michaelred 4 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Jh Komus sie nie spodobalo ze sprzedaje za tanio poprostu. Konkurencja i tyle sam bym z checia kupil gdybyl potrzebowal takiej mocnej karty. Przeciez z tego co wiem pare osob kupilo juz od niego i zaden walek to nie jest. Rozne rzeczy sie zdazaja na allegro ja np kupilem 7870 z podpisu prawie nowa za 500 z przesylka. Dobra cena= walek dla wielu nawet jesli przez allegro to bym sie specjalnie nie bal poto jest POK. Ja tak przegladajac allegro glownie kupuje i szukam takich okazji. Na zaden walek narazie nie trafilem. Imho taki jest sens calych aukcji dla mnie w ogole a to ze inni zrobili sobie z tego sklep i sprzedaja po normalnych albo wyzszych cenach czekajac na fra%$& ra to juz ich sprawa i kupujacych Cytuj Link to post Share on other sites
Mizur138 7 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Witam jako nowy uzytkownik tego foum przywitam sie ze wszystkimi oraz zapewnie was ze to ja Mizur138 z allegro. Sprzedaje karty na allegro oraz tablica itp. Nie zamierzam nikogo robic w cho.. i te podobne ci co karty otrzymali wiedza ze jestem zaufanym zrodłem. Niestety z przykroscia musze powiedziec ze konkurencja wykonczyla na allegro dlatego konto zostalo zawieszone wiec zakupy beda dostepne tylko poza allegro. Pozdrawiam i zycze miłego dnia. Cytuj Link to post Share on other sites
fantomaz 64 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 konkurencja wykonczyla na allegro dlatego konto zostalo zawieszone konkurencja zawiesiła Ci konto ? Cytuj Link to post Share on other sites
michaelred 4 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Kolego fantomaz nie udawaj, że nie rozumiesz o co chodzi Konkurencja zapewne podkablowała do allegro, że aukcja jest lewa przedmioty kradzione itp. Final taki, że pracownik allegro zawiesił tymczasowo konto Cytuj Link to post Share on other sites
Mizur138 7 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Kolega mądrze się wypowiedziął. Zero przekrętu a swoją cena niszczylismy oferty na allegro. o konto będę walczył więc zobaczymy jak to będzie Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Pochwal się uzasadnieniem allegro bo pisanie, że konkurencja przyczyniła się do blokady konta do mnie nie przemawia w żadnej sposób. Znajomy sprzedawał na allegro 30 sztuk G27 za 800zł gdzie stały wtedy po 1200-1300 i jakoś konkurencja go nie wykończyła. Argument wyssany z palca. Cytuj Link to post Share on other sites
Mizur138 7 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Moze i wyssany z palca moze chodzi o rachunek bo ostatnio zalegalem z jedna płatnoscia,nawet czy tak czy nie to kazdy potwierdza moje zrodlo ze jest prawdziwe. Cytuj Link to post Share on other sites
faroxim 13 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 @UP co prawda to prawda Z resztą allegro to allegro,a nie handel narkotykami. Cytuj Link to post Share on other sites
Mizur138 7 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Zobaczymy co bedzie z tym kontem Cytuj Link to post Share on other sites
faroxim 13 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Zrób nowe ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Mizur138 7 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 haha dobry pomysl wiadomo opinia poszla w swiat xD to i bez komentarzy kupia he ale allegro nie da na moje dane Cytuj Link to post Share on other sites
fantomaz 64 Napisano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Kolego fantomaz nie udawaj, że nie rozumiesz o co chodzi nic nie udaje xD to takie rzeczy dzieją się na allegro ? Cytuj Link to post Share on other sites
Mizur138 7 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Uwaga Na tego goscia,dany klijent odebral odemnie wczoraj 4 sztuki osobiscie. I Teraz wiecie dlaczego wam nie zdradze dokladnie skad sa karty czyli jakie zrodło. http://allegro.pl/msi-gtx-680-twin-frozr-oc-gtx680-2gb-1058-6008-i3209622335.html Cytuj Link to post Share on other sites
michaelred 4 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 To nie sprzedawaj ilosci "hurtowych" . Kurcze skad te byznesmeny sie biora....po jednej sztuce dla kazdego. Zainteresowanych pewnie na karty bylo a tak kupil je byznesmen co chce na wszystkim zarobic i stracili potencjalni chetni Swoja droga byznesmen chyba nie specjalnie przemyslal biznes w tej cenie co sprzedaje to juz srednia okazja pakowac sie w karte bez gwary. Cytuj Link to post Share on other sites
FuzzyWuzzy 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Ale to przy firmach i dowodzie zakupu a nie u jakiegos goscia ktory to bierze na handelek. Poza tym to nie czas i miejsce na takie rozmowy o prawie ue przysługuje ci roszczenie z tytułu rękojmi. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Nie ma takiego pojęcia jak "rękojmia" w polskim prawie zatem nie rozumiem... Owszem jest niezgodność towaru z umową oraz ustawowa ochrona w okresie dwóch lat (w tym sześć miesięcy na wady ukryte) ale tylko gdy kupuje się od przedsiębiorcy posiadającego NIP i regon - oraz należy mieć na to dokument zakupu - faktura bądź paragon. Niemniej od takich biznesmenów dochodzenie swoich praw bywa trudne i często po prostu nie warto ryzykować... Cytuj Link to post Share on other sites
FuzzyWuzzy 0 Napisano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Jeśli nabyłeś produkt/usługę jako osoba fizyczna od innej osoby fizycznej, która nie sprzedawała w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą, właściwe przepisy znajdziesz w Kodeksie Cywilnym. Dział II.RĘKOJMIA ZA WADY (art. 556-576) Z POK nawet nie wiedziałem że przez PayU nie trzeba płacić Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez FuzzyWuzzy Cytuj Link to post Share on other sites
LoneWolf 0 Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 (edytowane) Kupując od mizura mamy prawo rękojmi, którego ani on, ani my, nie możemy się pozbawić! (Chyba, że zawrze umowę w drodze aukcji/przetargu, o tym w Art. 70 kc) Kupując od rakoma na allegro ( z tego co widzę ma zarejestrowaną działalność ) w przypadku problemów stosuje się niezgodność towaru z umową. Tu jest przejrzyście wyjaśnione. http://twojeporady.onet.pl/artykulydlabiznesu/zobacz/306,reklamacje-i-rekojmia Z allegro jest taki problem (dla sprzedających stare rzeczy, nie kupujących), że o ile kodeks cywilny zezwala w przypadku aukcji/przetargu ustalić osobne warunki ( w tym ograniczyć prawa do rękojmi/reklamacji), o tyle regulamin portalu nie. Interpretacje jakie przeczytałem wskazują, że w takim przypadku górę bierze regulamin (bo to on nadrzędnie określa zasady licytacji i nie zezwala na dowolne modyfikowanie ich ) http://www.serwisprawa.pl/porady_prawne,28,10974,w-razie-sprzedazy-aukcyjnej-kupujacy-moze-skorzystac-z-rekojmi-ale-nie-moze-od-umowy-odstapic http://allegro.pl/help_item.php?item=2018 W obydwu przypadkach mamy możliwość wejścia na drogę sądową, ale to trwa Polecam czytanie kodeksów ( a w razie problemów ze zrozumieniem iść po poradę), to pomaga. Warto mieć chociaż ogólne rozeznanie w prawach i obowiązkach. Dlatego ja na przykład jak sprzedaję coś starszego, bez gwarancji, zawsze podaję jako wadę wiek i zwiększone ryzyko awarii (czasem nawet co konkretnie może ulec uszkodzeniu ). Zwykle ludzie podchodzą do takich spraw rozsądnie, ale zawsze mozna trafić na upierdliwca. Edytowane 29 Kwietnia 2013 przez LoneWolf Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Polecam czytanie kodeksów ( a w razie problemów ze zrozumieniem iść po poradę), to pomaga. Czesto wystarczy tylko interwencja Powiatowego (Miejskiego) Rzecznika Praw Konsumenta. Taka pomoc jest darmowa i w miare szybka. Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) http://tablica.pl/oferta/sapphire-radeon-hd-7770-sprawna-gwarancja-zestaw-ID2IeMh.html#646d35a9c0;r:;s: Hd 7770 1GB za 250 zl z gwarancją i papierami. Pisałem i może wystawić n allegro. "Nie mam konta na allegro. W agito.pl 1 rok 8 miesięcy. Wysyłka możliwa, za pobraniem, ale sam koszt wysyłki chciałbym mieć pokryty z góry na konto jako zabezpieczenie. Pozdrawiam" Odpowiedź tego Pana z 24 kwietnia. Pewnie zmienił zdanie . Ogłoszenie wyglądało na wałek //Lekko edytuję post i przenoszę do odpowiedniego tematu gdyż taka dyskusja w "Okazje cenowe" jest zabroniona. //Igorrodz Edytowane 1 Maja 2013 przez Igorrodz Cytuj Link to post Share on other sites
labik 19 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Dajcie sobie moze siana z okazjami z tablicy. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Słynny GTX670 za 250zł został usunięty. Zbyt wiele zgłoszeń o próbę wyłudzenia Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 3 Maja 2013 Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 http://tablica.pl/oferta/podzespoly-czesci-komputeroweplyta-procek-2gb-ramu-grafika-zasilacz-ID2EEAL.html Opłaca się płytę proca i ram za 180zł? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 @UP Zależy do jakich zastosowań... jeśli zamierzasz budować na tym platformę do gier to moja odpowiedź brzmi NIE. Cytuj Link to post Share on other sites
ADeHaDe 0 Napisano 4 Maja 2013 Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 (edytowane) http://allegro.pl/msi-amd-radeon-hd7970-3072mb-ddr5-384bit-i3224330053.html Kupiłem od tego allegrowicza 2x 7970 sapphire vapor-x ghz po 999zł z gwarancją. Polecam kontakt telefoniczny. Zostały jeszcze 3 sztuki msi, myślę że warto Cały dzień nikt tego nie wrzucił, a teraz na raz xD Edytowane 4 Maja 2013 przez ADeHaDe Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts