Outlaw666 588 Napisano 13 Września 2015 Udostępnij Napisano 13 Września 2015 A ja, jako że jestem wielkim fanem filmów z Jasonem Stathamem, ze swojej strony polecam film Agentka (2015). Ten aktor sprawdza się w dwóch rolach - Były policjant/komandos/niezniszczalny mistrz sztuk walki oraz nieco ubarwiony twardziel-psychopata. W filmie "Agentka" gra akurat tę drugą opcję. Moim zdaniem jest to jedna ze śmieszniejszych komedii powstałych po fenomenie Kac Vegas, gdyż od tamtego czasu obejrzałem wiele nowych filmów komediowych ale większość z nich to po prostu żałosne próby podrobienia najśmieszniejszych schematów sprzed lat. Mocne 8,5/10. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 13 Września 2015 Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Ten aktor sprawdza się w dwóch rolach Sprawdza się najbardziej w roli podrzędnego brytyjskiego cwaniaczka jak w snatchu i lock stock Ale Agentka faktycznie mnie ubawiła. Bardziej niż kingsman. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 13 Września 2015 Udostępnij Napisano 13 Września 2015 (edytowane) Mnie Agentka z kolei nudziła, przewidywalny film z minuty na minutę coraz bardziej, momentami się odbijał by znów zanurkować w przepaści tandety. Edytowane 13 Września 2015 przez Ragnar Lothbrok Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 13 Września 2015 Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Entourage Nie jest to porażka na poziomie pełnometrażowych Sex and the City, jednak na tle absolutnie genialnego serialu wypada niestety raczej blado. Orgie, kokaina i dziwki zostały zastąpione przez "problemy dorosłych ludzi" - nie po to ogląda się tego typu filmy. Nawet Ari Gold nie był w zbyt dobrej formie. Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 13 Września 2015 Udostępnij Napisano 13 Września 2015 przewidywalny film Czesiu błagam, włączasz taki film i oczekujesz, że nie będzie przewidywalny, zapuść ten, on Cię zaskoczy. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 13 Września 2015 Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Nie wiem jak ty, ale ja nie oglądam takich produkcji. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Widzę że tylko jeden kolega wspomniał o nowym dziecku Netflixa- serialu "Narcos". Ja natomiast odstawiłem z nim pełnego Nowaja. Troszkę brakuje, jak w życiu, dających się lubić bohaterów. Nie brakuje natomiast dobrej gry aktorskiej, akcji, dramatyzmu i brutaności na poziomie którego nie da się zmyślić. Nie wiem czy nie jest to jeden z najlepszych seriali ostatnich lat w moim prywatnym rankingu. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 14 Września 2015 Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Planuję obejrzeć jak tylko skończę Parks and Recreation. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Furai 17 Napisano 16 Września 2015 Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Pewnie niejednokrotnie przewijał się już tutaj ten tytuł, ale polecę go również i ja, a mianowicie Whiplash. Świetna rola J.K. Simmonsa, zasłużony Oscar. Kilka dni temu obejrzałem Taken 1-3, niestety, tendencja spadkowa. Trzecia część bardzo przeciętna. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 South Park powrócił w glorii i chwale "Dicks on your face is a very first-world problem." 3 Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Sezon 19? Dawno już tego nie oglądałem Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 17 Września 2015 Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Tak, 19. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 18 Września 2015 Udostępnij Napisano 18 Września 2015 "Przekręt", zdecydowanie "Przekręt" Oprócz tego mój top: "Nic śmiesznego" "Porachunki" (Lock, stock...) "Podziemny krąg" "Miś" "Seksmisja" Bardzo dobre filmy: "Autor widmo" "Buntownik z wyboru" "Między słowami" "Annie Hall" "Dyskretny urok burżuazji" "Trainspotting" "Human Traffic" Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Cały wczorajszy dzień upłynął mi w trybie zombie, więc nadrobiłem trochę zaległości: Spy Znośny, ale ktoś wcześniej porównał go chyba do Kingsman, a to IMHO zupełnie inna liga. Brytyjski humor i krwawa rzeźnia z tego drugiego, zostały zastąpione przez zdjęcia kutaczy i pierdy. Lubię jedno i drugie, jednak Spy to film, który od widza zbyt wiele nie wymaga - na mój wczorajszy stan był wręcz idealny. Leviathan Połączenie Alien'a i The Thing, rozgrywające się w podwodnej kopalni u południowych wybrzeży USA w niedalekiej przyszłości. Pomimo, że to film dość wiekowy, wcześniej o nim nie słyszałem - Magda wyniuchała go w jakimś zapuszczonym zakątku internetów. Dla fanów gatunku i dwóch wspomnianych produkcji - fajna ciekawostka. Reszta - może spokojnie odpuścić. Parks and Recreation Wczoraj udało mi się dokończyć siódmy, ostatni już sezon. Nie mam żadnych wątpliwości, że jest to jeden z najlepszych seriali, jakie oglądałem w życiu, a jeśli chodzi o sitcomy - bije na głowę HIMYM i TBBT. Ron Swanson zdetronizował zaś w moim prywatnym rankingu ulubionych postaci z seriali komediowych Chandler'a Bing'a. Każdy szanujący się fan popkultury powinien zaznajomić się z tą produkcją. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 ktoś wcześniej porównał go chyba do Kingsman, a to IMHO zupełnie inna liga Sam porównałem go do Kingsman i nie jestem przekonany że to zupełnie inna liga. Obecność elementów brytyjskiego humoru w Kingsmanie jest niezaprzeczalna ale jest tam też zalew humoru prostackiego i absurdalnego. Wybuchające głowy, nogo-katany czy anal z księżniczką to nie moja typowa definicja górnolotnego humoru Rzecz jednak w tym że spy niczego nie udaje- jest głupią amerykańską komedią. Ckliwe chwile fałszywej i płytkiej zadumy w kingsman troszkę mnie irytowały. Tutaj jest pełny relaks. Tak czy owak- oba filmy warto zobaczyć Ani po jednym ani po drugim nie spodziewałem się dosłownie niczego a dobrze się przy nich ubawiłem. Trzeba jednak pamiętać że to nie górnolotne kino tylko popcornowe śmieszki. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 20 Września 2015 Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Kingsman to film, pod którym spokojnie mógłby podpisać się Rodriguez - włączając go, bez czytania recenzji, kompletnie nie spodziewałem się takiej jatki. Wybuchające głowy, nogo-katany czy anal z księżniczką to nie moja typowa definicja górnolotnego humoru Moja oczywiście, że też nie, ale jeśli chodzi o głupie komedie - są to elementy mile widziane spy niczego nie udaje- jest głupią amerykańską komedią. No właśnie, a patrząc na oceny - spodziewałem się trochę więcej. Tak czy owak- oba filmy warto zobaczyć Jak najbardziej. Maze Runner: The Scorch Trials Zdecydowanie lepszy od części pierwszej, która już była całkiem niezła. Littlefinger i Gus Fring jako bonus. Z zalewu młodzieżowego post-apo - jedna z ciekawszych pozycji. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jack78 2 Napisano 21 Września 2015 Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Zabójcy bażantów - dobry kryminał, Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Pytanko Czy zaginionego w akcji można dostać na bluray? Albo jak to jest z obcym, myślałem nad Antologią, ale pojedynczo też mogę pozbierać, jest jakaś lista chronologicznie od pierwszej części do ostatniej? Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Słaby jesteś z infy. http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B006MGB31Q/ref=mp_s_a_1_2?qid=1442944912&sr=8-2&pi=SY200_QL40&keywords=alien+blu+ray+box+set&dpPl=1&dpID=51hYpgN8j7L&ref=plSrch Tak samo z "Missing in Action". 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Co ma infa z filmami? Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Pay the Ghost Celtycka czarownica porwała mu syna, a żona odeszła, więc Nic Cage jest chyba nawet bardziej smutny niż zazwyczaj. Jedynie dla fanów talentu tego wybitnego aktora. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Joe był fajny, nie mów że to taki zły aktor Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 22 Września 2015 Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Zagrał w kilku naprawdę świetnych filmach, w sporej ilości dobrych i w pierdylionie kompletnych szmir, ale aktor zawsze był z niego co najwyżej przeciętny. Od momentu, gdy obejrzałem Vampire's Kiss, jestem innym człowiekiem. http://i.wp.pl/a/f/jpeg/30473/nicolas_cage_12.jpeg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 23 Września 2015 Udostępnij Napisano 23 Września 2015 http://www.imdb.com/title/tt3079380/?ref_=nv_sr_1 Po 40min i rozbawieniu jak na seansie milczenia owiec dałem sobie spokój. Ten rodzaj "wymuszonego" humoru co w RED, totalnie nie mój gust. Ostatnio sobie to przypomniałem http://www.imdb.com/title/tt0095031/?ref_=nv_sr_1 Caine powinien dostać oskara za tą rolę, zwłaszcza za postać dr. schaffhausen`a ... radzę obejrzeć i wsłuchać się w ten akcent, coś zajeb...ego. To taki humor, który się przypomina jeszcze lata po seansie, na fotelu u dentysty i nie trzeba znieczulenia wtedy nawet przy 8-ce. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 24 Września 2015 Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Insidious: Chapter 3 Pierwsza część bardzo przypadła mi do gustu, dwójka stanowiła już niestety popłuczyny, ale momentami nadal znośne. Na trójce cholernie się wynudziłem i miałem nieodparte wrażenie, że jedynym powodem powstania tego filmu była kasa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts