Skocz do zawartości

Build log Biafry

Recommended Posts

Wszędzie :D 4 na topie, jeden na klatce z dyskami, jeden na podłodze na zasysie. No i kilka w szufladzie czeka na większą chłodnicę ;)

Tak swoją drogą- wentyle phanteksa są więcej niż przyzwoite. Ale e-loopy to rewelacja. Moja nowa miłość.

Wszyscy zachwalają a Ja powiem że wcześniejszy układ w CM mi się bardziej podobał. W tej budzie moim zdaniem gorzej to wyszło. Kolorystycznie nie wszystko do siebie pasuje, dużo jest nie wykorzystanej przestrzeni, brakuje mi tu rezerwuaru w widocznym miejscu i układ węży też mi się nie podoba a buda ma przecież spory potencjał. Osobiście podobają mi się proste połączenia między wężami, jakaś symetria w układzie, Heat z laba ostatnio zrobił piękny układ aż szczęka mi opadła, tu wyszło przeciętne LC. Foto z workloga Heata: http://miregio.pl/ppc/red/14/03.JPG

Edytowane przez Wooojciech1983
  • Popieram 3

Mi też strasznie się podobają te proste łączenia - dla mnie rewelacja. Przy tym płynie teraz co jest w Twoim układzie Biafra zmieniłbym lekko - przedłużki i trochę pobawił się kolorem radiatorów Saber'a :)

@Wooojciech

Główny problem polega na tym że nie czytasz tego co pisałem tylko oglądasz zdjęcia. Pompa idzie do wymiany na początku przyszłego roku a wraz z nią przybędzie duża tuba do środka co w oczywisty sposób zmieni rozkład węży. Co do kolorów to jak wspominałem tymczasowo testuję nową aurorę dla mayhemsa. Stąd odstający kolorystycznie płyn. Rozważam też zmianę przedłużek na niebieskie bo aurora ładnie pasuje z LEDową listwą z boku obudowy oraz podświetleniem frontowych wentylatorów. Słowem- praca w toku :) Wspominałem też że zdjęcia nie oddają efektu jaki osiąga się z tym płynem:

Polecam w 1080p:

• Popieram 1