Krychu. 64 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 uuu mój stary i3 lepszy od phenoma to musi być fałsz !! 1 Link to post Share on other sites
dariushundead 198 Napisano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) każde portale mają inne wyniki , albo są równe każdy procesor tak samo wydajny,albo buldożery zamykają i nawet athlony 4 rdzeniowe są lepsze a są jeszcze inne takie j/w to wszystko jest popieprzone ps http://forum.benchma...r/29965-koziro/ ten gościu, robił testy phenom vs i5 vs i3 ale nie mogę znaleźć było to na jego stronie overclock.pl , napisałem aby się wypowiedział xD wyniki były takie same na każdym z procku, nie wiem jak on to testował ale pojęcie ma skoro znajduje się w tym teamie Edytowane 24 Września 2012 przez dariushundead Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 jak ślicznie wypada mój stareńki i5 760 WOW -- nawet nie wiedziałem, że tak sobie nadal radzi ten CPU. Gdy puścimy go na 4.0 GHz to co mamy ten gościu, robił testy TUTAJ szukaj -- to bardzo OK = GOŚCIU 1 Link to post Share on other sites
dariushundead 198 Napisano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2012 up tak wiem że tam niestety tamtego starego testu nie ma , został zastąpiony tym http://www.overclock.pl/articles/show/id/412,jaki-procesor-dla-gracza-test-dwudziestu-popularnych-modeli a tamten był bardzo kontrowersyjny Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) ps http://forum.benchma...r/29965-koziro/ ten gościu, robił testy phenom vs i5 vs i3 ale nie mogę znaleźć było to na jego stronie overclock.pl , napisałem aby się wypowiedział xD Nie za bardzo wiem, o jaki test Ci chodzi . Na stronie OVC jest jak narazie tylko jeden test procków w grach, akurat mojego autorstwa . Tak ku ścisłości, wbrew wypowiedziom fanów AMD, wyniki nie odbiegają od renomowanych portali (PCLab, Tom's Hardware, AnandTech). Kwestia tego, co kto nazywa "renomowanym portalem" . up tak wiem że tam niestety tamtego starego testu nie ma , został zastąpiony tym http://www.overclock...ularnych-modeli a tamten był bardzo kontrowersyjny To była po prostu poprzednia wersja artu, od tamtego czasu mocno dopracowałem procedury i efekt jest całkiem przywoity . Edytowane 24 Września 2012 przez tomcug Link to post Share on other sites
Lewy648 128 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Ciekawe gdzie byłby mój Celeron G530. Pewnie na końcu stawki Na szczęściu już niedługo i3, a potem już z górki do i5 Zainstalowałem przed chwilą GTA4 wrzuciłem patche. Odpaliłem i.... Tragedia!!! Procek jest wykorzystywany w 100 procentach, a 8800GTX w 40 do 60 procent!!! Gra przycina. Wiedziałem, ze szału nie będzie, ale nie spodziewałem się, że będzie aż tak kiepsko. 2 Link to post Share on other sites
dariushundead 198 Napisano 24 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) To była po prostu poprzednia wersja artu, od tamtego czasu mocno dopracowałem procedury i efekt jest całkiem przywoity .no to napisz dlaczego wyszły ci takie wyniki ze phenom w każdej grze miał tyle samo fps co i5 2500k? xD bo na 100% tak było w starym teście Edytowane 24 Września 2012 przez dariushundead Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 no to napisz dlaczego wyszły ci takie wyniki ze phenom w każdej grze miał tyle samo fps co i5 2500k? xD bo na 100% tak było w starym teście Przecież napisałem już, procedury były po prostu niedopracowane. To był mój pierwszy test procesorów, dlatego nie miałem doświadczenia w tej materii . Nie jestem jednak "betonem", potrafię się przyznać do błędów i na nich uczyć . Dlatego też powstało wiele aktualizacji, a baza jest cały czas rozbudowywana. Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) Hmm, to idź sie wyrzygaj a najlepiej to wiesz co zrób?. Udław się tymi swoimi rzygowinami. Będzie jednego niepotrzebnego usera mniej an forum i wszyscy na tym skorzystamy. 2.000 na 3 osoby to wychodzi po 700 na łebka (a sam mam tyle teraz, tj ok 2000 +-). Trochę (no więcej niż trochę) to przesada dla mnie, bo to o wiele za mało. liczmy średnio że jest 1200-1300 PLN na osobę i mamy 3600-3900. Ale nie 2000 PLN. No bez takich. Chyba że na Południu kraju albo gdzieś na mazurach. 