Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja np. zasłabłem po takim treningu.

to w sumie też raz było, ponoć zwinąłem się jak wąż bez przytomności, dobrze że po wyjściu z szatni, a nie w trakcie ćwiczeń

ale to się w sumie zdarza niekoniecznie na czczo wystarczy odpowiednio dużo wysiłku przyjąć i np "nie dojeść" danego dnia

Temat siłownia, chłopy pewnie wielkie i słabną, dziwne.

w cale nie dziwne, ja od kiedy chodzę na cross słabnę regularnie po 2/3 treningu (a tylko godzinka) podczas, gdy siłówkę mogłem targać 2 i pół i dopiero robiła na mnie wrażenie

Na pewno nie jednego dnia  %-)  %-) 

Masy nie mam, stoję w miejscu od 5 miesięcy, chociaż jem dużo, zdrowo i często... Chodzi mi o to, czy wpłynie to negatywnie na budowanie masy mięśniowej i ogólną poprawę sylwetki?

Okey :) Ogólnie chodzę na siłownię od połowy maja + rower praktycznie codziennie (od kilku lat). Po takim okresie czasu, zauważyłem mocniejszy zarys mięśni i ogólną poprawę siłową. Więcej mogę podnieść, łatwiej operować mi rowerem w trudnym terenie itp. Teraz to ja go kontroluję, a nie on mnie ;)

Pokaż ten swój rower. Też jeździłem kilka lat. Rower zwykły stalowy z marketu z przednim amorem - skok 100mm, bez regulacji.

Zrobiłem go fajnie. Avidy SD5 na tył i SD7 przód, napęd shimano zwykły (z tym że wytarł się i zastąpiłem go wolnobiegiem i korbą 48x38x28, oryginalna była mniejsza), klamkomanetki zmieniałem ze 2 razy, gripy to co 2 lata :P A opony miałem nie wiem w sumie jakie ale 26 x 2.2 cena ok 60zł/szt, bardzo fajnie hamowały na zjazdach w porównaniu do badziewia za 15zł. Koła to wiadomo, stożkowe jakieś tam wzmocnione ponoć bo normalnie z 50zł kosztuje a ja 85 płaciłem. Jaka by cena nie była centrować nauczyłem się z czasem sam :P

Mondraker Tracker 2012

Platformy HT, opony zależnie od warunków. Reszta stockowa. W niedługim czasie muszę wymienić koła, bo fabryczne powoli sie sypią...

http://img.tapatalk.com/d/13/09/05/ytate2a2.jpg

http://img.tapatalk.com/d/13/09/05/ehezy7em.jpg

Wysłane z mojego HTC One SV przy użyciu Tapatalk 4

Też muszę jakiś porządny kupić wiosną. Lubię polatać po lasach, po asfalcie gdzieś dalej. Mówi się że rower to rower ale na jednym jestem w stanie przejechać 100 km i czuć się normalnie na jakimś dziadostwie po 10 km niewygodnie, ciężko i plecy bolą.

Ja ważę 100 + rower ok 20 kg :D Pędzące 120 :D

Miałem Avidy SD7 na przodzie, nie były w stanie podnieść tylnego koła jeśli siedziałem na siodełku. Ewentualnie z prędkości 10 km/h ale hamowanie przed pieszym z prędkości ok 30 km/h na odc kilku metrów fajna sprawa.

BTW. Na obręczach te rowki o które trą klocki, zużywają się z czasem ?

nie, żebym miał coś przeciwko rowerkom, ale rozmowy o oponach itd to już zakrawa o offtop

a tak, żeby nie było na dzisiejszym corssie tak nas przeczołgano, że z godzinę dochodziłem do siebie, najpierw bieganie połączone z rozgrzewką potem set 10 stacji bez odpoczynku potem znowu bieganie potem ponownie set, a na koniec oczywiście bieganie, a najbardziej masakryczne jest to, że w przyszłym tygodniu zamiast poniedziałek-środa-piątek mamy poniedziałek-wtorek-środa nie wiem jak to zniosę, natomiast postępy są, coraz rzadziej "składam się" walcząc o każdy haust powietrza

Ogarnia tu ktoś jak robić interwały? Tzn wyczytałem, że mniej więcej 10 sec sprintu i 30 sec truchtu a potem zwiększaćstopniowo np 15 sec sprintu i 25 sec truchtu. Doczytałem też, że interwały robimy w DNT. Ale kiedy? Po normalnym posiłku? Jak ja mam przy pomocy HIIT spalić tłuszcza jak napcham bemben pokarmem.

Do tej pory robiłem jakiś pseudi HIIT ( cuż nie doczytałem na czym to polega) po trenignu. Biegłem takim pół sprintem przez 30 sec i minuta truchtu. Czasz łączny ok 15 min. Robiłem to po treningu siłowym, który w obecnej fazie jest bardzo intensywny. ( 4 dniowe 5x5 praktycznie po 2h kazdy )

Dochodze do wniosku, że robiłem głupio.

Ostatnio w ogóle starałem się jechać na zerowym bilansie ( u mnie ok 3500-3550 kcal). Ćwicze w pn wt czw pt. Po kazdym trenignu 15 min aero albo te moje pseudo interwały robiłem i mi waga spadłą o 1 kg a wygląd raczej się nie poprawił więc mniemam iż mogłem spalić trochę mięsa.

Edytowane przez Synergia

ja tam specem w interwałach nie jestem ale powinno się je robić z pulsometrem dokładniejsze to bd ponieważ ustalasz tępo na np 175 tętno i nim biegniesz np 2 minut , moje interwały wyglądają tak 

zaczynałem od 5x2 minuty na tętnie 175 , potem minuta truchtu , aktualnie biegam 8x2 min i 1 minutua truchtu mam zamiar dobić do 10x2 i minuta truchtu a potem dodawać po 10 sekund co 7 dni :D , przy takim bilansie na 100% spaliłeś mięso bo organizm sięgnął do głębszy rezerw czyli zjadł mięcho ... nie jedź na takim bilansie ponieważ jest to katorga i się zajedziesz ogranicz pierwsze o jakieś 500 , potem 1000 , i 1500 kcal i będzie dobrze 

teraz pytanie w jakim sklepie szukać w miarę tanich oshee ? bo mam zamiar kupić oko 20 butelek :D