ellniko 0 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Drzewo97 możesz mieć racje bo nie widać tam żadnej podkładki która byłaby przykręcona do budy a najprostsze sposoby są najlepsze Cytuj Link to post Share on other sites
Drzewo97 216 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Twardziela bym się bał, ale SSD na taśmę czy na śrubki - różnicy nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
ellniko 0 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) Nie miałem wcześniej SSD więc trudno mi ocenić jego ciężar ale naprowadziłeś mnie na rozwiązanie które miałem pod nosem W pracy (sklep rtv) używam takich gumek/żelków do podklejania sprzętu do czujek zabezpieczających, nie zostawiają kleju jak to bywa z taśmą dwustronną a trzymają jak cholera muszę sobie przygarnąć kilka. dokopałem się do wypowiedzi autora, trzeba czasem czytać a nie tylko oglądać obrazki Dwustronna taśma piankowa. Cztery paski o wymiarach ok 4x8 mm, tak aby trzymały dysk i jednocześnie nie stawiały zbyt dużego oporu w przypadku jego demontażu Ja jednak użyję gumek, które mam w pracy Edytowane 22 Września 2014 przez ellniko Cytuj Link to post Share on other sites
A.K Killer ModS 5929 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 SSD jest tak lekki ze jak swojego srajsunga biore w garsc bo boje sie ze go uszkodze na dobra tasme dwustrana i bedzie git Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) albo na rzep: http://allegro.pl/opakowanie-rzep-samoprzylepnych-10-komp-czarnych-i4632311336.html a jeśli chcesz często odklejać dysk to firmy Velcro, np: http://allegro.pl/rzep-samoprzylepny-czarny-marki-velcro-1m-x-20mm-i4606856725.html Edytowane 22 Września 2014 przez Vieworld Cytuj Link to post Share on other sites
ellniko 0 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 (edytowane) Pytanie jak przygotować chłodzenie procesora do malowania? Cooler fortis 1225. Jest mocno zakurzony, wystarczy sprężone powietrze? Czy lepiej go wsadzić pod kran i umyć? oczywiście chodzi o radiator, nie mam zamiar kąpać wentylatora. Edytowane 25 Września 2014 przez ellniko Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 25 Września 2014 Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Umyj, wysusz i odtłuszcz Cytuj Link to post Share on other sites
ellniko 0 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Czy ktoś z Was liczył ile kosztuje własnoręczne wykonanie oplotów kabli zasilacza (zasilanie płyty i procesora, 2 dyski twarde, karta graficzna)? Mam małą budę bitfenix phenom m i nie mogę sobie pozwolić na kupienie przedłużek bo zrobi się wielki makaron, zostaje opleść kable od zasilacza (zasilacz jeszcze nie kupiony) dlatego rozważam wszystkie opcje, najchętniej wykonałbym custom kable dopasowane co do cm do tej budy, ale kłóci się to z założeniem jakie sobie przyjąłem czyli low cost:/ Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Licz ile masz metrów kabli, dodaj ze 2-3m na próbę i pomnóż przez cenę oplotu. Myślę że to będzie kwota ok. 60zł (strzelam, pi razy drzwi) Cytuj Link to post Share on other sites
ellniko 0 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Rozważam też opcje kupienia całkiem modularnego zasilacza i kupieniu przedłużek gelida i zmiana jednej kostki żeńskiej na męską ale w sumie to chyba bez sensu bo i tak musiałbym kupić ekstraktor do pinów i kostki, czyli równie dobrze jak mam kupić takie narzędzia to równie dobrze mogę sobie kupić oploty i próbować zrobić to własnoręcznie Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Wszystko zależy od oplotu jaki wybierzesz, mnie oplecenie całego zasilacza, kabli od wentylatorów i aquaero wyniosło ok 45zł przy użyciu paracordu(odpowiednik premium sleve) Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Rozważam też opcje kupienia całkiem modularnego zasilacza i kupieniu przedłużek gelida i zmiana jednej kostki żeńskiej na męską Pomijając różnicę w kształcie pinów, zasilacze nie koniecznie mają złączki 1:1 (np. SS ma ATX24 złożoną z 28pinów wychodzących z zasilacza). Cytuj Link to post Share on other sites
ellniko 0 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 kubbak czyli to nie byłoby takie proste jak sobie myślałem Czyli zostaje kupić zasilacz i opleść kabelki, tylko szkoda gwarancji Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 W przypadku Seasonica czy Be Quieta wystarczy napisać do producenta/dystrybutora na PL i dostałbyś drugi set za free. Cytuj Link to post Share on other sites
ellniko 0 Napisano 30 Września 2014 Udostępnij Napisano 30 Września 2014 kubbak tego nie wiedziałem, ale to fajna sprawa i trzeba o tym pomyśleć, lub kupić używany zasilacz i oplatać Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 W przypadku Seasonica czy Be Quieta wystarczy napisać do producenta/dystrybutora na PL i dostałbyś drugi set za free. ale jak to?! ...to po co ja brałem corsaira Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 No tak to . Ja z dodo dostałem kable do Seasonica od producenta a Jacek dostał do BQ od dystrybutora. Cytuj Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Ja również bez najmniejszego problemu otrzymałem od BQ! przewody, których potrzebowałem. Wystarczy napisać i wyślą na swój koszt. Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 1 Października 2014 Udostępnij Napisano 1 Października 2014 to ja napisze do corsaira po niedzieli Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Chcę zamówić przedłużki w Bit-techu i chyba już się zdecydowałem na kolorystykę. Generalnie chciałem, żeby się ładnie spasowały z radiatorami na płycie głównej MSI Z97 Gaming 5 (4 czerwone paski). Zastanawiam się tylko czy EPS wziąć też z czerwonym czy cały czarny, żeby nie było za dużo czerwonego w tym rogu obudowy (zdjęcia w sygnaturze). Jak myślicie zmienić coś, czy tak już zostawić? http://i59.tinypic.com/154zpra.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Salog 800 Napisano 14 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Panowie. Mam te ledy RGB i jak bym chciał tylko zielony to lutuję - do G ,a + do V+ ? Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Kto użytkuje Dremel'a 300? Warto dopłacać drugie tyle do wersji 4000 przy zabawie w modding PC i grawerowanie? Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 4200 dremelek z całym zestawem jest za 390zł na allegro - została jedna sztuka - myślę, że to będzie najlepsza oferta http://allegro.pl/dremel-4200-szlifierka-frezarka-osprzet-79szt-i4834119170.html Cytuj Link to post Share on other sites
KIciulek 221 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Sporo kasy mimo wszystko... w zasadzie na zabawkę. A posiadasz taki? Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 zabawka nie zabawka.. 175W to już zawsze pewien zapas mocy jednak. Osobiście nie posiadam i się nie bawię, mam sąsiada majsterkowicza, który od lat bawi się różnymi rzeczami poza godzinami pracy. Sam posiada Proxxon FBS240 i w tym roku kilka razy mi mówił, że te 100W to mizerna sprawa... proxxon to marka sama w sobie no ale narzekał, że to zabawka i do dłuższego przesiadywania w garażu po nocach się nie nadaje z drugiej jednak strony posiada możliwość skręcenia obrotów do 5000... a ten właśnie dremel 4200 ma wyższą moc no i też można skręcić do 5k rpm - czego model "czysta" nie posiada 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts