kamyk155 395 Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Nikt do tej pory na pipercrossa się nie skarżył. Pipercross dał mi około 15 niutów i lepszy "hałas". Turbo może ciut więcej. Sprawdzone na hamowni. Twardsza poducha znacząco obniża wheel hoopa, a przypominam że mam przednionapędówkę. Większy intercooler to kolejne kilka niutów i wpływ na turbo, temperatury obniżone prawie o połowę, a komputer elegancko sam się dostosowuje i pozwala na więcej. Dodatkowo velossa tech big mouth pokieruje zimne powietrze idealnie do puchy z filtrem. Moc raczej minimalne zmiany. Nie liczę na więcej niż 2-3 konie po modyfikacjach. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) Sama zmiana filtra daje małe korzyści o tyle co nie trzeba kupować nowego, a sobie tylko umyjesz stary. Trzeba pamiętać że powietrze ma utrudnioną drogę do silnika przez taki filtr materiałowy, jeżeli jest źle dobrany to może tylko pogorszyć sprawę. To że fajnie brzmi to nie wiem czy powód do dumy, może być tak że leje więcej paliwa żeby silnik był na chodzie ;D Edytowane 23 Lutego 2020 przez Andrew Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) Co do twardej poduchy to uważam że poliuretan to lipa. Super jest w mazda 3, 5, ford focus, C-Max, Volvo S40, V50 bo pasi poduszka forda ST/RS która jest w pełnym odlewie gumowym i używka od 100 do 250zl a efekt po montażu idealny. Ogólnie zawsze przy kombinacjach polecam szukanie części z fabrycznie wzmocnionych wersji S, RS, ST, AMG, OPC, itp. Tam już sobie idealnie poradzono z problemami. Kupujesz rzeźba i rura. Edytowane 23 Lutego 2020 przez AudiAWX Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Problem pojawia się, kiedy tak jak kolega masz już topowy model jaki z fabryki wyjeżdżał. Wtedy skazany jesteś na produkty firm zewnętrznych. Cytuj Link to post Share on other sites
kamyk155 395 Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Ta sztywniejsza poducha jest bardzo zachwalana. Są ich ogólnie 3 rodzaje - żółta (ciut lepsza od oem) na co dzień, purpurowa - sztywniejsza i od czasu do czasu jakiś tor lub żyłowanie oraz czarna - tylko zalecana na tor. Zamówiłem purpurową - lubię ostre starty i szybkie przyspieszanie. Wszelkie opinie na forach niesamowicie pozytywne i brzmią podobnie - najlepszy i najtańszy mod który się odczuje zaraz po zamontowaniu za niewielkie pieniądze. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 Dobrze, ale zakładanie filtra stożkowego bez zestawu osłon które ciągną powietrze z przed maski auta to głupota narodowa. Często młodziaki wywalają Ori filtr i zakładają stożek ciągnąć gorące powietrze z komory silnika, a później jakiś kaloryfer wielkości lodówki żeby to chłodzić z 60-80 stopni na starcie. Cytuj Link to post Share on other sites
kamyk155 395 Napisano 23 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2020 UP Czego nie rozumiesz pod nazwą - velossa tech big mouth ? Wygoogluj. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 (edytowane) Tytuł mi się podoba, "Poległ w pracy: jeden dzień z życia drogo kloca w Wołgogradzie" - ha ha Cóż - Rosja - kraj ludzi wolnych ... na drodze Co im jakiś tam pachołek będzie przeszkadzał. (co ciekawe pieszy tam ma podobnie jak ten blok ). Edytowane 27 Lutego 2020 przez Succubus Cytuj Link to post Share on other sites
cyceron 0 Napisano 28 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Jeżdżę, a właściwie to jeździłem Toyotą Yaris, ale miałem ostatnio nieprzyjemną stłuczkę. Szkody są znaczne, zastanawiam się poważnie co z tym robić? Naprawiać? Czy kasować... Oczywiście nie ze swojej winy. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 28 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 (edytowane) https://moto.rp.pl/tu-i-teraz/38307-od-marca-ogloszenie-auta-tylko-z-numerem-vin Powoli ład nastaje, jeszcze tylko żeby musieli podawać datę pierwszej rejestracji i blachy i będzie git. Edytowane 28 Lutego 2020 przez AudiAWX Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 28 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Za kasację dostaniesz maks kilka stówek . Jeśli szkody są znaczne , a Yaris stary to i tak wyjścia nie będziesz miał . Bo naprawy blacharskie tanie nie są . https://moto.rp.pl/tu-i-teraz/38307-od-marca-ogloszenie-auta-tylko-z-numerem-vin Powoli ład nastaje, jeszcze tylko żeby musieli podawać datę pierwszej rejestracji i blachy i będzie git. Macie jakieś sprawdzone miejsce do prześwietlenia vinu , najlepiej darmowe ? Kiedyś sprawdzałem u siebie i niby mam jakieś dwa wpisy , ale że trzeba było sporo zapłacić aby przeczytać to odpuściłem bo auto i tak już było kupione . Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 28 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 Pozostaje kwestia tego czy otomoto będzie miało system rozróżniający lipne numery od prawdziwych, bo może się okazać, że sprzedający trefne auta będą wpisywać po prostu na jasia ciąg cyfr, albo vin tylko zmieniając np 5 ostatnich znaków. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 28 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 A to nie chcą podawać nr VIN?Zawsze jak sprzedawałem auto i ktoś prosił o VIN to nie miałem z tym problemu żeby podać. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 28 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 (edytowane) Jak ktoś jest świadomy gdzie za darmo można sprawdzić numer i jak sprawdzi samochód który sam sprzedaje, że widać czarno na białym jak był mocno trafiony, to raczej niechętnie się tym numerem dzieli. Szczególnie handlarze co kupują auta hurtem na placach po ubezpieczalni, gdzie jak tylko wpiszesz VIN w wyszukiwarkę to wyskakuje oferta z której kupili auto za 25% kwoty za którą je chcą wystawić po wyklepaniu. Edytowane 28 Lutego 2020 przez wojciechu15 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 28 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2020 To odpuszczam takie auto skoro typ nie chce podać vinu i szukam dalej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
razer80 2 Napisano 29 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Jeżdżę, a właściwie to jeździłem Toyotą Yaris, ale miałem ostatnio nieprzyjemną stłuczkę. Szkody są znaczne, zastanawiam się poważnie co z tym robić? Naprawiać? Czy kasować... Oczywiście nie ze swojej winy. Ocenić, a najlepiej dać do oceny komuś kto się na tym zna. W tym wypadku rzeczoznawcy, który zwykle jest też mechanikiem. Tutaj masz opis tego, kiedy naprawa samochodu przestaje być opłacalna: https://mamauto.pl/kiedy-naprawa-samochodu-przestaje-byc-oplacalna/ Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 29 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 To odpuszczam takie auto skoro typ nie chce podać vinu i szukam dalej.I każdy normalny tak robi. Dlatego też otomoto chce by ofert bez vinu nie było bo one z kilometra śmierdzą trefnym autem. Moja wątpliwość jest tylko taka, czy są w stanie weryfikować poprawność podawanych numeròw. Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 29 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 (edytowane) Na szczęście nigdy nie musiałem kupować auta używanego, ale jak patrzę co się na tym rynku dzieje, to aż mnie ciarki przechodzą. Trzeba dysponować ogromną wiedzą zarówno techniczną, prawną, a i bardzo dobrym okiem, aby się nie dać oszukać - co za czasy?! Edytowane 29 Lutego 2020 przez Succubus Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 29 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Ostatnie lata pokazały że w salonach też loteria bity nie bity. Znam właścicieli dwóch takich aut, a sam mam trzecie. Ale moje najmniej bo tylko klapę bagażnika spawali po przełamaniu, prawdopodobnie wjazd z otwartą gdzieś. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 O kurna taki jak mój Będzie te filmy kręcił to nie będę mógł sprzedać auta na jesieni bo wszyscy będą mówić że ten silnik to chłam Fakt idealny nie jest , ale na razie nie generuje mi żadnych kosztów , zmiana oleju co 10-12tkm i mam nadzieję że to mu trochę przedłuży żywot . Kiedyś mi się w bmw urwał zawór przy zwykłej spokojnej jeździe . Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Kubuś73 8917 Napisano 3 Marca 2020 Popularne posty Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 (edytowane) Edytowane 3 Marca 2020 przez Kubuś73 10 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 3 Marca 2020 Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 Ile rabatu można wynegocjować na taki schodzący model ? Cytuj Link to post Share on other sites
Succubus 6185 Napisano 3 Marca 2020 Udostępnij Napisano 3 Marca 2020 VAG, bleee 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts