ALF 28963 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Zauważyłem ostatnio plagę oszołomów, którzy to stają mając zielonę do jazdy prosto przed pasami gdy piesi to oczekujący na zmianę światła mają czerwone...kilka razy w ten sposób bym najechał autobusem na osobówkę. Masakra. 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 To pikuś.Baba nie dość że stanęła na zielonym, to jeszcze na mnie zaczęła cofać żeby zjechać z pasów.Dobrze że miałem trochę miejsca i też mogłem cofnąć bo zero reakcji na sygnał.Dopiero po chwili się zorientowałem ze na lewym stał radiowóz i dlatego ją tak poye...ło. Teraz bez kamery to już zakaz jazdy bo cyrk.Żona od miesiąca nie chce wsiąść do auta za kierownicą. ... Muszę chyba psa na prawko wysłać. 2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 8 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 4 godziny temu, GreQonE napisał: Kretyńskie przepisy Myślałem że tylko ja jestem ten zły któremu nie podoba się ta nowa rzeczywistość na drodze.. I żeby nie bylo, sam nie dostałem dawno mandatu. Najtrudniej mają młodzi/nowi kierowcy.. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 8 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 50 minut temu, leto87 napisał: się ta nowa rzeczywistość na drodze Najlepsze to jest to, że zawsze jak poruszysz ten temat to słyszysz "a na całym świecie tak jest i nikt nie płacze" No tyle, że na całym świecie gdzie te przepisy obowiązują jest to zrobione z sensem a nie od du*y strony jak u nas. W takich Niemczech przejście dla pieszych może występować tylko na drodze która ma limit prędkości 50 km/h i mniej oraz nie może przebiegać przez więcej niż 1 pas ruchu (w jedną stronę), wszędzie indziej jest albo "fuhrt" czyli "sugerowane przejście" lub sygnalizacja świetlna (obowiązkowa! Obowiązek nakładany odgórnie na zarządców dróg) A u nas? Raport GDDKIA (poprawcie mnie jeżeli pomyliłem organ) mówił o tym, że 80+% przejść jakie mamy jest albo skrajnie niebezpieczna, albo odbiega standardami od obecnych przepisów, co robimy w odpowiedzi na taki raport? Stwierdzamy że budżet za dużo płaci za jeleni potrącanych na pasach, więc przerzucamy odpowiedzialność za jeleni na kierowców a koszt leczenia na ubezpieczalnie === profit. I tak to się żyje. Państwo ma ludzi za tak niesamowicie głupich, że nawet nie daje im możliwości zadecydować czy mogą przejść przez przejście dla pieszych, nawet tam muszą mieć jakąś ochronę prawną na wszelki wypadek jakby niewiem wbiegli prosto pod autobus. Czysta paranoja. 5 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 I bądź tu strażakiem, czy inną karetką ... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 12 minut temu, AudiAWX napisał: I bądź tu strażakiem, czy inną karetką ... gacie pełne ale jak by pomyśleli to by dalej tym radiowozem stanęli . Tam raczej do 90 ograniczenie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2569 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 (edytowane) No właśnie, powinni na zakręcie stanąć albo nawet za zakrętem żeby ich było widać i jeszcze kogoś dodatkowo postawić. Skąd kierowca tira miał wiedzieć, że za zakrętem się coś dzieje. A 40 ton zatrzymać na takiej mokrej nawierzchni nie łatwo. Nawet jakby sucho było. Edytowane 10 Listopada 2022 przez Krzysko 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Tam za zakrętem był strażak, tylko chyba kierowca go nie zauważył.Na końcu widać jak wybiega z tyłu.Swoją drogą w tym mundurku to ma niezły czas od zakrętu... Dla maniaków co jest pao, a co najwyżej można zdzielić pałą. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 Lowriderem ostatnio jeździłem po mieście, wrażenia nie z tej jezdni 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 Poduszka padła? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 Zgadza się, strzeliła jak dzik w maliny... na tyle głośno, że aż kolejka 10 pasażerów ustawiła się pod okienkiem szofera 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 8.11.2022 o 11:29, ALF napisał: Zauważyłem ostatnio plagę oszołomów, którzy to stają mając zielonę do jazdy prosto przed pasami gdy piesi to oczekujący na zmianę światła mają czerwone...kilka razy w ten sposób bym najechał autobusem na osobówkę. Masakra. Też tak ostatnio miałem, gość w bumie się zatrzymał przed pasami gdy miał zielone i przepuszczał pieszych. Myślałem, że padnę, ale i też że to pojedynczy przypadek. Teraz to mnie trochę zasmuciłeś ;x Edytowane 12 Listopada 2022 przez Andrew 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 13 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2022 I jeździj dziś bez kamerki w aucie, no nie da się w tym kraju. 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Szykują nową królową lawet chyba... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 @worm https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-11-17/chorzow-dzieci-biegaly-po-drodze-ekspresowej-nadzorowaly-je-opiekunki/ 1 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Jak kierowca tak się przejął to było włączyć awaryjne i pozwolić dzieciom przejść ten kawałek w spokoju.. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
orbik 1417 Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Niech i po autostradzie biegają i kierowcy włączają awaryjne. 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Głupota ludzka nie zna granic 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leto87 2282 Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 22 minuty temu, ALF napisał: Głupota ludzka Np. kierowcy autokaru który pozwolił wysiąść pasażerom w takim miejscu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 21 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 Opony premium...Czyli kup Michały... Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2569 Napisano 22 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2022 Jakość Miszlę. Kuzyn miał letnie Primacy 3 - 2 lata i śmietnik, u brata tak samo i u taty też. Bieżnik znikał w oczach jak w zimówkach jeżdżonych latem. A nie robią jakichś kosmicznych przebiegów. Sam osobiście jeżdżę na oponach z klasy ekonomicznej bo nie widzę sensu wydawania prawie 2x tyle na opony premium żeby jeździć "w koło komina" i 2x w roku na jakiś urlop. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 22 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2022 To bardzo dziwne, mam Michelin Primacy 4 i trzy lata na nich jeżdżę, też nie są to jakieś duże przebiegi i bieżnik jakoś za bardzo to się nie zużył. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 22 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2022 Ja tam lubię Conti. Ogólnie zawsze szybciej je jadło od Michałów, ale widocznie świat się zmienia. Zima dla mnie to uniroyal i koniec.Już dałem ciała raz się wyłamując od zasady i się męczę na hankook. Tam gdzie uniroyal nie miał problemu z wjazdem, hankook raczej chce tylko na wstecznym. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts