mejor 2848 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Trzeba mieć porównanie do czegoś lepszego niż 10 letnich opon bieżnikowanych fiend Cytuj Link to post Share on other sites
mesiah1989 36 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Jo Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Ma rację na mokrym trzeba na nich bardzo uważać, zachowują się bardzo dziwnie, nieprzewidywalnie. Miałem je prawie dwa lata w kebabie i z moim dawnym bocianim śpiewem zjadałem bokiem rondo w deszczu . Miałem nówki Zeetex HP102+. Cytuj Link to post Share on other sites
mesiah1989 36 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 (edytowane) Prawie każda opona daje radę minimum dostatecznie na suchym (nie liczę hałasu i oporów toczenia). Wszystko wychodzi właśnie w deszczu. Robiłem dwa podejścia do super chwalonych chińczyków i sobie darowałem. Szajs i tyle. Na Zeetex nie jeździłem i nie mam zamiaru. Edytowane 2 Października 2017 przez mesiah1989 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Aczkolwiek na suchym przy słabym serduchu były bardzo dobre i trzeba było się namęczyć by zmusić je do jakiś wygibasów, zamknąłem w trasie na nich kiedyś szafę... kleiły się do asfaltu zupełnie jak Dunlopy sp sport a były przy tym sporo cichsze. Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Już chyba lepiej przeboleć na opony niż skasować auto. Lub bardziej czarny scenariusz - skasować siebie. Auto to tylko rzecz nabyta. Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Tzoo, ani razu mi nie miałem problemu przy nich czy to na mokrym czy na suchym, może dlatego, że w moim sleeperze jest 95kucy korwinowskich mocy. Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 @up co to jest ten sleeper ? A ja na razie w opony nie inwestuje jak i całe auto - gdyż idzie na złom, moje pierwsze auto które zajeździłem , beż wymiany olejów, płynów etc. Tłumik się oderwał z kawałkiem zawieszenia - czekam na kasę i kupuję coś nowego. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Pokaz zdjęcia auta bo jestem ciekawy jak wygląda xD Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 @up jutro zrobię , dodam , że woda leje się po mocniejszym deszczu po stronie pasażera. Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Sleeper to samochód o niepozornym wyglądzie, lecz dużej mocy. Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Te twoje Punto, to może być co najwyżej Awaker... Nasrane spoilerów, a mocy tyle co w odkurzaczu Cytuj Link to post Share on other sites
tomo27 3209 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 To nie moja wina, że Hans z Niemiec sobie taki pakiecik kupił, gdzie nowy kosztuje 1400euro XD Akuratnie jak szukałem to był ten w fajnym stanie, a że ma tuning z 2001 roku to już inna bajka Cytuj Link to post Share on other sites
fiend_ 393 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 (edytowane) Trzeba mieć porównanie do czegoś lepszego niż 10 letnich opon bieżnikowanych fiend Uniroyal Rainsport 3 chociażby to całkiem inna klasa Świetne na mokrych nawierzchniach, jak ktoś ma 14/15" to też kosztują śmieszne pieniądze. Na razie robię sprawy techniczne w swoim aucie, później wlecą jakieś 17" z letnimi oponami więc na razie wystarczy, że jest guma na kołach Chociażby brak ABS to aktualnie #1 na liście, bo brak kontroli trakcji jeszcze idzie przeboleć. Edytowane 2 Października 2017 przez fiend_ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 3 Października 2017 Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Przed: Po : Jak dla mnie wyszło bardzo spoko 3 Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 3 Października 2017 Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Jak obiecałem dodaję fotki , jak u mnie wygląda wydech i jak ledwo się trzyma - na słowo honoru do potęgi 10000. https://i.imgur.com/d3C6bO4.jpg https://i.imgur.com/9iqBWDS.jpg https://i.imgur.com/uRhZHCf.jpg https://i.imgur.com/uXKLc8h.jpg [spoler]https://i.imgur.com/aCiUHfc.jpg Tu chyba nawet MacGyver nie pomoże. Nie warto tego naprawiać. Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 4 Października 2017 Udostępnij Napisano 4 Października 2017 O kurde! Co to za auto jest ? Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 4 Października 2017 Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Jak dla mnie wyszło bardzo spoko Niestety te skórki z allegro długo nie wytrzymują - miałem identyko. Cytuj Link to post Share on other sites
karai 618 Napisano 4 Października 2017 Udostępnij Napisano 4 Października 2017 O kurde! Co to za auto jest ? Ford Ka rocznik 2000, 14 benzyna. Wiecej Forda nie kupię ! Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17836 Napisano 4 Października 2017 Udostępnij Napisano 4 Października 2017 @up - a co myślisz, że inne nie gniją? Miałem Ka, też rocznik 2000 i to jest 1.3. Oprócz rudego, to nie miałem temu autku nic do zarzucenia a raczej moja dziewczyna, która nim śmigała. 4 airbagi, klima, wspomaganie, ABS... Niestety rdza to była największa bolączka tego auta Mechanicznie nie było specjalnie nic do roboty, przez cały okres posiadania czyli jakieś 8 lat. Jedyne co, to łączniki stabilizatora się zużywały na naszych równiutkich dróżkach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 4 Października 2017 Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Nie histeryzuj Masz pełnoletnie auto, ma prawo coś przegnić zwłaszcza jak było przytarte o jakiś krawężnik. To nie jest koniec świata 4 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 5 Października 2017 Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Niestety te skórki z allegro długo nie wytrzymują - miałem identyko.Dałeś do obszycia koniec końców? Czy gdzieś sprzedają dobrej jakości skórę do naciągnięcia na gałkę? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 5 Października 2017 Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Tu chyba nawet MacGyver nie pomoże. Nie warto tego naprawiać. Oj tam oj tam, dociąć element i wyspawać. Czytając jednak dalej, że to jest KA to obawiam się, że auto ma znacznie większe problemy z rudą - przyjrzyj się punktom mocowania tylnego zawieszenia do budy. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 5 Października 2017 Udostępnij Napisano 5 Października 2017 przyjrzyj się punktom mocowania tylnego zawieszenia do budy Sam napisał że nawet oleju i płynów nie zmienia a auto idzie na złom więc szkoda się rozwodzić nad tematem. Z każdym autem, a zwłaszcza starym, działa chłopskie przysłowie "jak kto dba, tak ma". 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 5 Października 2017 Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Ja bym się bał takim samochodem jeździć w ogóle. Oddaj to na złom czym prędzej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts