sid vicious 16131 Napisano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 co to za granie ? Monitor Audio MR6 2.0 + Yamha A-S500, granie płynące naprzemiennie z Xonara STX (standardowe op-ampy, jeszcze nie bawiłem się w wymianę), lub Spotify@iPad, poprzez adapter wi-fi (analogowe stereo nie ma takich zabawek). jaki materiał? metal + drewno? Myślałem nad drewnem w większości. Blat 160-180cm, półka na klawę+mysz, ze dwie-trzy szuflady, tyle wystarczy. Daj namiary jeśli możesz, zobaczę czy mogą mi coś wystrugać. Gościłbym u Sida... Zapraszam Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2016 Pod względem doznań dźwiękowych czy wyglądu? Co by grały tylko kolumienki bez ściany za nimi. Dodatkowo stożkową można dostać w kilku kolorach także kontrast na pustej ścianie też będzie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CyborgDE 4319 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 W szufladzie walały mi się katody z komputera. Dobrałem zasilacz, dorobiłem wtyczkę i mam bardzo ubogiego i prowizorycznego "Ambilajta". Podpiąłem to pod pilota, także z włączeniem i wyłączaniem nie ma problemu. Efekt bardzo fajny, szczególnie wieczorem. Nie wali po oczach, jedynie delikatnie podświetla tył. http://i.imgur.com/n5SmtVO.jpg http://i.imgur.com/53T812t.jpg 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty dodo 20732 Napisano 24 Kwietnia 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Tak trochę nie mam pomysłu co z tym zrobić, nie bardzo mi się podoba... http://i.imgur.com/WDNVJ9n.jpg 19 Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Jak dla mnie to jest pięknie. Ale rozumiem Cię... ciągła potrzeba zmieniania czegoś - też to chyba mam. Kiedyś szczytem moich marzeń dotyczących stanowiska była i5 czy HD7850 oraz słuchawki za więćej niż 50 złotych. Kiedyś narzekałem na biurko, jak już kupiłem lepsze to przestało dawać radość. Narzekałem na brzydki pokój - teraz mam super i już nie cieszy mnie... też bym chciał go zmienić... ale nie ma pomysłu już jak. Masz świetnie stanowisko pracy według mnie, mnóstwo ludzi by Ci mogło pozazdrościć. Osobiście wydaje mi się, że po prostu musisz sobie uświadomić, żę jest w porządku i nie trzeba tak naprawdę zmiany 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 teraz mam super i już nie cieszy mnie Story of my life. Problem w tym, że w obecnym mieszkaniu nie mam już pola manewru. Zostało mi przestawianie figurek Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 No właśnie. Człowiek się po prostu musi nauczyć cieszyć tym co ma i nie robić z czegoś takiego problemu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Mam 33 lata i skoro do tej pory mi się to nie udało to szanse są już raczej nikłe. Im więcej widziałem, tym więcej chcę jeszcze zobaczyć i tak samo jest z posiadaniem. Dodając do tego ciągłą potrzebę zmian (niekoniecznie wdrażanych, ale na same analizy rozważania, pomiary i wyceny marnuję dziesiątki godzin) wychodzi mieszanka dość osobliwa 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Niestety mam dokładnie to samo co Ty. Pieprzona konsumpcyjna cywilizacja. To jak nałóg... Ja jestem jeszcze dosyć młody. Muszę się zmienić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Większość z Nas chce lepiej, więcej, szybciej. Zarobki, dom, auto czy nawet komputer - nieustanna pogoń. Chciałbym odpuścić, wiem, że "inni mają gorzej" ale nie potrafię i wcale nie uważam tego za "zło" (iż nie odpuszczam) choć zdaje sobie sprawę, że życie byłoby trochę łatwiejsze. Nieustanna konsumpcja, no ale cóż, w takich czasach żyjemy. P.S.Dom ma dla mnie dość duże znaczenie, tu przywiązuję sporą wagę i nie ze wszystkim tak mam (wszyscy wiemy że jeżdżę Renault Clio). Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Ja mysle ze powinienem sobie napisac program, ktory po wejsciu na strone allegro wysylal mi alert "Czy na pewno tego potrzebujesz? Ogarnij sie" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 W ubiegłym tygodniu musiałem na ebayu zacząć usuwać przedmioty z listy obserwowanych, bo nie mogłem już dodawać nowych. Lista mieści 200 pozycji... 6 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 http://www.kickassmovies.co/gold-app/gold-uploads/media/confessions-of-a-shopaholic.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Potrzeby są nieograniczone, a spece od ich kreowania prześcigają się w pomysłach jak nakłonić nas do kolejnych "chciejstw". I co mi z tego, że to wiem... jak raz na jakiś czas czegoś sobie nie kupię, to nie czuje się człowiekiem. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14022 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 O matko, to chyba tylko ja na wszystko żydze 3 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 I dobrze, tak trzymaj. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 O matko, to chyba tylko ja na wszystko żydze Każdy żydzi na swój sposób Te zakupy nie są niczym złym bo to pasja. Pasja do IT, samochodów, jakiegoś uniwersum itd. Na przykład Nowaj i jego figurki. Czyta wszystkie książki, ogląda po x razy każdy film, gromadzi bardzo dużo wiedzy w tym zakresie więc to nie jest puste kupowanie dla ozdoby. Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 http://i.imgur.com/xlTzJRX.jpg?1 8 Cytuj Link to post Share on other sites
Jacgues 24 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Królestwo prokrastynacji. I pewnie się nie wyróżnię tendencją, bo też poluję na nowe biurko (na zamówienie muszę zdybać, ale nie mam gdzie). Większość tutejszych stanowisk jest zupełnie bez gustu lub bez pomyślunku (nawet jak widać, że ktoś nie klepie biedy). Twoje jednak jest na prawdę prze*****iste fajne, szczególnie kolor ścian wymiata. Wkurza mnie tylko niesymetryczne powieszenie plakatów. //e Nie cytuj zdjęć. NIe przeklinaj. P.S. Postery są symetrycznie Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez dodo Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Symetrycznie może i tak, ale nie wiszą równo - to akurat pozostałość po poprzednim "designie", kiedy zamiast TV wisiało więcej sztuki i zwyczajnie zostawiłem tamtejsze gwoździe żeby nie męczyć ścian. Dzięki za miłe słowa, nie przypuszczałem, że tylu osobom się spodoba. Zwłaszcza kolor ścian, który jak dotąd przypadł do gustu tylko mi Cytuj Link to post Share on other sites
Jacgues 24 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 W prawie każdym przeciętnym domu są żółte / pomarańczowe ściany. Ani to ładne, ani oryginalne. Męczy mnie taki widok niesamowicie. Ostatnio jest z kolei moda na szare, co oczywiście jest już jakimś postępem. Granatowe i bordowe, o głębokim i zarazem soczystym kolorze to zdecydowanie najlepsze barwy. Faktycznie dają takie majestatyczne wrażenie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Ani to ładne, ani oryginalne Według Ciebie. Bardziej praktyczne w kwestii optyki i psychologii barw. Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 To prawda. Taki ciemny niebieski można powiedzieć, że depresyjny. Ale mi również żółte i pomarańczowe kolory ścian się nie podobają... Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) http://cs6.pikabu.ru/images/big_size_comm/2015-05_6/14326277829010.png Jak ty widzisz te ikony na pasku zadań ? //e Nie cytuj zdjęć. Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez dodo Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12591 Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Daję radę jakoś Ale faktycznie pełne HD przy 17 calach to nie najlepszy pomysł. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts