotkach worklogu pochodzi od Nas.I od umowy sponsoringu zasiłki i okablowania sie zaczeło. Umowa scisle była zwiazana z firma Asus, a ona tez wyladuje na Policji, wiec ich tez przesłuchaja. I ona jest jedynym elementym który mnie z nim wiąże, poza zwykła sprzedaża sprzetu. Dalsza częśc póznym wieczorem.Tak jak pisałem mam sporo materiałów o gosciu, wszystkim poszkodowanym go udostepnie.Jeżeli zbiorówka jest dobrym rozwiazaniem, jestem czteroma kończynami za.Udziele wszelkiego wsparcia w tym finansowego, jak gdziekolwiek bedzie trzeba pojechac, cos sprawdzic itd.Każdej osobie która cwaniaczka namierzy i przyczyni sie do jego schwytania. Wszystkie adresy IP, z których składał zamówienia, logował sie w sklepie sa takie same i pochodza z rejonu płocka 95.178.0.113 info@darmacz.pl517117114 Fobos (to do Ciebie, napewno czytasz) - Psy zostały spuszczone Edytowane 21 Czerwca 2013 przez darmacz 10 Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Zaczynam polowania 1 Link to post Share on other sites
ZakuTS 8 Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Fobos (to do Ciebie, napewno czytasz) - Psy zostały spuszczone Byłeś już rozumiem na policji? Czyli będzie miał kilka tych zgłoszeń pajac. Moje, twoje, pewnie firmy które "podobno angażował" również coś zadziałają. Koleś ma przesrane to jest pewne. NIE CYTUJ CAŁYCH POSTÓW!!! Biafra Edytowane 21 Czerwca 2013 przez Biafra1987 Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Nie cytuj calych wypowiedz ogólnie jestem ciekaw czy to realy jakas firma czy po prostu jak napisal Darmacz - ostro przecpany malolat... Link to post Share on other sites
Recommended Posts