Baurus 2 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Tak jak w temacie, macie może odczucia, że jakiś tytuł w który graliście miał naprawdę wciągającą fabułę?Ja polecę serię Black Mirror(3 części), grając w dwójkę nie spodziewałem się niektórych faktów i były nie lada zaskoczeniem, fabuła nieliniowa, ciekawa, kontynuuje 1 część, 3 jest niejakiem rozwiązaniem całej zagadki. Z całego serca polecam wszystkim fanom przygodówek. Czekam na Wasze wspomnienia. Cytuj Link to post Share on other sites
Mokry_Cygan 8 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Gothic Strasznie wciągająca fabuła i świetny klimat 8 Cytuj Link to post Share on other sites
kondziorondzio 0 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Mafia II, Deus Ex Human Revolution, Sleeping Dogs, Bioshock Infinite Cytuj Link to post Share on other sites
Baurus 2 Napisano 31 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Gothic Strasznie wciągająca fabuła i świetny klimat Zgodzę się pod warunkiem, że mówimy o pierwszej części. Dwójka i jedynka miały klimat, ale trudno w przypadku dwójki mówic o dobrej fabule-zabij smoki, by uratować ludzkość. Troszkę oklepany motyw. Natomiast motyw górniczej doliny, z której nie można się wydostać żadnymi możliwymi środkami jest naprawdę ciekawy. Mafia II, Deus Ex Human Revolution, Sleeping Dogs, Bioshock Infinite Mafia II i fabuła? Przecież tak na dobrą sprawę nie wiemy nawet co stało się z "Dżojem" Vito to zimny skurwysyn, który zabiłby własną matkę dla pieniędzy(przesadziłem, ale taki jest zarys jego osobowości) Pierwsza część miała to coś, gość miał dylematy moralne. Został gangsterem, bo nie miał innego wyjścia-został spalony, Dwóch oprychów w zasadzie przez niego zginęło. Później jego osobowość miała odzwierciedlenie w wyborach, oszczędził kilka osób, co później się na nim zemściło. Mój ulubiony cytat z Mafii: "Światem nie rządzą prawa spisane na papierze. Światem rządzą ludzie. Niektórzy trzymają się prawa, inni nie. Każdy człowiek sam decyduje o tym, jak urządzi swoje życie. No i potrzeba też trochę szczęścia, żeby ktoś inny nie zepsuł ci wszystkiego, co zbudowałeś. To wcale nie takie proste, jak uczą w podstawówkach. Ale dobrze jest mieć parę mocnych zasad i zawsze się ich trzymać. W małżeństwie, w mafii, na wojnie – zawsze i wszędzie. Ja przegrałem. Tak samo Paulie i Sam. Chcieliśmy lepszego życia, ale skończyliśmy dużo gorzej niż większość ludzi." Cytuj Link to post Share on other sites
gloryseeker 48 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 (edytowane) Dalekowschodnie Utawarerumono, Grandia 2, perełki Bioware,Interplay, Looking Glass Studios i Volition (Torment, Freespace, Baldur, Fallout, Deus EX), adaptacje prozy Barkera i Lovecrafta, ocierające się o mistrzostwo gatunku szpiegowskiego Alpha Protocol i oczywiście mroczna gotycka seria Legacy of Kain (jeśli ktoś ogarnął całą fabułę tej serii to "szacunek" . Reszta to czasy 8-mio bitowców kiedy grafikę nadrabiano fabułą. Edytowane 31 Marca 2013 przez gloryseeker 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vuko1234 0 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Wiesiek 1,2 Cytuj Link to post Share on other sites
Papiesz111 152 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Wiesiek (1 i 2 część), Mafia 1(niesamowita fabuła!), Deus ex: Human revolution. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Wiedźmin 1 i 2, Bioshock Infinity, Prince of Persia (SoT, WW, T2T), Dreamfall: The Longest Journey, Rayman 2 i 3 To z tych co mi najbardziej zachowały się w pamięci. Legacy of Kain grałem. Super klimat i fabuła ale w pewnym momencie się pogóbiłem w tym wszystkim. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 macie może odczucia, że jakiś tytuł w który graliście miał naprawdę wciągającą fabułę? The Walkin Dead: The Game Szczególnie zakończenie piątego epizodu - sam się popłakałem... Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Hitman rozgrzeszenie ciekawa fabuła pierwszy raz z całej serii musimy kogoś chronić a koniec zapowiada jakąś kontynuację Cytuj Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Zapomniałem dodać jeszcze Alan Wake. Mówcie co chcecie ale fabularnie to majstersztyk. Cytuj Link to post Share on other sites
Guciek 6 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Dishonored, Wieśki i Batmaniki Arkham Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez Guciek Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 The Walking Dead EP 1/2/3/4/5, Batmaniki, Inversion , SpecOps The Line (niedoceniona gra - bo chyba niewielu rozumiało tą grę i fabułę) - osobiście ? Dla mnie najlepszy był Splinter Cell Conviction. Cytuj Link to post Share on other sites
Numik 400 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Planescape: Torment. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 a tak z tym deus ex human revolution przesada, gra świetna, fabuła dojrzała i poruszająca kontrowersyjne kwestie, ale przeciętna nijak się ma np do 1 części, którą polecam, a z takich fabuł mocniejszych to wiadomo wiedźmin 1, dwójka już mniej, fallout new vegas świetny, trójka słaba fabularnie, o planescape torment nie trzeba chyba mówic bo to jest koks, ostatnio w far cry 3 mi się nawet spodobała fabuła, może nie jakoś super ale jak na szuter może być, i smaczek na koniec, oczywiście stalkery które tak uwielbiam, cień czarnobyla urywa łeb, czyste niebo mniej, pripjat nawet nawet Cytuj Link to post Share on other sites
wojo12 54 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Dla mnie najlepszą fabułę ma Gothic 1 i 2. A inne gry to np. Wiesiek 1 (dwójka nie była już tak dobra) stalkery (oprócz zewu prypeci) i oczywiście Fallout 3 i NV. Te nowe gry od EA są poniżej poziomu... Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Mafia 1 i 2. Rayman 2 - uwielbiam hehe Cytuj Link to post Share on other sites
Hezen 86 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Gothic 1, Gothic2:Noc Kruka - ogólnie jestem fanem całej sagi Mafia 1 tez nawet nawet, Jeśli ktoś lubi gry pokroju GTA to fajną fabułę ma Sleping Dogs. Grałem w Dishonored... ma coś co przyciąga, ale jak dla mnie fabuła nie jest mocną stroną tej gry. Co do wieśka 1 i 2 nie wypowiem się bo jeszcze nie grałem, ale z racji iz bardzo lubię gry rpg nie odpuszczę i w najbliższym czasie na pewno zagram... a jak na razie assassin III czeka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 AC3 to cienizna straszna... taki Revelations przebija go o klasę. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Fallout 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DonHugo 104 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Red Dead Redemption,szczególnie końcówka zapada w pamięć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dawids42 30 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Mass Effect 1,2,3 Cytuj Link to post Share on other sites
seebeek17 9 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 ja sie zakochalem w fallout new vegas...oochh....wciagnolem sie bez powrotnie. niestety bledy w koncowych misjach to zepsuly.... ;( Cytuj Link to post Share on other sites
zeed94 19 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Wiedźmin 1 & 2, Seria Mass Effect, Gothic I & II + Noc Kruka, Deus Ex Human Revolution, Starcraft 2 WOL & HOTS Cytuj Link to post Share on other sites
Korson 16 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Dishonored oraz Alan Wake Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez Korson Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts