Skocz do zawartości

Moja i Twoja ortografia...

Recommended Posts

Gość JackHammer

Wakacje to tylko taki czas, gdzie jest plaga małolatów na kompie. Poziom forum trochę "dorósł", wiec jest lepiej. Ale poziomu który miał znacznie wcześniej już nie osiągnie.

DISHONORED - ten tytuł nie może zawieść.

Niby nie może, ale zobaczy się w praniu co z tego będzie, co nie zmienia faktu że, prezentuje się bardzo dobrze.

:/ Też wymyślił powód. Myśliciel. "Całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi zupełnie ku temu nie mających predyspozycji." Cały ten temat widzę jest psu na budę. Tak to jest jak moda dostają ludzie nie potrafiący radzić sobie z najmniejszą nawet namiastką władzy. Częsta przypadłość kanarów. Śmiech na sali.

Igorrodz od początku wydawał się mocno ograniczony - w mojej ocenie umysłowo sporo poniżej normy. Bez zgłoszenia nie potrafi sobie poradzić z przewinieniami użytkowników. Ty dostałeś ostrzeżenie, a post cymbała z błędami nieruszony. Mod na światowym poziomie kura jego mać!

Od siebie dorzucę tylko tyle, że poprawna pisownia nie sprawia mi jakichś poważnych problemów, czasem literówka... ale to da się zedytować. Dodam z autopsji, że jedną z przyczyn zubożałego słownika języka polskiego jest zajęcie się nauką języka obcego - u mnie jest to angielski. Nauka ta czasem powoduje (na szczęście odwracalne) właśnie zapominanie niektórych "zaawansowanych" zasad pisowni gramatycznej naszego języka. Nie, żebym kogoś usprawiedliwiał, ale te godziny programowania czy pracy w obcojęzycznych programach TAKŻE czasem dają o sobie znać.

Oczywiście do akcji dołączam.

Wasza krucjata i tak nie skutkuje. Jak czytam posty nowych użytkowników to mi oczy wypływają. Faktycznie to razi...

Widać, że nie skutkuje:

Zależy co ma w tle jeszcze powłąnczane. Ja do testu zawsze wyłączam wszystkie inne programy i robię na czysto.

Edytowane przez sliski15
Gość effendi360

Wiem że takie słowo nie istnieje ale musiałem to jakoś ująć :P

A ty człowieku też nie masz się czego przyczepić. O jeden wyraz się dopieprzasz na kilkadziesiąt postów napisanych dziś przeze mnie.

Jedno słowo czy literówka to i Miodkowi się zdarzy a małolaty nawet zdania z dużej litery nie potrafią zacząć. Może to nam powklejasz ?

Gość JackHammer

Igorrodz od początku wydawał się mocno ograniczony

No bo jest, raz że w tym temacie NAS obrażał, a dwa to na siłę stara się "udokumentować" że ma racje choć nie ma niestety...

Całe zło tego świata bierze się z myślenia.

Bo najłatwiej rządzi się ciemnym narodem ;)

A co do pospolitego ruszenia to było tylko na chwilę, teraz jest średniawo.

// +1pkt do statusu ostrzeżeń za spam. Nie widzisz funkcji 'zgłoś' która służy do raportowania choćby błędów ortograficznych? Poza tym Twój post nic merytorycznego do tematu nie wniósł. // Igorrodz

Za takie coś pkt ostrzeżenia... A były sytuacje że od skur$#%# wyzywali

Zaraz się zrobi krucjata na odwołanie tego pana ze stanowiska moderatora i posadzenie tam osoby kompetentnej bo to co on wyprawia to jest kpina.

Proszono o czas, żeby się Igorrodz ogarnął na nowym stołku oraz żeby nowa moderacja ogólnie się rozruszała - no więc wracam do tego, miał być okres próbny a widać że się nie sprawdza.

Zostanie odwołany czy dalej będziemy w kulki lecieć?

Ortografii jak nie było tak nie ma, poziom nadal zaskakująco niski.

Ledwie ze szpitala wyszedłem a z tego zażenowania po tym co widzę pewnie tam wrócę...

Ale tu "hejtujo". Ja tam różnicy nie widzę z nowymi modami i bez nich, więc chyba to na minus wychodzi :P.

Edit: przeglądając odmenty tego forum zauważyłem ciekawy post:

http://forum.benchmark.pl/topic/60624-temperatury-w-bios/

Konkretnie drugi post użytkownika m24...

W DÓŁ to pewnie mu po ocenie na j. polskim przejechali.

Edytowane przez Dip79

PS. A co Ci było że w szpitalu byłeś?

Na ciężką chorobę zapadłem.

Jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim na dobre dojdę do siebie, no ale postawili mnie na nogi przynajmniej :)

Ja tam różnicy nie widzę z nowymi modami i bez nich, więc chyba to na minus wychodzi .

Sam lepiej bym tego nie ujął.

Nie mówię, że reszta poza marszałkiem robi coś źle - tutaj nie mogę się wypowiedzieć bo dawno nie przyglądałem się z bliska, ale odczucie odnośnie poziomu użytkowników/wypowiedzi pozostało niezmienne, czyli coś tu dalej nie gra :(

Słuchajcie, codziennie przybywa ponad 1000 nowych postów. Myślicie że kilku moderatorów zdoła wszystkie je przejrzeć pod kątem poprawności gramatycznej i ortograficznej? A po 2. czy im się chce? Ja nie mam skanera w oku i nie staram się wyłapywać błędów na siłę. Jak nie rzuci się w oko to trudno, nie będę siedział i przeglądał każdego zdania...

Wcześniej akcja mi się podobała ale teraz faktycznie już trochę czepiacie. Uważam że takie gadanie w tym temacie niczego nie zmieni. Do grupy docelowej tym tematem i tak nie traficie. Ba uważam nawet że gdyby któryś z was został moderatorem to i tak niewiele by to pomogło. To trochę walka z wiatrakami. Upomnisz 5ciu to przyjdą kolejni 'żeczoznafcy'. I nie odbierzcie tego jako atak, to tylko moje zdanie.

Ale najbardziej irytuje mnie to, że skoro poprawna pisownia jest dla was tak ważna to czemu nie zgłaszacie takich kwiatków tylko wklejacie do tego tematu i śmiejecie się z błędów i ułomności innych?

'Krucjata' nie poskutkuje bo wymaga zaangażowaia obu stron. A z waszej jakoś tego nie widzę.

Sam lepiej bym tego nie ujął.

Nie mówię, że reszta poza marszałkiem robi coś źle - tutaj nie mogę się wypowiedzieć bo dawno nie przyglądałem się z bliska, ale odczucie odnośnie poziomu użytkowników/wypowiedzi pozostało niezmienne, czyli coś tu dalej nie gra :(

Tu masz racje. Poziom użytkowników jak i całego tego forum zostało praktycznie niezmienione.

W tym temacie to nieprzyzwoicie jest tak pisać :wariat: ... Każdy popełnia błędy, ale sprawdzenie napisanego tekstu zajmuje dosłownie chwilkę ;)

Tak, wiem. Odmęty. To mój chyba pierwszy błąd na tym forum, a i każdemu się zdarzy. Nikt nie jest doskonały :). Mógłbym napisać, że późna i godzina i takie tam, ale to za bardzo dziecinna wymówka.

Igoruss - zawsze lepiej wszystko rzucić i grać w CoD'a :P. Co nie? Weź się na tego BF'a w końcu człowieku przerzuć :P.

Edytowane przez Dip79

Ale najbardziej irytuje mnie to, że skoro poprawna pisownia jest dla was tak ważna to czemu nie zgłaszacie takich kwiatków tylko wklejacie do tego tematu i śmiejecie się z błędów i ułomności innych?

Bo uważam, że zawracanie modom du*y o jeden, czy dwa błędy, nawet jeśli są rażące nie ma sensu. Do tej pory po prostu wytykałem byki w tematach, gdzie były popełniane, ale jeśli mam za to dostawać kolejne ostrzeżenia, a typ, który pisze jak analfabeta nawet nie został poprawiony, a jego twórczość nadal jest dostępna, to chyba coś tu jest nie tak ?

Do tej pory po prostu wytykałem byki w tematach, gdzie były popełniane, ale jeśli mam za to dostawać kolejne ostrzeżenia, a typ, który pisze jak analfabeta nawet nie został poprawiony, a jego twórczość nadal jest dostępna, to chyba coś tu jest nie tak ?

No to zgłaszaj te kwiatki a nie wytykaj te błędy w tematach. Będziemy starać się to poprawiać i na pewno w przyszłości unikniesz ostrzeżenia.