Skocz do zawartości

[MULTI] Cyberpunk 2077

Recommended Posts

Steam mi pobrał najpierw ponad 3GB potem ponad 2GB. Okazało się, że pobieram jeszcze ponad 4GB, bo domyślnie u mnie gra jest po angielsku i dosysam pl dubbing :)

Gram na max w fhd (xd), bo taki mam tv aktualnie. Efekty rt miazga, bez tego zupełnie inny odbiór wizualiów. Przeważnie trzyma 60fps z dlss (z odległości nie bardzo widzę różnicę bez dlss), ale gra póki co słabo wykorzystuje gpu, bo często są dropy do 50fps, a użycie 85%.

Edytowane przez Sir R

O to miej bardziej pretensje do Ryzena. Swoją drogą masakra że 3070 ledwo trzyma 60fps z 1080p :/ Ja tam sobie poczekam do połatania gry. nagrzany byłem na RDR2 w wersji PC a ta praktycznie niegrywalna była przez pierwsze 2 miesiące. Nie zamierzam popełnić tego samego błędu ponownie.

• Popieram 1

Jak tam bugi u was? Zauważyłem parę mniejszych i jeden większy jak się samochód nie załadował i gościu siedział w powietrzu ale nic psującego rozgrywkę. Polski dubbing bez zastrzeżeń, nie żałuję wyboru. Jazda samochodem jak na rpg nie jest wcale taka zła. Na rx 5700 xt całkiem płynnie na 1440p ultra, dzisiaj się coś pobawię ustawieniami żeby mieć stałe 60fps. Ogromny plus że nie trzeba restartować gry po zmianie ustawień. Gra z włączonym HDR wygląda super. RT ultra zabija wydajność bo włącza wszystkie efekty, do tej pory w grach było stosowane wybiórczo.

19 minut temu, joker5513 napisał:

nagrzany byłem na RDR2 w wersji PC a ta praktycznie niegrywalna była przez pierwsze 2 miesiące. Nie zamierzam popełnić tego samego błędu ponownie.

Grałem w DRD2 jakieś dwa miesiące temu w FHD ultra trzymała ok 45-60FPS na 1070...także coś w tym jest;)

• Popieram 1

Fajnie to działa na Windows 7. Jestem pod wrażeniem tego jak szybko się gra wczytuje, ułamek sekundy dosłownie. Optymalizacja bardzo słaba. Większych błędów nie doświadczyłem, jeszcze. Zastanawiam się czy nie skręcić klatek na sztywno na 30 :wariat: lub mocno pojechać po detalach :wariat: lub czekać na łatki a w między czasie sprawdzić jak działa to w geforce now :wariat:

Z ciekawości wyłączyłem dlss na otwartej przestrzeni i użycie gpu na 99%, ale pokaz slajdów 5-30 fps haha 

Rysiek chodzi na około 50% uzycia

Dziwne trochę bo czasami fps z dlss i bez jest taki sam i użycie gpu na tym samym poziomie. Gra ewidentnie nie wykorzystuje 100% grafiki

Bugi sporadyczne typu lewitujacy przedmiot. I jeden raz gra mi się wysypała.

Poza tym ustawienie RT z ultra na powyżej ultra nic nie daje, ani mniejszej wydajności, ani lepszej grafiki

Tak w ogóle polski dubbing całkiem spoko. Żeńska V brzmi całkiem nieźle, w moim odczuciu dużo lepiej od męskiego odpowiednika

Edytowane przez Sir R

Ryzen 3100 4,3 Ghz + nie kręcony GTX 1660 super w Full HD = 50-60 FPS na mieszance średnio-wysokich.

Co ciekae zauważyłem, że bardzo duży wpływ na FPS w mieście ma GĘSTOŚĆ TŁUMU.

Serio, z gęstością ustawioną na średnią, na średnich ustawieniach gra niby trzyma fps, ale spadki są częstsze.

Gęstość tłumu zbiłem na małą, ogólną grafikę podbiłem na predefiniowane wysokie i jest bajlando, 50-60 FPS trzyma i nie ma slutteringu.

Pokombinujcie z ta opcją, serio.

Ah no i pole widzenia też ma spory wpływ z tego co widzę, radzę nie zwiększać jak ktoś jest na granicy 30 FPS

Żadnych wrażeń jeszcze nie ma i nie ma prawa być po godzinie w grze.

Edytowane przez dan-mark

Na podbitym 2060 praktycznie trzyma sztywne 60 kl/s w FHD przy wysokich, z obniżonymi cieniami. Póki co nie mam najmniejszych zastrzeżeń do optymalizacji, bugów, jak na razie, nie doświadczyłem.

Pograłem ostatniej nocy. Szczerze powiem, że CP nie robi na mnie takiego wrażenia, jakie zrobił na mnie W3 w dniu premiery (może dlatego, że po prostu nie przepadam za grami typu CP). Więc dla mnie ciekawostka, od czasu do czasu przysiądę, ale to wszystko bez spinania się ... ;)

Jeśli zaś kogoś interesuje wydajność na sprzęcie, którym przyszło mi CP przetestować, to wyglądało to mniej więcej tak:

cpu: X5690 (stock) x2

ram: 24GB kingston ddr3 ecc 1600 (stock - 1333) x2

mobo: HP Z800 461437-001 Dual Lga1366

gpu: sapphire rx580 se 8gb

gpu drv. 20.12.1

1080p - ULTRA - 35+ fps

1080p - ULTRA CAS Dyn. Res. - 40fps

1080p - HIGH - 40fps

1080p - HIGH CAS Dyn. Res. - 45 - 55fps

Super nie jest, źle też nie - generalnie można się bawić i grę spokojnie ukończyć.

Ale jak pisałem - wcale jakoś się nie zakochałem w tej grze, a w Wiedźminie jak najbardziej i ta miłość trwa do dziś :)

Edytowane przez Succubus
  • Haha 1

Ja pograłem ponad 2h i jest mega, ciężko się oderwać :D Sama gra śmiga imo fenomenalnie, od razu praktycznie wszystko wystartowało na max detalach łącznie z RT i w 1080p mam praktycznie cały czas stałe 60fps, czasami spadnie do 50 ale rzadko. Jedyne do czego się można przyczepić to sterowanie pojazdami i strzelanie. Pojazdy zachowują się jakby jeździły po lodzie, ciężko nad nimi zapanować nawet na padzie. Strzelania też jeszcze do końca nie wyczuwam, trochę dziwny feeling. Zdecydowanie lepiej gra mi się bronią białą i raczej w to pójdę. Bugów póki co nie spotkałem żadnych.

1 godzinę temu, marcin2468 napisał:

Jakoś nie porwała mnie ta gra; chyba jednak nie mój klimat. Raczej zwrócę na gogu. 

Robiłeś już zwroty na gog jak to u nich działa ?

Nie napalałem się na CP wcale ,klimaty też nie moje ,ale  to co dostaliśmy to mocno niedopracowany produkt . Bugi poganiają bugi   do tego stopnia ze oczy bolą ,nie jestem  jakimś pedantem  pod tym względem  ale tu są takie GIGA BUGI ze ślepy zobaczy  .

Dam tej grze szanse przez weekend  przy piwku  ,ale rozczarowanie spore .

Z dużej chmury mały deszcz ,te  pikowanie akcji  na giełdzie to nie bez powodu ....

CyberBUG  2077:rotfl:

Edytowane przez raiders
  • Haha 1
  • Popieram 1

Ja wymiękam. Nie zwracam gry co prawda ale odstawiam do czasu aż to porządnie załatają. Najbardziej wkurzający bug mnie dopadł to napisy, które powinny zniknąć a zostają na ekranie, podobnie inne elementy interfejsu, które normalnie znikają. Nie ma znaczenia jakie ustawienia wymodze, nawet z wyłączonymi napisami. Bug nadal się pojawia. Dodatkowo szarpie audio momentami, jakieś trzaski i inne rzeczy czego nie doświadczyłem od lat w żadnej innej grze.

E/Ale kupa.

Edytowane przez Szarik
  • Dzięki 1
  • Popieram 1