dentor23 319 Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 to zrobiłem zaraz po wejściu do domu bo jak leciałem tempem 160-165 to ost 2 km nie umiałem 147 przekroczyć i w wannie z 2 godziny leżałem Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Cukrów prostych zjedz, może być nawet herbata z dużą ilością cukru. sacharoza jest cukrem złożonym, więc trochę się to wyklucza plus jak zauważyłeś węgle pomogą bezpośrednio po wysiłku potem już lepiej jeść konkrety a nie tylko kalorie Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Teraz ciężko byłoby dostać dekstrozę np. w sklepie Trzeba po takim wysiłku po prostu zrobić lekki nadmiar kalorii w posiłkach i tyle no i płyny uzupełnić bo niedobór bardzo niebezpieczny. Ja kiedyś miałem niedobór elektrolitów to izotniki ratowały, serce z 50 udrzeń na min, ból głowy, masakra Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Teraz ciężko byłoby dostać dekstrozę np. w sklepie ale fruktoza i glukoza są w sprzedaży Trzeba po takim wysiłku po prostu zrobić lekki nadmiar kalorii w posiłkach i tyle no i płyny uzupełnić bo niedobór bardzo niebezpieczny. Ja kiedyś miałem niedobór elektrolitów to izotniki ratowały, serce z 50 udrzeń na min, ból głowy, masakra zgadza się, choć po przeczytaniu tego artu unikam innych niż isostar http://bieganie.mauser.com.pl/2011/08/03/napoje-izotoniczne-test-4move-gatorade-isoplus-isostar-oshee-powerade/ Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Ja piję zazwyczaj powerade na zmianę z oshee. Nawet na kaca pomaga lepiej niż woda Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 IMO najlepszy izotonik na świecie to... banan Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Zgadzam się. Ustępuje jedynie dwóm bananom. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 a to polecacie mi kupić ten "inny" cukier czy raczej nie ? mam jakieś środki odłożone na moje trenowanie nie jest tego dużo więc jeśli nie jest to warte zachodu to wolę jednak nie wydawać na to kasy bo potrzebuję na odżywki i sprzęt na trenowanie Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 niczego nie musisz kupować, chodzi tylko o to, że sacharoza to nic dobrego Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Mam do was pytanie Był ktoś kiedyś na IF (intermittent Fasting ) ? jakie odczucia, co jedliście, w jakich godzinach robiliście trening, i jak długo trwało okno żywieniowe. Nie powiem zainteresowałem się tym IF , bo już mi trochę przeszkadza co 2-3 godziny robic sobie posiłek (najczęsciej ryż brązowy+ kurczak+ warzywa). Chciałbym trochę spalić tłuszczu, przy tym zachować mięśnie. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 to jedz jak jadłeś, ćwicz intensywniej i ogranicz trochę kalorie Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 25 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Wracając do moim przed treningówek zaopatrzę się jeszcze Trec - Tribulon (tribulusa z testosteronem) Z przed (treningówek ) trochę już tego spróbowałem zamierzam teraz na coś konkretnego się rzucić , typu nie żadne (mózgozjeby ) Mesomorph Driven Sports Craze- to właśnei podchodzi pod to co pisałem wyżej ale trzeba i takie coś kiedyś spróbowac i ocenić wszystko dla ludzi . (Fire snake Gladius ) Dostałem saszete od kolegi i powiem fajne kopnął. Zastanawiam się jeszcze nad ( Vpx - NO Shotgun MHF-1 - 588g , Labs - Jack3d MICRO ) Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Wymieńmy się opiniami 1. Co myślicie o treningu na czczo np. 30 min rowerem (można zjeść BCAA) ? 2. Młotki, wchodzą na przedramie, biceps czy tu i tu ? Wg. mnie pół na pół. 3. 20 min aerobów po treningu siłowym ? Chyba nie powinno dać wielkich strat mięcha. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 1. Co myślicie o treningu na czczo np. 30 min rowerem (można zjeść BCAA) ? nic dobrego 2. Młotki, wchodzą na przedramie, biceps czy tu i tu ? Wg. mnie pół na pół. masz na myśli uginanie ramion z hantlami w uchwycie młotkowym? pracuje mięsień ramienny oraz ramienno-promieniowy, podczas gdy dwugłowy ramienia (biceps) wspomaga 3. 20 min aerobów po treningu siłowym ? Chyba nie powinno dać wielkich strat mięcha. zgadza się Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 assistant, dnia 03 Wrze 2013 - 14:28, napisał: 1. Co myślicie o treningu na czczo np. 30 min rowerem (można zjeść BCAA) ? nic dobrego A powiedzmy na redukcji ? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 generalnie mam złe doświadczenia z ćwiczeniem na czczo i nie polecam a upraszczając zagadnienie redukcja nie wiele różni się od masowania poza liczbą zjadanych kalorii, głównie za sprawą ograniczenia węgli Cytuj Link to post Share on other sites
RoXIcon 47 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Ograniczenie węgli to raz dwa to dobrze ułożony trening po redukcję. Wysyłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 generalnie mam złe doświadczenia z ćwiczeniem na czczo i nie polecam a upraszczając zagadnienie redukcja nie wiele różni się od masowania poza liczbą zjadanych kalorii, głównie za sprawą ograniczenia węgli Tak jak mówisz ja redukcja czy masa ćwiczę tak samo w sumie. Z tym, że na redukcji obcinam węgle i daję więcej aminokwasów. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 (edytowane) Ograniczenie węgli to raz dwa to dobrze ułożony trening po redukcję. Wysyłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2 Nie ma takiego cegoś jak trening na redukcję :E JEst albo dieta z dodatnim bilansem kalorycznym albo z ujemnym. Koniec kropka. Wymieńmy się opiniami 1. Co myślicie o treningu na czczo np. 30 min rowerem (można zjeść BCAA) ? 2. Młotki, wchodzą na przedramie, biceps czy tu i tu ? Wg. mnie pół na pół. 3. 20 min aerobów po treningu siłowym ? Chyba nie powinno dać wielkich strat mięcha. 1. Bardzo kiepski pomysł. 2. Chwyt młotkowy razczej ogranicza pracę przedramienia.. JA osobiście polecam uginanie ramion z supinacją. Wchodzi znacznie lepiej niż młotki. 3. 15min to tak optymalnie moim zdaniem. Edytowane 3 Września 2013 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 (edytowane) JA osobiście polecam uginanie ramion z supinacją. Wchodzi znacznie lepiej niż młotki. Do tego weź pod koniec w rękę gryf, złap podchwytem i kręć w swoją stronę obydowma rękoma, pompa gwarantowana. Aaa i kręć aż będzie paaliło bardzo mocno. P.S. Fajny posiłek po treningu. Kostka twarogu + jogurt 200-300g (zależy od zapotrzebowania). To rozpier*** blenderem i wypić/zjeść B/T/W - 44g/12g/36-60g Edytowane 3 Września 2013 przez assistant Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 A ja polecam zmieniać ćwiczenia i nie przyzwyczajać się do jednego rodzaju ruchu. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 sorry że przerwę ale chcę się dowiedzieć jakie białko polecacie przez wakacje zrzuciłem 8 kg zostało oko 2/3 do idealnej wagi ale niestety przez to że miałem sporą ilość tkanki tłuszczowej to pomimo dość intensywnych ćwiczeń widzę tylko drobne zarysy mięśni (wiem krótki okres ale i tak moim zdaniem mało tych mięśni widzę ) więc chcę teraz troszkę białka sobie dać przez oko miesiąc 2 żeby pokazała się ciekawa rzeźba , jeśli robię źle to poprawcie , co do białka to smak najlepiej czekolada/banan (chyba że takich nie ma to wchłonę co będzie ) Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 suple jak sama nazwa wskazuje tylko uzupełniają dietę, a nie ją zastępują także jak nie będziesz solidnie jadł to nic ci to białko nie da inna sprawa, że albo redukujesz albo masujesz, nie da się tego zrobić jak w head&shoulders jak masujesz (budujesz mięśnie) to musisz mieć dodatni bilans kaloryczny, a to się wiąże także z pewnym przyrostem smalcu, jakim zależy od ćwiczeń, diety, typu budowy i paru innych czynników a jak chcesz redukować (spalać smalec) to jesteś na ujemnym bilansie i nie będziesz rósł, choćbyś nie wiem jak ćwiczył i nie wiem jak dużo białek wcinał Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 okej dzięki czyli dobrze że skonsultowałem bo wydałbym kasę w błoto , czyli przez ten miesiąc zbiję jeszcze ten smalec co mi został a potem się rzeźbić będę Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 3 Września 2013 Udostępnij Napisano 3 Września 2013 to nie tak, że koniecznie w błoto, tylko albo rośniesz albo zrzucasz tłuszcz natomiast po treningu bogate w BCAA białko na regenerację to dobra rzecz, czy budujesz czy redukujesz z tych, których próbowałem (smaki, które jadłem): Olimp Pure Whey (bodajże to nie pamiętam dokładnie) - syf (czekolada) Dominator Mega Strong Protein - dobre (czekolada, wanilia) Optimum Nutrition Whey Protein Gold - bardzo dobre (czekolada) Scitec Nutrition Whey Protein Professional - dobre, ale tak słodkie, że zęby bolą (Chocolate hazelnut) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts