Diego_90 275 Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Nie jest to tak do końca jak to piszesz, ale ok Radziłbym spojrzeć na własne podwórko Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Moja recka czeka na publikację już blisko miesiąc Generalnie była gotowa w pierwszym tygodniu marca, ale w między czasie Pan Grzegorz był na urlopie, ponoć do 23.03.2012r. Jak narazie czas oczekiwania spędzam na udoskonalaniu recenzji i chyba wyszło jej to na dobre, choć z drugiej strony miałem nadzieję, że ukaże się jeszcze w tym miesiącu. Kolejna recenzja słuchawek juz sie tworzy i w pierwszym tygodniu kwietnia pośle ją do publikacji. Jestem ciekaw czy obie ukażą się tego samego dnia Pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 26 Marca 2012 Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Nie jest to tak do końca jak to piszesz, ale ok Radziłbym spojrzeć na własne podwórko Co do BMK, jest dokładnie tak, jak pisze Michał . Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 spokoludzie wszyscy jesteśmy dziećmi neostrady Cytuj Link to post Share on other sites
Grzegorz Kubera 4 Napisano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Panowie, ostatnie tygodnie były napięte - mieliśmy podróż do USA na konferencję Nvidii w sprawie najnowszej grafiki (premiera już była), ja miałem urlop i nagromadziło się parę spraw, które trzeba było realizować niezwłocznie. Dlatego miniRecenzje musiały trochę poczekać. Teraz mam więcej czasu na MR, w tym tygodniu na pewno jakieś publikacje się jeszcze ukażą. Cytuj Link to post Share on other sites
Diego_90 275 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 No to czekamy na publikacje // Do mICh@eL i tomcug 10 postów: naczelny, sekretarz, redaktor, naczelny, redaktor, redaktor, redaktor, redaktor, redaktor, redaktor Faktycznie to bmk jest większym kółkiem wzajemnej adoracji Ja tutaj natomiast widzę (wprawdzie sporadycznie się wypowiadające) osoby, znające się na różnych dziedzinach. Poza tym przynajmniej coś się tutaj dzieje… Nie zrozumcie mnie źle, ale poprzez własne krzywdy widzicie tu tylko same negatywy... swoją drogą jakoś ciągle tutaj przesiadujcie, a wszystko Wam się nie podoba - ludzie, redakcja, portal Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Michael i tumcug, nierozumiem waszego podejscia do tematu. Kazdy robi to co lubi, jesli akurat wam udalo sie znalezc miesce w ktorym jeszcze za to placa to rewelacja. Tez chcialbym polaczyc swoja pasje z zarobkowaniem. Czepiacie sie klimatu, ale ten klimat tworzycie takze i wy dwaj!! Ciagle narzekajac nie poprawiacie tego stanu tylko go poglebiacie! Co do samego dzialu MR to uwazam ze system ocen jest sprawiedliwy i w tym ksztalcie powinien pozostac - i nie mowie tego tylko dlatego ze moja ostatnia recenzja zostala MRM. Poprostu albo cos sie podoba,albo nie. Choc system nie uwzglednia szarosci to jest bardzo przejzysty. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ja z doświadczenia Wam powiem, że wszędzie są plusy i minusy. Nigdzie nie ma tak dobrze jak mogłoby się wydawać Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) swoją drogą jakoś ciągle tutaj przesiadujcieTylko wybrane tematy na forum ze względu na ludzi jak Danny, Mixtape, Bigupn, MrocznyKapsel, itd. M-r nie czytam jak kiedyś, tylko sporadycznie ciekawsze tematy by przekonać się, że źle wykonane Na całą resztę leję ciepłym moczem... czy to spóźnione newsy, że artykuły dla gimnazjalistów i emerytów Kazdy robi to co lubi, jesli akurat wam udalo sie znalezc miesce w ktorym jeszcze za to placa to rewelacja. Tez chcialbym polaczyc swoja pasje z zarobkowaniem. Co za problem do nas dołączyć... piszesz dobre m-r albo newsy, to się zgłoś do nas, dostaniesz sprzęt na art próbny, jak podołasz to normalnie będziesz mógł pisać artykuły i dostawać sprzęt na testy, a nie opisywać swoje graty czy paści rzucone łaskawie przez redakcję 10 postów: naczelny, sekretarz, redaktor, naczelny, redaktor, redaktor, redaktor, redaktor, redaktor, redaktor Faktycznie to bmk jest większym kółkiem wzajemnej adoracji1) Nikt nie komentuje, bo do tego trzeba zakładać konto na forum, forum jest na kiepskim skrypcie, etc. więc tylko my pozostajemy 2) Nie kółko wzajemnej adoracji - my sobie nie wystawiamy ocen jak na fotce typu "fajny art, kciuk w górę, czekam na rewanż" albo "kciuk w górę za dobry art, zapraszam do mnie" Nie raz widać komentarze "daje +, bo autor się napracował" Piszesz fajne recki, poleciłem Cię naczelnemu jak większość z osób w tym temacie, bodajże niecały rok temu, powiedziałeś mu że się wstrzymasz... i tyle Edytowane 27 Marca 2012 przez mICh@eL Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) Do mICh@eL i tomcug 10 postów: naczelny, sekretarz, redaktor, naczelny, redaktor, redaktor, redaktor, redaktor, redaktor, redaktor Faktycznie to bmk jest większym kółkiem wzajemnej adoracji Ehh, widzę, że dla Ciebie zrozumienie prostych kwestii jest iście nadludzkim wyzwaniem (vide lanie wody, które rozumiałeś jako poruszanie zbyt wielu kwestii...). Nie chodzi o to, kto pisze, ale co pisze. Tutaj jest masa wzajemnych adoratorów, którzy pod każdą recką piszą, jaka to ona niesamowita, niepowtarzalna i w ogóle. My mamy dużo mniejszą widownię, stąd też w komentarzach przejawiają się głównie nasze własne słowa, niemniej jednak jesteśmy krytyczni (czasem aż za bardzo ) wobec artykułów. Ale co tu mówić, jak się nie chce pewnych prawd przyjąć do wiadomości, to tak wychodzi . To by było na tyle, dziękuję, dobranoc . Edytowane 27 Marca 2012 przez tomcug Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Czepiacie sie klimatu, ale ten klimat tworzycie takze i wy dwaj!!Dawno temu walczyliśmy sporą grupką o zmiany na portalu, bo było pełno niedoróbek, problemów, itd. (plaga jedynek, itd.)... a że redakcja miała to wszystko w głębokim poważaniu, to większość olała to i poszła gdzie indziej Najbardziej mnie rozwaliła proteza systemu ocen - 0 i 1, mimo że prosiliśmy o zwiększenie dokładności, żeby ocena były sensowniejsze A teraz mam super recce dać kciuk i dobrej recce dać kciuk... bo jak dobrej nie dam, to średniej też nie mogę dać i znowu nie wiadomo po ocenach czy m-r jest dobra, czy nie I żeby nie było jakiś niejasności - nikt mi nie płaci za (jak to w uzasadnieniu bana było) "mieszanie BMK z błotem" Po prostu siedzę tu już tak długo, rozmawiałem z wieloma byłymi redaktorami, że sobie wyrobiłem taką, a nie inną opinię popartą obserwacjami i doświadczeniami Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 27 Marca 2012 Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Dawno temu walczyliśmy sporą grupką o zmiany na portalu, bo było pełno niedoróbek, problemów, itd. (plaga jedynek, itd.)... a że redakcja miała to wszystko w głębokim poważaniu, to większość olała to i poszła gdzie indziej Najbardziej mnie rozwaliła proteza systemu ocen - 0 i 1, mimo że prosiliśmy o zwiększenie dokładności, żeby ocena były sensowniejsze A teraz mam super recce dać kciuk i dobrej recce dać kciuk... bo jak dobrej nie dam, to średniej też nie mogę dać i znowu nie wiadomo po ocenach czy m-r jest dobra, czy nie I żeby nie było jakiś niejasności - nikt mi nie płaci za (jak to w uzasadnieniu bana było) "mieszanie BMK z błotem" Po prostu siedzę tu już tak długo, rozmawiałem z wieloma byłymi redaktorami, że sobie wyrobiłem taką, a nie inną opinię popartą obserwacjami i doświadczeniami Rozumiem Cię i też uważam, że system oceniania powinien być bardziej rozbudowany. Zawierać takie elementy jak: wrtość merytoryczna, wizualna(to mniej), styl pisania (gramatyka ortografia i czy wogóle da się to cztać ), wyczerpanie tematu(rzetelność) itp. Natomiast każda z tych kategorii powinna posiadać skale np: 1 do 5. Jednak problem polega na tym, że bardzo mało osób, odwiedzajacych takie portale zna się na danym temacie wystarczajaco dobrze aby dobrze go ocenić. Ba, mało osób zna się na języku polskim na tyle dobrze by ocenić czyjąś ortografie czy też styl wypowiedzi! wystarczy popatrzeć na komentarze, o MR nie wspominając, żeby się przekonać, iż większość nie potrafi pisać po Polsku ... ja oczywiście nie jestem wyjatkiem i czasem walne mniejszy lub wiekszy babol. Poprostu sytem plusowo-minusowy jest najprostrzy do wprowadzenia i dla każdego zrozumiały. Wróce jeszcze na chwile do tematu recenzji. Pisałes wczesniej, że nie ma przeszkód aby do was dołączyć. Moja twórczość na BMK na pewno znasz, a jeśli nie to szybko mozna to nadrobić link. Bardzo chętnie podejmę się napisania próbnego testu. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Grzegorz Kubera 4 Napisano 28 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Dziś pojawiło się już (w końcu) podsumowanie MR za grudzień: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/miniRecenzje_-_MR_miesiaca_i_wyroznienia_za_grudzien-39337.html Punkty zostaną dodane do poszczególnych kont dziś lub najpóźniej jutro. Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Dziś pojawiło się już (w końcu) podsumowanie MR za grudzień: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/miniRecenzje_-_MR_miesiaca_i_wyroznienia_za_grudzien-39337.html Punkty zostaną dodane do poszczególnych kont dziś lub najpóźniej jutro. Ciekawi mnie ilość przyznanych punktów oraz to czy recenzje, które zostały wyróżnione w styczniu i lutym będą miały podwyższoną wartość? Cytuj Link to post Share on other sites
Diego_90 275 Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) "w ramach zadość uczynienia zwiększamy liczbę punktów za recenzje grudniowe - zarówno te za wyróżnienia, jak i recenzję miesiąca, która wyjątkowo otrzyma tym razem aż 200 punktów." Dziękuję za dodatkowe pkty Edytowane 28 Marca 2012 przez Diego_90 Cytuj Link to post Share on other sites
rafbgo 1000 Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Dziękuje za Mini Recenzje miesiąca , czuje się należycie wyróżniony aż chce się pisać kolejną MR . Cytuj Link to post Share on other sites
Diego_90 275 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Dziękuję za dodanie mojej recenzji, ale liczyłem, że pojawią się te, które czekają zdecydowanie dłużej. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu reszta moich recenzji zawita na portalu benchmark.pl Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 no moja poleciała http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/Barebone_Shuttle_SH67H3_-_dobra_podstawa_HTPC_i_nie_tylko.-4403.html Cytuj Link to post Share on other sites
mis456 42 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 O widzę że już jakieś recki zostały puszczone Takze licze że za td pójdzie już moja ;P Cytuj Link to post Share on other sites
Diego_90 275 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Widzę, że kolejna recenzja została dodana - mam nadzieję, że wkrótce pojawi się ich więcej - w szczególności czekam na publikację moich recenzji obudów i sprzętu dla graczy... Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Nie dość, że tyle czasu dla BMK poświęcasz i piszesz dobre mR, to oni jeszcze rzucają ochłapy pkt i łaskawie po miesiącach zatwierdzają mR - żyć nie umierać 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Diego_90 275 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Dziękuję za dodanie recki obudów - czekam na pozostałe mICh@eL <-- czysta idylla Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez Diego_90 Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Kiedyś to nawet mi newsy zatwierdzali tego samego dnia, jak był za to odpowiedzialny Marcin Sieradki, potem się pozmieniało i często wisiały w nieskończoność newsy, ale recki to max. tydzień Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez mICh@eL Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Dziwne, kilka razy już dodane zostały mini recenzje a moja która czeka już kolejny tydzień nadal nie. Panie Grzegorzu proszę się tym zająć. Dawno tak długo nie czekałem na zaakceptowanie mini-recenzji. Dziwne są też pewne zjawiska. Spójrzcie na datę dodania recenzji Diego_90. Hm, wnioskuję że doda ją dopiero za 19 dni...? Coś tu nie tak. Cytuj Link to post Share on other sites
tomcug 154 Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie dość, że tyle czasu dla BMK poświęcasz i piszesz dobre mR, to oni jeszcze rzucają ochłapy pkt i łaskawie po miesiącach zatwierdzają mR - żyć nie umierać Przecież to oczywiste, redakcja ich traktuje dokładnie tak, jak sami sobie na to sami pozwalają . Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez tomcug Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts