Adonim85 205 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 bardzo dobra wydajność FX-ów sprzed liftingu w Far Cry 3 Oczywistym więc faktem jest to iż FX 8350 będzie jeszcze lepszy. http://www.abload.de/img/fc3prozaxy3g.png 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mandragora310 3 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 u mnie jest stałe 50 klatek przy fx 8350 i hd 7950 Cytuj Link to post Share on other sites
extremme 43 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 mandragora310 I tak trzymać ... Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Radeon Team 94 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 heh pograłbym sobie Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 heh pograłbym sobie Na PCLabie jest już test, Faildożery tradycyjnie rywalizują co najwyżej z X4 965, który premierę miał ponad trzy lata temu . Cytuj Link to post Share on other sites
mandragora310 3 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 naprawdę fajna gra. Nie zmienia to faktu, że fx wcale taki zły nie jest. Nie podkręcany właściwie to nic jeszcze nie robiłem z nim Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Radeon Team 94 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) gra fajna. ale bardzo dobrze że nie ma DUBBINGU Edytowane 1 Grudnia 2012 przez AMD Radeon Team 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 gra fajna. ale bardzo dobrze że nie ma DUBBINGU Wreszcie się wydawca zlitował . Cytuj Link to post Share on other sites
pajgi 0 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Witam. Mam pytanie odnośnie procka A10-5800K. Czy tryb w którym wbudowane gpu współpracuje z osobną kartą graficzną (dual graphics)odpala się również wówczas kiedy tą osobną kartą jest zintegrowana grafika na płycie głównej? Chodzi mi o płyty główne z radeonem HD7000. Czy w wypadku posiadania takiej płyty i dokupienia zewnętrznej karty mogą wystąpić jakieś problemy z kompatybilnością z tym standardem? Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Witam. Mam pytanie odnośnie procka A10-5800K. Czy tryb w którym wbudowane gpu współpracuje z osobną kartą graficzną (dual graphics)odpala się również wówczas kiedy tą osobną kartą jest zintegrowana grafika na płycie głównej? Chodzi mi o płyty główne z radeonem HD7000. Czy w wypadku posiadania takiej płyty i dokupienia zewnętrznej karty mogą wystąpić jakieś problemy z kompatybilnością z tym standardem? Na tej platformie zintegrowane GPU masz TYLKO w procesorze, żadna płyta główna NIE POSIADA takiego układu. Cytuj Link to post Share on other sites
pajgi 0 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Czyli rozumiem, że to jest pomyłka sklepu ( http://www.morele.net/plyta-glowna-asus-f2a85-m-pro-525338/ )? W opisach produktów kiedy pojawia się AMD A85X FCH (Hudson D4), na tej stronce zawsze piszą o zintegrowanej grafice. W wypadku kiedy jest samo AMD A85X FCH tej grafiki nie ma. PS. Przepraszam za link do strony sklepu, ale jestem trochę zdezorientowany Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 tu chodzi tylko o integre w procku. ona wspolpracuje z zewnetrznymi grafami (dual graphics), ale jest to srednio oplacalne. albo sam procek z integra do mniej wymagajacych gierek i multimediow, albo proc + normalna karta do bardziej wymagajacych Cytuj Link to post Share on other sites
pajgi 0 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Dzięki za pomoc. Czyli nie opłaca się kupować teraz tego taniego układu z myślą, że za jakiś rok dołożę niezłą grafę ew.wymienię na nowy procek na FM2? Nie oczekuję fajerwerków, ale systemu który będę mógł modyfikować przez 2-3 lata Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Dzięki za pomoc. Czyli nie opłaca się kupować teraz tego taniego układu z myślą, że za jakiś rok dołożę niezłą grafę ew.wymienię na nowy procek na FM2? Nie oczekuję fajerwerków, ale systemu który będę mógł modyfikować przez 2-3 lata Nad tym musisz się już samemu zastanowić . Generalnie nie ma problemów z dołożeniem mocnego GPU, gdy to zintegrowane już nie wystarcza. Tak samo, zmiana CPU też nie powinna być problemem. Chyba, że kupisz od razu A10-5800K . Cytuj Link to post Share on other sites
pajgi 0 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Taki mam właśnie zamiar (A10-5800K), ale zdaję sobie sprawę, że to żaden 8 cud świata. Wiem, że jako APU jest najlepszym rozwiązaniem na rynku i bije na głowę konkurencje, ale czytałem, że w przypadku podłączenia zewnętrznej karty z wydajnością już tak różowo nie jest (mimo, że przecież równolegle pracują dwa procesory graficzne) Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Taki mam właśnie zamiar (A10-5800K), ale zdaję sobie sprawę, że to żaden 8 cud świata. Wiem, że jako APU jest najlepszym rozwiązaniem na rynku i bije na głowę konkurencje, ale czytałem, że w przypadku podłączenia zewnętrznej karty z wydajnością już tak różowo nie jest (mimo, że przecież równolegle pracują dwa procesory graficzne) Jeśli podłączysz zewnętrzne GPU, to układ graficzny w procesorze przestaje działać. Oczywiście pomijam śmieszne Dual Graphics, które nie ma najmniejszego sensu. Do czego Ci potrzebny ten zestaw? Do gier? Edytowane 2 Grudnia 2012 przez tomcug Cytuj Link to post Share on other sites
pajgi 0 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Do wszystkiego ogólnie . Jak to przestaje działać? A co w takim razie oznacza to dual graphics? Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Do wszystkiego ogólnie . Jak to przestaje działać? A co w takim razie oznacza to dual graphics? Oznacza tyle, że możesz połączyć zintegrowane GPU z kartami graficznymi o relatywnie niskiej wydajności. W teorii masz spory wzrost wydajności, w praktyce zerowy ze względu na mikroprzycięcia. Na PCLabie drążyli ten temat . Edytowane 2 Grudnia 2012 przez tomcug Cytuj Link to post Share on other sites
pajgi 0 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Dzięki, w takim razie wybiłeś mi ten procek z głowy. Cytuj Link to post Share on other sites
decos20 9 Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Cóż mam pytanie:P: Kompletnie nie orientuję się w obecnej generacji AMDeków. Ale mam niezłą rozkminę. Czy kupić i3 ale słabszą grafikę, czy może jednak złożyć kompa na AMD(Jakim? Kompletnie nie ogarniam co AMD ma nam teraz do zaoferowania:P) i jednak kupić mocniejszą grafę + trochę grosza rzucić na lepszą płytę główną? Budżet to 2000 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 phenom ii x4 + chlodzenie + plyta gigabyte 970-ud3 Cytuj Link to post Share on other sites
decos20 9 Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Jakie chłodzenie polecasz? Z tego co wiem boxowe chłodzenie wystarcza w intelach, a tylko takie procki używałem. Cytuj Link to post Share on other sites
mrgibbass 226 Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Jakie chłodzenie polecasz? Z tego co wiem boxowe chłodzenie wystarcza w intelach, a tylko takie procki używałem. Macho 120 jest fajny, albo zwykłe Macho. mam FX-6300 na M5A99X EVO i płyta pokazuje mi 8176MB zamiast 8192MB nie wiem dlaczego sprawdzałem z różnymi pamięciami Sprawdź sobie jak masz ustawione memory hole remapping. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Jakie chłodzenie polecasz? Z tego co wiem boxowe chłodzenie wystarcza w intelach, a tylko takie procki używałem. wszystko zalezy za jakie pieniadze. Cytuj Link to post Share on other sites
Oniryczny 1 Napisano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 @mrgibbass Memory hole remap to nie to aktualnie mam już 8192MB ale jak do tego doprowadziłem to sam nie wiem a ten Thermalright dużo lepszy od mojego SPC Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts