Skocz do zawartości

FILMY - warte obejrzenia

Recommended Posts

http://www.cosmicbooknews.com/westworld-season-2-2018

Wolf Creek

Wolf Creek 1 i 2 - bardzo udane slashery, utrzymane w mocno komediowej konwencji.

Wolf Creek mini-serial - usunięto wszystkie elementy humorystyczne, główny niemilec pojawia się rzadko i prawie nic nie mówi, doczepiono łzawe sceny z jego dzieciństwa - porażka prawie na całej linii. Prawie, bo australijskie krajobrazy tak samo piękne jak w filmach.

Bilety na Nicponia Jeden zarezerwowane :D Niestety nie na nocną premierę, bo byłbym nieprzytomny w robocie.

• Popieram 4

Rogue One

Film stojący ramię w ramię z TESB, znacząco przebijający mocno średniego, a nawet żałośnie średniego TFA. Ode mnie leci solidne 8+/10, dla fanów uniwersum jest to tytuł obowiązkowy. A aktorka grająca główną postać... Cholera, jaka ona urocza :D

Edytowane przez Fanbooj
  • Popieram 2

Blair Witch

Strata czasu. W spoilerze streszczenie całego filmu, jeśli mocno się na niego nastawiasz to nie otwieraj.

Nuda, nuda, nuda, trochę machania kamerą, krzyki, krzyki, nuda, złamane drzewo, latający namiot, bieganie po chacie, tunel, bieganie po chacie, krzyki, jeb, krzyki, jeb, koniec.

• Popieram 4

Inferno

Co prawda w przeciwieństwie do dwóch poprzednich ekranizacji Brown'a, nie jestem w stanie porównać Inferno do książki, gdyż jej jeszcze nie przeczytałem, ale na tle pozostałych filmów najnowsza odsłona przygód Robert'a Langdon'a wypada niesamowicie blado.

Hanks nigdy nie pasował mi do tej roli i już dekadę temu uważałem, że jest do niej za stary. Obecnie, w wieku 60 lat, wypada jako poszukiwacz przygód raczej żałośnie i o wiele mniej wiarygodnie niż starszy od niego o 14 lat Harrison Ford.

Fabuła to uproszczona i zamerykanizowana wersja brytyjskiego serialu Utopia, a ponieważ serial i książka Brown'a ukazały się mniej więcej w tym samym czasie, trudno jest ocenić, kto zżynał od kogo.

Z braku dużych produkcji można od biedy obejrzeć, ale osobiście musiałem podzielić ten film na 3 części po 40 minut, które przeplotłem z czytaniem drugiego tomu Trylogii Husyckiej Sapkowskiego. Bez tego swoistego "odchamiania", miałbym duży problem, aby wciągnąć Inferno w ciągu jednego dnia, o jednym podejściu nie wspominając.

War Dogs

Przez większą część bawiłem się przednio, choć nie jest to produkcja zbytnio stymulująca intelektualnie. Na leniwe popołudnie - w sam raz.

http://people.com/movies/carrie-fisher-dies/

:((((((((((((((((((((((((((((((((

• Popieram 4