Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Dziś je wyrobiłem :D. Kawusiu solarisek sunął niczym jacht za pierdylion dolarów po tej brunatnej wodzie, do tego felgi się wyprały i kawałek podłogi w środku busika. Złego słowa nie powiem :rotfl:.

• Haha 1
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Niespotykane upały, długotrwałe susze - to wszystko za sprawą globalnego ocieplenia. Jak z tym walczyć?

W Irlandii w lipcu ekstremalne temperatury - kilkanaście stopni (jedynie kilka dni było ponad 20 - 21, 22°...), ale najgorsza jest ta susza. Naliczyłem aż 2 dni w miesiącu zupełnie bez deszczu, a tak codziennie padało.

Czerwiec był normalny i ciepły, to fakt. Ale w mediach trzeba było jak zwykle nakłamać, żeby postraszyć ludzi globalnym ociepleniem. "kolejny rok z rzędu upalny czerwiec, temperatury powyżej normy". Tylko taki szczegół, że w zeszłym roku w czerwcu było tak ciepło, że wieczorem wychodząc z psem czapkę na uszy zakładałem. Ale to co w mediach powiedzą, to święte. Tę czapkę zakładałem, żeby izolować się od upału. Taką samą rolę spełniała kurtka, którą w zeszłym roku w czerwcu nosiłem. Taka tam sobie kurtka, którą też w zimie noszę. Acha, no i niespotykanie upalny dzień w IE, to 24°. Jak w czerwcu kilka takich było, to nie zalecali wychodzenie ludziom starszym z domów, a dzieci smarować kremem.

• Że co, proszę? 1
2 godziny temu, wodego napisał:

Niespotykane upały, długotrwałe susze - to wszystko za sprawą globalnego ocieplenia. Jak z tym walczyć?

Nie myj się w ogóle. Zaoszczędz\isz wodę, a dotego nie będziesz jej musiał ogrzewac i nie będzie nic trującego leciec w eter.

• Haha 1
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Rafcio to chyba mi to lotto bo na jakimś campusie na posterunku był tego dnia %-) mnie najbardziej rozbawili nasi fachowcy na tej trasie, panowie chodzili z miotłami i drugą stroną owego gadżetu do czystości próbowali udrożnić studzienki...aż przypomina mi się łatanie dziur w jezdni i to klepanie łopatami by uformować jak trza by git było, bosze jakie to polskie :D

• 3 tygodnie później...