mICh@eL 335 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 A ty mICh@eL jak jesteś taki miłosierny, to idź nawracać pijaków i innych ćpunów Polska pełną gębą... chęć pomocy innym "ot tak" nie istnieje, zawsze trzeba węszyć spisku albo wyśmiać kogoś Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Tylko ten co wyśmiewa nie zastanawia się, że jutro mogą śmiać się z niego. Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez DANNY__79 Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 MIcH@eL. Nie wiem o co Ci chodzi. Nie każdy musi mieć coś za coś. Są tacy którzy napiszą jakąś mini-recenzję ot tak dla przyjemności, dla wprawy. Chyba nikt z benchmarkowców nie uważa mini-recenzji za formę zarabiania. Odnoszę wrażenie że za wszelką cenę starasz się ludzi zniechęcić do jakiegokolwiek działania. Daj spokój, pamiętam jak kiedyś parę lat temu byłeś mniej ciętyn na benchmark.pl i udzielałeś się nie tylko w wątku ze spamem. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) ... nie uważa mini-recenzji za formę zarabiania. Tyle, że nie o to chodzi. Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez DANNY__79 Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Tyle, że nie o to chodzi. Dokładnie, jest duża różnica między pisaniem będącym czyimś hobby, a żerowaniem (w tym przypadku Redakcji) na naiwności całej "armii" . Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Każdy ma swoje zdanie na dany temat: Mich@el i Tomcug przejechali się na współpracy z BMK, ale też sporo zyskali: doświadczenie, sprzęt itp. Mich@el u Cibie obserwuje dziwną tendencje do przekonywania wszystkich że BMK to syf i kołchoz wykorzystujący użytkowników. A prawda jest taka, że gdyby nie BMK i dział MR wielu z nas w ogóle nie dowiedziałoby się co jest ich pasją, w tym i Ja. To że są tu pewne niesprawiedliwości ewentualnie kolesiostwo to już inna sprawa, tylko gdzie tego nie ma? Albo się z tym godzisz i dalej publikujesz zdobywając doświadczenie, albo znajdujesz inny portal w którym jest lepiej... Mam jednak wrażenie, że przemawia przez Ciebie jakiś ogromny żal do BMK i ciekawi mnie co to takiego jest? Prawda jest taka, że każdy robi to co lubi. Jeśli osoby publikujące teksty w dziale MR na BMK wychodzą głównie z założenia, że na tego typu portalach zarobią na pisaniu amatorskich recek to się grubo mylą. Gdyż z przykrością muszę powiedzieć, że większość z tych tekstów jest niezrozumiała. Fakt włożenia sporo pracy w tekst, którego nie da się czytać, nie determinuje do nagradzania go dużą ilością punktów. Reasumując. Zycie jest niesprawiedliwe i jeśli ktoś jeszcze tego nie zrozumiał niech szybko to ogarnie bo w przeciwnym razie, skończy marnie. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 przemawia przez Ciebie jakiś ogromny żal do BMK i ciekawi mnie co to takiego jest? Zbyt długo siedziałem w tym gównie, słyszałem wiele ciężkich słów od byłych redaktorów BMK i nie tylko, mam nieco większy obraz sytuacji niż co poniektórzy w tym temacie A że przemawia żal, to właśnie przez takie traktowanie userów jak ciemnej masy, którą można wykorzystywać na prawo i lewo Był jeden redaktor, który usiłował coś w tej sprawie zmienić, dużo czasu nie minęło, jak zmienił miejsce pracy Nie będę się rozpisywał dlaczego tak a nie inaczej, bo mi się nie chce i nie mam w tym żadnego celu i motywacji, więc poprzestanę na tym Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) ... i dobrze Mich, kto wie, ten wie. Nie wygrasz w pojedynkę, ale w prasie w ostatnich miesiącach zaczyna się o tym pisać, więc coś się powoli dzieje. Piszecie, że hobby, recki, pisanie -- tylko jak mówi: "tomcug: jest duża różnica między pisaniem będącym czyimś hobby, a żerowaniem (w tym przypadku Redakcji) na naiwności całej "armii" " Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez DANNY__79 Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Albo mi się zdaje, albo już się powtarzacie - dla mnie EOT. Kto miał odejść z mR ten odeszedł i nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu. @Danny Myślę, że jeżeli nie benchmark i dział miniRecenzje, to nie zostałbym zauważony przez nikogo (a wierz mi, że pisało do mnie dużo osób w sprawie współpracy) - no chyba, że łamałbym NDA na swoim blogu, jak OBR Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez regist88 Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Przecież ja pisałem, że mR są fajne do wybicia się, po prostu nie umiem zrozumieć powodów zostania Diego w mR mimo że miał propozycje dołączenia do nas Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Ja też nie umiem wielu rzeczy zrozumieć - takie życie i jakoś umiem się z tym pogodzić Cytuj Link to post Share on other sites
Beosky 0 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Gratuluje ! Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Ja też nie umiem wielu rzeczy zrozumieć - takie życie i jakoś umiem się z tym pogodzić Jakby wszyscy tak myśleli, to chyba dalej byśmy byli w epoce kamienia łupanego Bo przecież zrozumienie czegoś = grzech, więc nie możemy podjąć starań, by się czegoś dowiedzieć i zrozumieć Wielu ludzi nie umie się pogodzić z niezrozumieniem wielu faktów - dzięki nim mamy nowe prawa fizyczne, wynalazki, czy inne mało warte pierdoły, które wymagają zrozumienia Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Czy może ktoś wie gdzie się podziały wyróżnienia za Marzec? Już prawie kobniec kwietnia a tu nic Cytuj Link to post Share on other sites
-AssassiN- 100 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Już nawet nie ma "dobrego" sprzętu, który można pozostawić po testach... Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Już nawet nie ma "dobrego" sprzętu, który można pozostawić po testach... A gdzie twoja ostatnia recka klawki? To że sprzet może zostać u testujacego nie powinno być dla Ciebie jedynym kryterium jego wypozyczenia i zrecenzowania. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
-AssassiN- 100 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Moja recenzja czeka już ponad miesiąc na akceptację Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 To i tak mało 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Moja też już ponad miesiąc. Miała być szybka kontynuacja poprzedniej a tu lipa. Tydzień zrozumiem, dwa tygodnie, no ok, może ktoś był zajęty. Ale trzy tygodnie czekania? Miesiąc? Przecież publikacja to kwestia przeczytania kilku minut na wstawienie... Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Moja też już ponad miesiąc. Miała być szybka kontynuacja poprzedniej a tu lipa. Zaiste, to rzeczywiście tragedia nie do przeżycia . Niemniej jednak nie stresowałbym się tym faktem, bo Redakcja tak Was ma w głębokim poważaniu . Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 @tomcug Heh, szkoda gadać --- wystarczy przeczytać ten artykuł z polityki, a jeśli ktoś czyta i nie rozumie (z czym podobno teraz coraz większy problem -- tak słyszałem, że czytanie ze zrozumieniem to bolesna sprawa) -- cóż, zostawię to bez komentarza ... chyba się zgodzisz ? Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 @tomcug Heh, szkoda gadać --- wystarczy przeczytać ten artykuł z polityki, a jeśli ktoś czyta i nie rozumie (z czym podobno teraz coraz większy problem -- tak słyszałem, że czytanie ze zrozumieniem to bolesna sprawa) -- cóż, zostawię to bez komentarza ... chyba się zgodzisz ? Oczywiście, że się zgadzam. Szkoda tylko, że Redakcji nie stać nawet na najmniejsze objawy zainteresowania wobec czytelników, którzy poświęcają tutaj swój czas dla rozwoju portalu . Cytuj Link to post Share on other sites
Grzegorz Kubera 4 Napisano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Dziś ukazały się nast. recenzje. Będzie też podsumowanie za marzec. W redakcji zmienił się dość znacznie zespół, jest kilka nowych osób i to wiąże się z większą pracą wewnątrz - są to rzeczy, których nie widać na stronie. To powód, przez który niektóre obszary ucierpiały, w tym MR. Teraz wracamy do gry! Przy okazji prośba: zwracajcie uwagę na oznaczenie "Publikować" (tak, czy nie). Często niektóre recenzje mają oznaczenie, że nie należy ich jeszcze publikować, mimo że wyglądają na skończone i dopracowane w szczegółach. Cytuj Link to post Share on other sites
Diego_90 275 Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Nie rozumiem... Wszystkie recenzje, które mam skończone zamiast zapisz klikam w "publikuj" gdzie jest opcja tak/nie? Otrzymuje komunikat "Dziękujemy za dodanie nowego tekstu. Zostanie on zamieszczony po zatwierdzeniu przez redakcję." i czekam x miesięcy. Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz. Proszę jeszcze o odp. gdzie takie oznaczenie się znajduje - ja go nie widzę. Być może piszesz o swoim panelu i chodzi o to, aby klikać "publikuj", ale raczej większość to robi. Cytuj Link to post Share on other sites
-AssassiN- 100 Napisano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 A mojej recenzji jak nie było półtora miesiąca, tak jej dalej nie ma... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts