Anoizmrox 68 Napisano 14 Września 2012 Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Plusik "na Anoizmroxa" klikam. Pozdrowienia od wygnańca z większym stażem! Odwal się już. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Zaglądać będę dalej, ale na pewno wiele mnie ominie. Trzeba będzie zacząć robić podsumowania tygodnia Cytuj Link to post Share on other sites
mattax 25 Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Ja też bardzo chce, ale nie rozumiem co autor ma na myśli. pomijając? pijąc? pojmując? piejąc? pomijając, głodnemu chleb na myśli wiadomo Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 15 Września 2012 Udostępnij Napisano 15 Września 2012 czytałem to .. ale chodzi mi o kąkretne wpisy dla mojej płyty ramów no i procka od ilu zacząc , jakie napiecia ustawic Cytuj Link to post Share on other sites
Anoizmrox 68 Napisano 16 Września 2012 Udostępnij Napisano 16 Września 2012 piszą wszendzie że 670 to zaje karta A tu będe musiał obiec się smaczkiem i kupić 7850 A wiecie morze czy i5 2500k będą obniżki Musiałem to wstawić ;f Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Ja tam na jego miejscu zrezygnowałbym z HD7850 i kupił jakiś słownik. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 19 Września 2012 Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Pozdrawiam i przepraszam za ewentualne błędy ortograficzne, jeżeli taki się pojawiły. Po co się starać pisać poprawie? - lepiej napisać takie oświadczenie pod tekstem Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JackHammer Napisano 20 Września 2012 Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Po co się starać pisać poprawie? - lepiej napisać takie oświadczenie pod tekstem Zależy, można to odebrać od sytuacji. Jeżeli gość pisał w miarę poprawnie, a zdarzyło mu się z 2-3 błędy w dłuższej wypowiedzi to taki tekst świadczy o jakimś tam pozytywnym zachowaniu. Ale jak delikwent napisze Ci 10 wyrazów i każde źle, a to zdanie napisze jak trzeba to znaczy że robi sobie brzydko mówiąc jaja z nas (odbiorców). Poza tym, zawsze należy starać się pisać tak jak trzeba, bo jednak userzy nas "uczą", a mianowicie, jeżeli czytamy przez dłuższy czas (tydzień-dwa) wyrazy z błędami to w pewnym momencie zaczniemy je sami popełniać, bo zaczniemy się gubić czy dobrze czy źle napisaliśmy. Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 @up Zgadzam się z tobą. Pisanie z błędami takimi co wyłapuje Słownik w przeglądarce to poprostu lenistwo. Rozumiem jak ktoś źle napisze np: Trinitrotoluenotrinitroamina bo przy tak długich wyrazach To łatwo się pomylić,ale powinno się czytać swoje posty zanim się je wyśle na forum. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 @Up Tylko tu nie działa słownik przy pisaniu posta, co jest dziwne. W innych forach ten problem nie występuje, ale mi to nie przeszkadza. Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 @up ??? Mi działa (Chrome) Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Mi też działa, również Chrome. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 (edytowane) Najwidoczniej na Mozilli nie działa. Na szczęście nie przeszkadza mi to jakoś i nawet nie zauważam różnicy . Edytowane 21 Września 2012 przez Dip79 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JackHammer Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Chodzi wam o wykrywanie błędów? Mi na Firefoxie wykrywa. Ale fakt, faktem. NIE MA CO SZUKAĆ WYMÓWEK. Niby ludźmi jesteśmy i możemy popełniać błędy, ale nie w takim stopniu że co drugie słowo błąd. Nawet ciekawy przykład miałem dzisiaj. Podczas gdy byłem na forum i sprawdzałem temat, to kolega zobaczył błąd: PUKI i powiedział że co to za ćwierć inteligent pisał. Więc pisząc posty wyrażamy siebie. Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 21 Września 2012 Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Daj linka Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JackHammer Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 (edytowane) Przykład z facebooka: http://img6.imageshack.us/img6/828/beztytuuwty.png PS. Żeby nie było, nie znam typa Edytowane 23 Września 2012 przez JackHammer Cytuj Link to post Share on other sites
pianista47 125 Napisano 23 Września 2012 Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Oj, buję się, buję Cytuj Link to post Share on other sites
chrup 10 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Hej, nie uważam się za osobę, która świetnie włada naszą ojczystą mową, bo wiem, że tak nie jest. Każdemu może się zdarzyć popełnić jakiś błąd, ale jak patrzę na niektóre wypowiedzi, to się zastanawiam jak taka osoba istnieje i funkcjonuje, przecież jak można nie umieć napisać prostych zdań (nie mówiąc już o skomplikowanych wypowiedziach) i jak takie jednostki radzą sobie np. w szkole, przecież punktów za ortografię, interpunkcję i stylistykę muszą być odejmowane chyba masowo. Zresztą - ważne, że ja piszę poprawnie i z takimi osobami się zadaję, resztą się nie za specjalnie przejmuję. Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
MAŁY 124 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 A ja kiedyś (za czasów gimbazy) jeździłem na konkursy ortograficzne i nawet dobrze mi szło Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 urzydkow http://forum.benchmark.pl/topic/59351-ktore-sluchawki-miedzy-beyerdynamic-dt-770-80ohmsakg-k-271-mkii-i-audio-technica-m50/?do=findComment&comment=695173 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 o/ mst Marny prowokator, ot co. Chyba liczy na wywołanie ogólnego poruszenia, a dla mnie to kolejny argument potwierdzający tezę, że poziom forum upada. Cytuj Link to post Share on other sites
quantic 0 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Dotarłem do "high five!" Brawo, bardzo ciekawy i tolerancyjny post - na pewno pozwoli on wielu osobom spojrzeć na temat ortografii trochę poważniej. Od siebie polecam czytać książki, wtedy zaczyna odpuszczać nawet najgorsza dysortografia, dysleksja - a i mózg się rozwija. a dla mnie to kolejny argument potwierdzający tezę, że poziom forum upada. Raczej na odwrót, świadczy o tym zainteresowanie tym tematem. 8) Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 Jeśli miałbym być szczery to do faktu lekkiego opadu poziomu forum przyczyniają się głównie 3 rzeczy: -mst pojechał na rybę z frytkami -licznik postów sida jakoś zablokował się w okolicach 1k -nowaj też jakoś ostatnio siedzi cicho A tak poważnie, po wakacjach jest znacznie lepiej. Młodociani nie mają tyle czasu na przeglądanie forum a i jest kilka tematów gdzie można pogadać o ciekawych rzeczach. Kłopot w tym że nie ma ich zbyt wiele. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 To załóż jakieś nowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 1 Października 2012 Udostępnij Napisano 1 Października 2012 (edytowane) A widziałem effendi że się w tym temacie starasz. Temat o oczekiwanych premierach pomógł mi zaznaczyć parę dat w kalendarzu i pewnie wydam przez Ciebie trochę kasy na kilka tytułów o których nie wiedziałem że nadchodzą Do malkontenctwa mi daleko więc nie to że się czepiam chwilowej stagnacji w kwestii nowych tematów. Tak tylko się moim odczuciem podzieliłem Edytowane 1 Października 2012 przez Biafra1987 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts