Bichits 362 Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 MSI bardzo dobra płyta i powinna cię zadowolić swoimi możliwościami. Cytuj Link to post Share on other sites
hubert.zglinicki 1 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Raczej bede bral i5 2500k bo ivy na morele kosztuje 1000 zl -,- to czy nadal zostac przy tej msi z77a g43 .? I czy wkrece na niej 4.5 ghz ? I ost pyt to czy jest jeszcze jakas plyta od gigabyte na z77 ktora bedzie lepsza od tej msi do 400 zl? Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 bierz msi z77a g43 kazdy test pokazuje ze to jest super płyta. Bierz Corei5 2500k bo ma nizsze temperatury niz ivy bridge a co za tym corei5 2500k wyzej podkrecisz Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Huber, powtarzasz swoje pytanie 4 raz. Jeżeli procek nie będzie szedł szybciej niż 4.5Ghz, to bierz msi. Jeżeli chcesz być olewany zaraz po zakupie płyty to bierz gigashita. Cytuj Link to post Share on other sites
Prostownik 77 Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Ja mogę też polecić msi z77ma-g45, kręci się na niej spokojnie do 4,5 GHz OCCT bez zająknięcia przeszło, do tego offset Cytuj Link to post Share on other sites
hubert.zglinicki 1 Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 tylko ze ta msi kosztuje 450 czyli o 70zl za duzo bo itak juz mam nadwyrezony budzet. Ok to jestem przekonany do msi g43 i 2500k skoro podkręce do 4,5ghz. Chyba ze ivy stanieje o 70zl. I przepraszam ze tak duzo pytam ale 3000zł to dla mnie dużo i bd to wydatek na lata więc chce najlepszy sprzęt za tę cenę. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Dark Rock z zalmanem stg1, szalony nie jestem żeby na boxie kręcić. Przypuszczam że każdy porównywalny cooler, czy też cooler odpowiedni do kręcenia 4.0Ghz i wzwyż sprosta zadaniu, temperatury będą wyższe przez tranzystory i tego nic nie zmieni, ale nie będą na tyle wysokie żeby swobodnie nie użytkować do 4.2Ghz. (więcej jeszcze nie kręciłem, jak znajdę czas to pomęcze ten procesor i zobacze jak z temperaturami powyżej tego pułapu ale jest tu gdzieś użytkownik który ma 3570k @4.5Ghz na powietrzu) Podsumowując, ivy bridge nie zrobiły wielkiej furory i nie opłaca się przesiadać na nie z poprzedniej generacji, aczkolwiek jeżeli ktoś ma komputer sprzed kilku lat... O ile z tobą się nie zgadzałem i nawet kłóciłem, o teraz przyznam rację . Trochę wk****a ten mit o wysokich temperaturach Ivy Bridge i jak się tego słucha, to aż się rzygać chce (przysłowiowo powiedziane). 3/4 ludzi w du**e siedziało i nawet ich nie miało, a się wypowiadają wielcy znawcy... bierz msi z77a g43 kazdy test pokazuje ze to jest super płyta. Bierz Corei5 2500k bo ma nizsze temperatury niz ivy bridge a co za tym corei5 2500k wyzej podkrecisz Co za pier******e. Miałeś chociaż Ivy? Ską wiesz, że na i5 2500k wykręci więcej? Skąd wiesz? Wszystko zależy od sztuki jaką natrafi i nie prawdą jest, że to właśnie na Sandy więcej osiągnie. Równie dobrze może mu paść przy 4.0Ghz i ani więcej drgnąć. Co do tematu: Ivy = Sandy , jeden pies. Powinieneś z obydwu być zadowolony. Druga sprawa, to ile można ciągnąć jeden temat o wyborze płyty głównej? Pięć stron? Bierz MSI GD43, lub dołóż do 45. Jeden pies. Do mnie już jedzie i pomimo, że jeszcze jej nie mam, to już jestem zadowolony. Miałem swój powód by ją brać. Powoli dochodze do wniosku, że ten temat to zwykły trolling... Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Nie wiem czy potrzebne aż tak ostre słowa, ale co racja to racja. Drogi Hubercie, płyta Gigabyte pomimo dobrej jakości, ma marne chłodzenie a MSI jest zarówno lepiej chłodzona niż Gigabyte jak i lepiej wykonana niż Asrock. Do tego ma 36mcy gwarancji - wybór powinien być oczywisty od samego początku. Co do procesora, połóż na stole 70zł i zadaj sobie pytanie czy leżąc tam dadzą Ci zalety Ivy Bridge, czy przekonają Cie że warto je schować do portfela. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
hubert.zglinicki 1 Napisano 5 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Wielkie dzięki za odpowiedzi :)teraz jestem już pewien i biorę 2500K + msi z77 g43 i do ivy nie dopłacam bo to aż 120 zł;/ przepraszam za natrętność ale przynajmniej teraz jestem pewien dzięki waszym konkretnym odpowiedziom ; D Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts