Skocz do zawartości

Czym sie rozbijasz?

Recommended Posts

Bo są z kosmosu ja bym płacił za 2 litry gdybym miał prawie 2k zł. Mimo iż mam współwłaściciela, a sam full zniżek, bo jeździłem skuterem od 14 roku życia i jeszcze zwyżka za wiek.

A jak zawierasz umowę? Przez Internet, czy jakieś biuro ubezpieczeń?

Ja mam silnik 2.4, zwyżki za wiek, zniżek teraz chyba będę miał 25%, współwłaściciela z full zniżkami i w kwietniu płaciłem 730 zł za OC. Porównywarki internetowe pokazywały ceny w okolicach 1300 zł, niektórzy ubezpieczyciele potrafili rzucić kwotą rzędu 5000-10000 zł :D

Ja zarejestrowałem auto na ojca, OC na ojca, dorzuciłem 100zł do opcji że będzie jeździła osoba poniżej 25 roku i wyszło niecałe 700zł. E36 1.6b. Pod koniec stycznia się kończy, ciekawe czy coś wyczarują :>

A jak zawierasz umowę? Przez Internet, czy jakieś biuro ubezpieczeń?

Ja mam silnik 2.4, zwyżki za wiek, zniżek teraz chyba będę miał 25%, współwłaściciela z full zniżkami i w kwietniu płaciłem 730 zł za OC. Porównywarki internetowe pokazywały ceny w okolicach 1300 zł, niektórzy ubezpieczyciele potrafili rzucić kwotą rzędu 5000-10000 zł :D

Biuro ubezpieczeń za 1.2 mam 680zł. Sprawdzałem rankomat wychodziło prawie 900zł w górę.

Nie zawsze, nie popadajmy w paranoje bo czasami płaci się 200 zł więcej, ale w zamian za to za kilka lat, po przekroczeniu wieku będziemy mieć już zniżki, a inni co nigdy nie byli jako współwłaściciel nic nie dostaną i znowu będzie płacz że drogo.

Najtańsze ubezpieczenie wychodzi poprzez mbank (jako klient banku)

Nope, specjalnie dla tej opcji zezwoliłem im na kontakt marketingowy, pomijam fakt, że zadzwonili już po tym jak przedłużyłem OC u agentki, agentka zaproponowała Link4 za jakieś 730 zł, mBank zszedł ledwo do 1000 czy 1200 zł, już nie pamiętam.

Zrobiłem z ciekawości kalkulację dla mojego auta, bmw e36 2.0 150km, lokalizacja Warszawa

Cóż... Chciałeś e36, to cierp, u mnie w miastach i 'wsiach' GOP największą różnicę w cenie robi model samochodu i jaką pozycję zajmuje w rankingu wypadków wśród młodych. Tym samym ja za swoją Alfę 2.4 płacę mniej niż koledzy za jakieś Polo czy Civici w silnikach 1.0-1.6, na dodatek kilka lat starszych.

Crout, Biafra, brałem to pod uwagę i niestety dalej drogo wychodzi :) "Szwagier cioteczny" pracuje w ubezpieczeniach i sam podpowiadał żeby zrobić auto na ojca a mnie dać na współwłaściciela do ciągnika rolniczego :> Tam oc wychodzi 100zl wiec nawet jak wzrośnie 100% to maly pieniądz :P Tylko nie możemy się przybrać wpisać mnie do współwłaścicielstwa.

Jestem jako właściciel auta i zwyżka robi swoje, a jak się skończy to będę miał dobre zniżki na OC to pomyślę o czymś lepszym. Wiadomo, że jakbym dał wyłącznie na ojca to by było te 600zł za 2 litr, ale co mi z tego jak mi nie będzie się liczyło. 4 lata prawie uzbieram na coś fajnego :), a jak na razie Corsinka 1.2 75KM i fajnie mi się jeździ.

Edytowane przez CrisPell

BMW to dla ubezpieczycieli "niebezpieczna" marka. Za 2.5l e36 przyszłoby mi zapłacić mieszkając w Katowicach z full zniżkami za samo oc >2k. Za kropka 1.4 16v oc 685zł + 20zł ochrona zniżek + ac chyba 700zł + 70zł ochrona zniżek. 

Nie dziwię się, rozmawiając z ubezpieczycielem powiedział mi, że marki premium takie jak audi i mercedes mogę być za niedługo w podobnej sytuacji co teraz bmw. Widać na drogach, że wielu sebków przesiada się do większych i mocniejszych aut i będzie coraz drożej, chcąc ubezpieczyć samochód spod znaku tych marek. 

Jak już na opony zeszło... :P

Warto dorzucać do czegoś ponad Dębice Frigo 2? Osobiście nie jestem do nich do końca przekonany (w Ceedzie się raz mocno zdziwiłem podczas hamowania na mokrym, ale ogólnie są ok) i myślę czy by nie wziąć Kleberów. Rozmiar 195/60 R15

Zrobione zamówione Dębice

Ja za BMW płacę podobnie co za passata B5 fl czyli około 600zl.

13 lat bezszkodowej jazdy z mojej strony. Do zeszłego roku przed podwyżkami płaciłem 440zl.

Przy składce ponad 2tys to już wolałbym jeździć skuterem.

Na wakacjach OC+NNW wyszło mnie nieco ponad 420 zł w Proamie. Mniej o 5 dych niż rok wcześniej w Interrisk (i to bez NNW).

Oczywiście pełne zniżki - Audi B4 Coupe 2.0.

Edytowane przez rap_r