Skocz do zawartości

Nowy opiekun miniRecenzji

Recommended Posts

A ty mICh@eL jak jesteś taki miłosierny, to idź nawracać pijaków i innych ćpunów

Polska pełną gębą... chęć pomocy innym "ot tak" nie istnieje, zawsze trzeba węszyć spisku albo wyśmiać kogoś :rotfl:

MIcH@eL. Nie wiem o co Ci chodzi. Nie każdy musi mieć coś za coś. Są tacy którzy napiszą jakąś mini-recenzję ot tak dla przyjemności, dla wprawy. Chyba nikt z benchmarkowców nie uważa mini-recenzji za formę zarabiania.

Odnoszę wrażenie że za wszelką cenę starasz się ludzi zniechęcić do jakiegokolwiek działania. Daj spokój, pamiętam jak kiedyś parę lat temu byłeś mniej ciętyn na benchmark.pl i udzielałeś się nie tylko w wątku ze spamem.

Każdy ma swoje zdanie na dany temat: Mich@el i Tomcug przejechali się na współpracy z BMK, ale też sporo zyskali: doświadczenie, sprzęt itp.

Mich@el u Cibie obserwuje dziwną tendencje do przekonywania wszystkich że BMK to syf i kołchoz wykorzystujący użytkowników. A prawda jest taka, że gdyby nie BMK i dział MR wielu z nas w ogóle nie dowiedziałoby się co jest ich pasją, w tym i Ja. To że są tu pewne niesprawiedliwości ewentualnie kolesiostwo to już inna sprawa, tylko gdzie tego nie ma? Albo się z tym godzisz i dalej publikujesz zdobywając doświadczenie, albo znajdujesz inny portal w którym jest lepiej... ;)

Mam jednak wrażenie, że przemawia przez Ciebie jakiś ogromny żal do BMK i ciekawi mnie co to takiego jest?

Prawda jest taka, że każdy robi to co lubi. Jeśli osoby publikujące teksty w dziale MR na BMK wychodzą głównie z założenia, że na tego typu portalach zarobią na pisaniu amatorskich recek to się grubo mylą. Gdyż z przykrością muszę powiedzieć, że większość z tych tekstów jest niezrozumiała. Fakt włożenia sporo pracy w tekst, którego nie da się czytać, nie determinuje do nagradzania go dużą ilością punktów.

Reasumując. Zycie jest niesprawiedliwe i jeśli ktoś jeszcze tego nie zrozumiał niech szybko to ogarnie bo w przeciwnym razie, skończy marnie.

przemawia przez Ciebie jakiś ogromny żal do BMK i ciekawi mnie co to takiego jest?

Zbyt długo siedziałem w tym gównie, słyszałem wiele ciężkich słów od byłych redaktorów BMK i nie tylko, mam nieco większy obraz sytuacji niż co poniektórzy w tym temacie ;) A że przemawia żal, to właśnie przez takie traktowanie userów jak ciemnej masy, którą można wykorzystywać na prawo i lewo :P Był jeden redaktor, który usiłował coś w tej sprawie zmienić, dużo czasu nie minęło, jak zmienił miejsce pracy ;)

Nie będę się rozpisywał dlaczego tak a nie inaczej, bo mi się nie chce i nie mam w tym żadnego celu i motywacji, więc poprzestanę na tym :P

Gość DANNY__79

... i dobrze Mich, kto wie, ten wie.

Nie wygrasz w pojedynkę, ale w prasie w ostatnich miesiącach zaczyna się o tym pisać, więc coś się powoli dzieje.

Piszecie, że hobby, recki, pisanie -- tylko jak mówi:

"tomcug: jest duża różnica między pisaniem będącym czyimś hobby, a żerowaniem (w tym przypadku Redakcji) na naiwności całej "armii" "

Edytowane przez DANNY__79

Albo mi się zdaje, albo już się powtarzacie - dla mnie EOT. Kto miał odejść z mR ten odeszedł i nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu.

@Danny

Myślę, że jeżeli nie benchmark i dział miniRecenzje, to nie zostałbym zauważony przez nikogo (a wierz mi, że pisało do mnie dużo osób w sprawie współpracy) - no chyba, że łamałbym NDA na swoim blogu, jak OBR :D

Edytowane przez regist88

Ja też nie umiem wielu rzeczy zrozumieć - takie życie i jakoś umiem się z tym pogodzić ;)

Jakby wszyscy tak myśleli, to chyba dalej byśmy byli w epoce kamienia łupanego :P

Bo przecież zrozumienie czegoś = grzech, więc nie możemy podjąć starań, by się czegoś dowiedzieć i zrozumieć :wariat:

Wielu ludzi nie umie się pogodzić z niezrozumieniem wielu faktów - dzięki nim mamy nowe prawa fizyczne, wynalazki, czy inne mało warte pierdoły, które wymagają zrozumienia :]

Gość DANNY__79

@tomcug

Heh, szkoda gadać --- wystarczy przeczytać ten artykuł z polityki, a jeśli ktoś czyta i nie rozumie (z czym podobno teraz coraz większy problem -- tak słyszałem, że czytanie ze zrozumieniem to bolesna sprawa) -- cóż, zostawię to bez komentarza ...

chyba się zgodzisz ?

@tomcug Heh, szkoda gadać --- wystarczy przeczytać ten artykuł z polityki, a jeśli ktoś czyta i nie rozumie (z czym podobno teraz coraz większy problem -- tak słyszałem, że czytanie ze zrozumieniem to bolesna sprawa) -- cóż, zostawię to bez komentarza ... chyba się zgodzisz ?

Oczywiście, że się zgadzam. Szkoda tylko, że Redakcji nie stać nawet na najmniejsze objawy zainteresowania wobec czytelników, którzy poświęcają tutaj swój czas dla rozwoju portalu :(.

Dziś ukazały się nast. recenzje. Będzie też podsumowanie za marzec.

W redakcji zmienił się dość znacznie zespół, jest kilka nowych osób i to wiąże się z większą pracą wewnątrz - są to rzeczy, których nie widać na stronie. To powód, przez który niektóre obszary ucierpiały, w tym MR. Teraz wracamy do gry! :)

Przy okazji prośba: zwracajcie uwagę na oznaczenie "Publikować" (tak, czy nie). Często niektóre recenzje mają oznaczenie, że nie należy ich jeszcze publikować, mimo że wyglądają na skończone i dopracowane w szczegółach.

Nie rozumiem... Wszystkie recenzje, które mam skończone zamiast zapisz klikam w "publikuj" gdzie jest opcja tak/nie?

Otrzymuje komunikat "Dziękujemy za dodanie nowego tekstu. Zostanie on zamieszczony po zatwierdzeniu przez redakcję." i czekam x miesięcy.

Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz. Proszę jeszcze o odp. gdzie takie oznaczenie się znajduje - ja go nie widzę. Być może piszesz o swoim panelu i chodzi o to, aby klikać "publikuj", ale raczej większość to robi.