890 zł dziewczyna na poczcie ja w lg ok 1200 na łape i roczny synek tak południe kraju ja mieszkam w Bielawie a pracuje w Wrocławiu gmina Kobierzyce PS zasada jest prosta ja pracuje za 2500 na łapę kobieta też robi za 2500 na łapę mamy 5k co miesiąc i jest hilife potrzebuje coś to kupuje, jak kupuję to ktoś musi mi to sprzedać, jak ktoś mi sprzedaje to musi to kupić, jak musi kupić to musi to wyprodukować jak musi wyprodukować to musi zatrudnić pracownika i itd. a nie żyć po to by płacić rachunki i wydawać na leki i czekać na leczenie po kilka lat. Aby problem rozwiązać to trzeba czystki w rządzie zrobić i tą armię biurokratów zmniejszyć do 50 tyś chłopa a resztę pod mur bo już nauczyli się kraść i nic z nich już nie będzie złodziej będzie złodziejem młodzi za ACTA wyszli ale za godnym życiem nie i taki jest problem mamy wode z mózgu nik nie walczy o swoje czyli jesteśmy bateryjkami w matrixie czyli PRL-u co za nazwa RZECZPOSPOLITA POLSKA aż wstyd pokazywać dowód osobisty Edytowane 24 Września 2012 przez Igoruss Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) 890 zł dziewczyna na poczcie ja w lg ok 1200 na łape i roczny synek tak południe kraju ja mieszkam w Bielawie a pracuje w Wrocławiu gmina Kobierzyce Niestety, ale to jest po prostu smutna prawda. Wiele rodzin musi sobie radzić dysponując takimi środkami i zaklinanie rzeczywistości nikomu nie pomoże. Edytowane 24 Września 2012 przez tomcug Link to post Share on other sites
Lewy648 128 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) Kiepsko z tymi zarobkami u nas to fakt... Ja śmigam w kablówce w Poznaniu za 10zł/h brutto. W sumie nie narzekam na brak kasy, ale mieszkam przy rodzinie i jestem kawalerem tj. nie mam dziewczyny i dzieciaków. Mam w sumie dopiero 22 lata, ale wiem, że gdyby chciało się podejmować jakieś poważniejsze decyzje na przykład wyprowadzić się na swoje to musiałbym zarabiać jednak jeszcze nieco więcej.... Gdy byłem w Anglii i pracowałem jako pomocnik budowlany mojego ojca to miałem 80 funtów dziennie przez 8 godzin pracy.... Przepaść.... Edytowane 24 Września 2012 przez Lewy648 Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 młodzi za ACTA wyszli ale za godnym życiem nie i taki jest problem mamy wode z mózgu nik nie walczy o swoje czyli jesteśmy bateryjkami w matrixie czyli PRL-u co za nazwa RZECZPOSPOLITA POLSKA aż wstyd pokazywać dowód osobisty Heh, niedługo PO w sondażach przekroczy 100% i dopiero się narobi, jeszcze PZPR przebiją . No ale co się dziwić, w końcu każdy (leming) chce być "młodym, wykształconym" . Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Ło, ło, jakie 99%? Pierwsze lepsze czterowątkowe gry z mojej kolekcji: Prototype 2, Sleeping Dogs (demo), Dragon Age, , a nawet Darksiders. Poza tym właśnie ciągne Borderlandsa, który wedle dzisiejszych testów wykorzystuje 6 wątków (czego nie odczuję, bo mam cztery rdzenie), podobnie jak BF3. Także gry najwyraźniej już dojrzały do czterech wątków, teraz walczymy o kolejne Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Mam troszkę mieszane uczucia po pierwszym zerknięciu w wykresy nie dowierzałem własnym oczom I3 słabszy o 20klatek od I5? Z moich testów wynikało co innego... Lecz po zerknięciu w platformę zauważyłem GTX670 i to jest gwóźdź do trumny I3 ponieważ jak wiemy nowa seria GTX6XX nie lubi działać wydajnie z I3, a ja testowałem na 7870 i moim modelem był I3 2130 z OC bclk. Tak czy owak wolał bym w niskim budżecie (do ok. 2000zł) I3 zamiast i5... Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) to są opinie gości co piszą ze 4 gb ram wystarcza do gier i myślą że jak 4 rdzenie owiec jest obciążony na max 50 procent to gra wykorzystuje tylko dwa rdzenie, a wystarczy tylko kopulizacje zmienić na 3 2 i 1 rdzeń i bardzo ładnie widać jak fps spada z 4 na 3 ujdzie ale z 3 na 2 i z 2 na 1 fps drastycznie spada poza tym mocna grafa potrzebuje mocnego procka i żadne 2 rdzeni owiec nie da jej możliwości rozwinięcia skrzydeł Edytowane 26 Września 2012 przez Igoruss 2 Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) to są opinie gości co piszą ze 4 gb ram wystarcza do gier i myślą że jak 4 rdzenie owiec jest obciążony na max 50 procent to gra wykorzystuje tylko dwa rdzenie, a wystarczy tylko kopulizacje zmienić na 3 2 i 1 rdzeń i bardzo ładnie widać jak fps spada z 4 na 3 ujdzie ale z 3 na 2 i z 2 na 1 fps drastycznie spada po zatym mocna grafa potrzebuje mocnego procka i żadne 2 rdzeni owiec nie da jej możliwości rozwinięcia skrzydeł Faktycznie mocna grafa potrzebuje tego mocniejszego procka ale np do 7870 i3 wystarczy. Tzn do serii GTX6XX bym nie dawał I3 ponieważ były gdzieś testy że coś kiepsko się dogadują Edytowane 24 Września 2012 przez matt105 Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Powiem lepiej jakby i3 i i5 miały odblokowane mnożniki nie brał bym amd cena odblokowanego mnoznika w intelach była by adekwatna do ich możliwości lubie oc i zawsze go robie ale cena zabija intela ale zawsze ktoś go kupi dlatego amd mam dla sentymentu a xeony z szczęśliwego trafu Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Powiem lepiej jakby i3 i i5 miały odblokowane mnożniki nie brał bym amd cena odblokowanego mnoznika w intelach była by adekwatna do ich możliwości lubie oc i zawsze go robie ale cena zabija intela ale zawsze ktoś go kupi dlatego amd mam dla sentymentu a xeony z szczęśliwego trafu Och zawsze miałem nadzieje że odkryją moc oc w I3 a tu Ivy i nic wersji z K a to mógłby być killer w kartach 7870 gdzie by się nadawały... 1 Link to post Share on other sites
wallhack 125 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 to są opinie gości co piszą ze 4 gb ram wystarcza do gier i myślą że jak 4 rdzenie owiec jest obciążony na max 50 procent to gra wykorzystuje tylko dwa rdzenie, a wystarczy tylko kopulizacje zmienić na 3 2 i 1 rdzeń i bardzo ładnie widać jak fps spada z 4 na 3 ujdzie ale z 3 na 2 i z 2 na 1 fps drastycznie spada Ale wypowiedź... Tobie 32 bitowa aplikacja pewnie wpieprza 8GB ramu? Link to post Share on other sites
rolandwally83 347 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 (edytowane) no pewnie bf3 i parę innych gier i programów wpierdala mi 12 gb ram masz sygnaturkę to zobacz co mam Edytowane 25 Września 2012 przez rolandwally83 Link to post Share on other sites
dariushundead 198 Napisano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2012 up brednie, sprawdzałem bf'a na 4 i 8 gb i różnica fps jest tylko w menu śmierci nie ma takich spadków , stały fps a na 4 gb nawet 40 fps bywało w trakcie grania nie ma zadnej różnicy w fps Link to post Share on other sites
wallhack 125 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Masakra co wy tu za brednie wypisujecie Zabawny jest ten portal http://software.intel.com/en-us/articles/memory-limits-applications-windows/ Link to post Share on other sites
MegaLeidan 17 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 lol wiecie co ten temat nie ma sensu każdy twierdzi coś innego najlepiej jak byście się spotkali wszycy razem w jednym miejscu i wtedy przetestowali te procki i by wyszło kto ma racje a kto nie (ja sam twierdze że i3 jest gorsze od phon x4 955 ja tak przynajmniej twierdze ) Link to post Share on other sites
dariushundead 198 Napisano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2012 żeby więcej takich panów nie było jak nowaj itp że robie testy z du*y wzięte wcześniej dałem screeny potwierdzające ze i3 ssie w bf3 a teraz daje potwierdzenie że test przebiegał http://obrazki.elektroda.pl/2664281400_1348583346_thumb.jpg 1 Link to post Share on other sites
FxPower 39 Napisano 25 Września 2012 Udostępnij Napisano 25 Września 2012 żeby więcej takich panów nie było jak nowaj itp że robie testy z du*y wzięte wcześniej dałem screeny potwierdzające ze i3 ssie w bf3 a teraz daje potwierdzenie że test przebiegał http://obrazki.elektroda.pl/2664281400_1348583346_thumb.jpg To jest klasa, a pseuo redaktorkowie z gimnazjum jak adonim i tomcug, oraz inne leszcze mogą co pokazać ? Swoje zwidy na temat cpu których nie mieli w ręku. portal sciema.pl poszukuje testerów. moze sie zalapia ? 2 Link to post Share on other sites
Recommended Posts