MoonWalk 159 Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Radosuaf napisał: No tak, nie wygląda jak BMW, czy Audi, których modeli i generacji nie da się odróżnić, jeśli się nie jest gorącym fanem marki albo jak Kia/Hyundai/Toyota, które wyglądają jak "generic Asian <...>" i też się ciężko połapać, co właśnie przejeżdża...Uwaga w tej formie skierowana nie do tej osoby, co trzeba o ile miłośników bawarskiej motoryzacji jest tu bez liku, o tyle regularnie odwiedzający temat z pewnością potwierdzą Ci, że ja do nich nie należę. Sam przecież jeżdżę Citroenem, hydrowozem i to również uznanym za niezbyt pięknego, a rozpływam się z zachwytu, jak na niego paczam. Ta uśmiechnięta gęba wieloryba ;D I tym samym jestem w stanie zrozumieć Twoją słabość do C6. Z drugiej jednak strony doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że moje auto łamie pewne kanony i obiektywnie raczej nie jestem w stanie powiedzieć, że jest to piękne auto. I to samo tyczy się C6. Akuratnie design samochodowy (i nie tylko samochodowy) to sztuka jak każda inna, w której oprócz talentu liczy się też pewna doza wiedzy i doświadczenia. I trzeba wiedziećmć jak sprawić, aby coś faktycznie prwne kanony piękna realizowało. A pozostała część dzieł, która wyłamuje się spod tych kanonów, to cóż... pozostaje gratką dla koneserów Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Mi się to też nie podoba a majątek kosztuje Ale wiesz, że to jest ulep, bo pierwszych CLS'ów nie było w Shooting Brake'u. Nie dziwota, że się to nie podoba. Prawdziwy jest całkiem fajny. edyta./ Na forum Mercedesa znalazłem ten ulep, jest on markowy (bo Pan Marek w garażu robił ), bo to prototyp MB, pierwszy CLS W219 w kombi - wtedy nie było jeszcze nazewnictwa Shooting Brake http://www.v10.pl/archiwum/serwis_informacyjny/aktualnosci/inne/xenatec_projektyu/mercedes_cls_kombi.jpg Wrzucam link do forum gdzie są powstawiane różne ciekawe ulepy/prototypy MB typu W140, W220 kombi itp. http://www.mb.slask.pl/forum/viewtopic.php?p=178401 Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez Silver Fox Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 @up Link nie działa. Swoją drogą nie rozumiem czemu wymyślają na siłę wersje kombi jakichś luksusowych wozów jak ten CLS. Chyba nikt takim autem nie wozi wewnątrz rowerów, namiotów itd. Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Chyba nikt takim autem nie wozi wewnątrz rowerów, namiotów itd Za 20-30 lat pewnie będzie takim samym cyganowozem jak W124 w kombi . Cytuj Link to post Share on other sites
DREWANIAK 246 Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) @ 2x up Pewnie dlatego że kombi jest ładniejsze Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez DREWANIAK Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie wiem co z tym linkiem, jeszcze raz wrzucam bo tam już nie mogę edytować: http://www.mb.slask.pl/forum/viewtopic.php?p=178291 Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez Silver Fox Cytuj Link to post Share on other sites
Adille 69 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Ładne można perełki znaleźć w Londynie, po paru godzinach takie Lambo i R8 przejeżdzające obok nie robią już wrażenia a to pare fotek z pod jednego z hoteli http://i.imgur.com/RGc3pFy.jpg http://i.imgur.com/aPbwaES.jpg http://i.imgur.com/Axqolix.jpg http://i.imgur.com/nsOtlbV.jpg http://i.imgur.com/i8AnTQv.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Ta, tam to jest normalka. Pamiętam jak na początku zwracałem uwagę, ale potem już się tak nie jarałem tymi wozami. Chociaż w Polsce widok porsche to już też żaden kosmos w porównaniu do kilku kilkunastu lat wstecz. Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) W Krk co drugi czy trzeci dzień jakąś porshawke/ferrari/maserati (dlaczego ja chce tu zawsze 2 t dać?) można spotkać. Ew. SLSa, a w Wawie to jest jeszcze lepiej pewnie. Sęk w tym, że ja przypuszczam, że w Polsce to znacznie więcej osób mogloby sobie pozwolić na tego typu auta, tylko ludzie wolą jakąś klasę S, serię 7 lub jakieś sportowe odmiany BMW/Merca/Audi bo po zakupie jest łatwiej o obsługę auta. Porshawki po części tańsze od S klasy w cenniku, nie mówiąc o G klasie czy RR Sport, a tego to u nas niemało... Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 @up Link nie działa. Swoją drogą nie rozumiem czemu wymyślają na siłę wersje kombi jakichś luksusowych wozów jak ten CLS. Chyba nikt takim autem nie wozi wewnątrz rowerów, namiotów itd. Nigdy nie widziałeś 911-tki z przyczepką? Radosuaf napisał: I tym samym jestem w stanie zrozumieć Twoją słabość do C6. Z drugiej jednak strony doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że moje auto łamie pewne kanony i obiektywnie raczej nie jestem w stanie powiedzieć, że jest to piękne auto. I to samo tyczy się C6. Akuratnie design samochodowy (i nie tylko samochodowy) to sztuka jak każda inna, w której oprócz talentu liczy się też pewna doza wiedzy i doświadczenia. I trzeba wiedziećmć jak sprawić, aby coś faktycznie prwne kanony piękna realizowało. A pozostała część dzieł, która wyłamuje się spod tych kanonów, to cóż... pozostaje gratką dla koneserów Tyle, że taki design samochodowy powoduje, że powstają samochody typu "budyń" - bezkształtne. Na przykładzie sedanów czy kombi Audi albo BMW widać to najlepiej - nikt nie powie, że są brzydkie, dużej części się podobają (również ze względu na znaczek), ale ja nie jestem w stanie się połapać, czy to nowy, czy stary model, czy to A4, A6, czy A8, czy 3, 5 (bo 7 się już lekko wyróżnia, jakoś tak majestatycznie wygląda). Trochę jak z wyborami Miss - niby każda ładna, ale jak pokażesz 10 zdjęć z nazwiskami, a potem je pomieszasz, to będzie problem z przypasowaniem jednych do drugich . Citroeny zawsze były "dziwne", ale to ma swój ogromny urok i chociaż żadnego nie jestem w stanie nazwać obiektywnie "ładnym", to jest wiele, które chciałbym mieć. Ładne można perełki znaleźć w Londynie, po paru godzinach takie Lambo i R8 przejeżdzające obok nie robią już wrażenia a to pare fotek z pod jednego z hoteli Mnie sportowe samochody nigdy nie jarały (pomijając dźwięk, mógłbym zamknąć oczy i słuchać godzinami ), bardziej się jaram w krajach, gdzie jeździ dużo nietypowych samochodów albo staroci - np. widok licznych Renault 4 robiące swoją robotę w Chorwacji jest równie fajny jak widoczki z wysepek . Polecam Portugalię również - dużo ciekawych samochodów można zobaczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Adille 69 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 bardziej się jaram w krajach, gdzie jeździ dużo nietypowych samochodów albo staroci Irlandia, tutaj co weekend jest zlot Vintage Cars, ale znowu akurat to kompletnie nie moja bajka chyba za wygodny jestem i jednak wspomagania i klimy bym sobie nie mógł odmówić Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Na przykładzie sedanów czy kombi Audi albo BMW widać to najlepiej - nikt nie powie, że są brzydkie, dużej części się podobają (również ze względu na znaczek), ale ja nie jestem w stanie się połapać, czy to nowy, czy stary model, czy to A4, A6, czy A8, czy 3, 5 (bo 7 się już lekko wyróżnia, jakoś tak majestatycznie wygląda). 1. Ja. Ja powiem, że (współczesne) BMW są brzydkie. Z klasy premium jak na razie najbrzydsze auta, no może niektóre Lexusy i Infiniti mogłyby się w poszczególnych klasach z nimi mierzyć pod względem brzydoty. Dziś w ich ofercie to tak klasycznie ładne są może z 3 modele. Ale ja czesto to nawet nie spotykam zarzutu o same auta, tylko o grill, który przedzielony nie podoba się szczególnie kobietom - nie wiem czemu. To chyba po prostu trzeba lubić. 2. Audi jak Audi - oni od lat rozwijają to samo, bardzo konserwatywnie. Niemniej nie miałbym najmniejszego problemu w rozróżnieniu generacji czy tym bardziej klasy auta - na tyle to jeszcze nie przesadzili. Merc też teraz wszystko zunifikował - moim zdaniem niepotrzebnie, ale design tutaj na pewno nie można narzekać. Jednak w tym wypadku rozróżnić poszczególne modele wg mnie jest jeszcze trudniej niż w Audi. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Merc też teraz wszystko zunifikował - moim zdaniem niepotrzebnie, ale design tutaj na pewno nie można narzekać. Jednak w tym wypadku rozróżnić poszczególne modele wg mnie jest jeszcze trudniej niż w Audi. Właśnie mi się wydaje, że MB z całej trójki wygląda najlepiej, zwłaszcza na tle popeliny (mam na myśli sam wygląd), którą tłukli przez długie lata - i chociaż jestem dobre 20 lat za młody, żeby jakiegoś kupować, to GLA i GLK mi się całkiem podobają, przynajmniej z zewnątrz . Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Ja nie mówię że są złe, design dobry. Tylko (szczególnie w przypadku limuzyn) przesadzili z podobieństwem. Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Czołg i Pancernik http://i.imgur.com/SLESDVD.jpg 7 Cytuj Link to post Share on other sites
DeltaWorld 408 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 @MoonWalk Lexusy są piękne, ich twarze przedstawiają sobą spojrzenie szalonego samuraja, ale piękne są... i basta Ciągle czekam na IS w wydaniu Fuji ( nie, żeby mnie było stać... po prostu czekam ) Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Jeździłeś Bentleyem? Bo tak się zastanawiam czy typ jazdy to taka S klasa (jedzie ale nie czuć trasy) czy bardziej 7. Tak, Bardziej passat niz S klasa czy 7 xD Wszystko trzeszczy, po drodze lata od lewej do prawej no i prawie 3 tony wagi. Czy Ty przypadkiem nie byłeś jakoś niedawno na Żoliborzu? Nope nope http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_4L6McLKHXv02PETtPtrogJAl5AFwv5in.jpg Jeszcze tak sie bawilem w weekend 8 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) @MoonWalk Lexusy są piękne, ich twarze przedstawiają sobą spojrzenie szalonego samuraja, ale piękne są... i basta Ciągle czekam na IS w wydaniu Fuji ( nie, żeby mnie było stać... po prostu czekam ) Ja nie mam nic do ich designu osobiście - IS wg mnie jest świetny i ma genialnie zaprojektowany tył. A nowy LF LC to chyba moje ulubione sportowe coupe ze współczesnych aut(o ile wersja produkcyjna zachowa wygląd konceptowego). Ale rozmawialiśmy raczej o standardach, a on na pewno poza nie wychodzi. Czołg i PancernikChyba Piękna i Bestia xD Ej serio, z tym kijem golfowym ostro przegięli. Gdyby jeszcze był wyciągany i potencjalny właściciel mógł go użyć na polu (zakładam że wielu z nich lubi golfa) to spoko, ale jako listwę "ozdobną" to do dziś uważam za żart. Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Chyba Piękna A tak przed chwilą było, że nowe BMW nie specjalnie ładne I powinno być "Bestia i Piękna", no chyba że Pancernik to Bestia, a Piękna to Czołg Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez Silver Fox 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Nie wiem który i który był w Twoim podpisie, ale poszedłem tropem zdjęcia - od lewej do prawej xD a że fotek nie cytujemy, to został sam opis heh Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 No i tam też jest od lewej do prawej Czyli Czołgowi jest miło Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Guys miał ktoś z Was styczność z silnikiem 1.4 TDCI ? Konkretnie chodzi mi o ten w modelu fiesta 2006 r.Aktualnie z Tatą szukamy wozu dla mnie i właśnie ktoś niedaleko ma na sprzedaż Fiestę z tym właśnie silnikiem . Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 (edytowane) Ja styczności nie miałem, ale zapytam czemu akurat taki wybór? Ta Fiesta wieje tandetą na kilometr, beznadziejne plastiki i fotele. No i po co diesel do takiego samochodu, jeszcze o tak małej mocy. Nie lepiej coś Pb + LPG o większej mocy, żeby chociaż te 100KM było? No offence, tak tylko sobie pomyślałem, bo cena tej Fiesty też pewnie nie będzie super niska(?). Edytowane 1 Września 2016 przez Johny3 Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Chcemy małą pojemność,żeby opłaty były jak najniższe.Mi się w sumie podoba ta fiesta,tylko zależy mi na tym czy jest awaryjna.Co do mocy nie zależy mi na tym zbytnio,większą uwagę przykuwam własnie do tego aby auto służyło przez wiele lat..Cena za nią wynosi 8k więc to troszkę już jest Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Jeszcze tak sie bawilem w weekend A teraz Cię oficjalnie nienawidzę! 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts