Skocz do zawartości

Ada Lovelace - wątek o kartach RTX 4000

Recommended Posts

3 minuty temu, EH_Gosu napisał:

Power Limit. Wtedy też z OC wyciągasz wyższe zegary.

Power Target, czyli praktycznie to samo co Power Limit, ale T w tym skrócie to Target.

10 minut temu, Artok napisał:

10 minut od napisania posta minęło i na X-KOM wymiotło wszystkie karty :D

Tym razem nie polowałem, ale po raz kolejny pokazuję, że jak się tylko chce to można upolować kartę bez problemu.

29 minut temu, mirai99 napisał:

Tym razem nie polowałem, ale po raz kolejny pokazuję, że jak się tylko chce to można upolować kartę bez problemu.

Mocno bym polemizował. Wersji, którą chciałem, nie kupiłem, bo przy podsumowaniu zamówienia wstawił mi się zły adres i po jego poprawieniu musiałem kupić co innego. Do tego robiłem to w czasie pracy. Gdybym kupował po, nie kupiłbym nic. A nie każdy pracuje przy kompie.

47 minut temu, mirai99 napisał:

Power Target, czyli praktycznie to samo co Power Limit, ale T w tym skrócie to Target.

Ode mnie kilka osób polowało na RTX 4090 FE, RTX 4090 STRIX i RTX 4090 SUPRIM X.

Tylko jedna osoba dorwała zarazem STRIXa i SUPRIM X w KTR.

Szansa na upolowanie tych kart w dniu premiery sklepowej była marginalna, inne modele do ogarnięcia. Przy czym pewnie od groma boty podebrały i będzie potem wysyp po 16/17K :rotfl:

Tak swoją drogą dziś się dowiedziałem, że nie ma już szansy kupić kart FE przez stronę NVIDII. Trzeba polować w scan.co.uk itd. Dziwactwo jakieś totalne.

E:

Dobra, upolowane 2x RTX 4090 STRIX, poratowała mnie dystrybucja. Normalnie przez sklepy zero szans. Jeszcze tylko 4 sztuki i mam komplet do konfigów. Szkoda, że cholerstwo nie ma NVLINK bo tak Ada by poszła na dwa baty :) Benchyki, teściki i takie tam niewinne zabawy.

Edytowane przez EH_Gosu
7 minut temu, EH_Gosu napisał:

Tak swoją drogą dziś się dowiedziałem, że nie ma już szansy kupić kart FE przez stronę NVIDII. Trzeba polować w scan.co.uk itd. Dziwactwo jakieś totalne.

To niby gdzie to można kupować? Przecież będą doliczane ekstra podatki itd. No to lipa i tyle. Bardziej chciałem FE pod wode 

34 minuty temu, Artok napisał:

Na forum, gdzie cię regularnie wspominają, jeden użytkownik chwalił się, że kupił Strixa w Komputroniku. 

RTX 4090 STRIX było 10 na Polskę, 6 w KTR :) Także kilku szczęśliwców je dorwało.

Ach te ich wspominania regularne, radosne to, pocieszne takie :D

• Haha 1
10 minut temu, EH_Gosu napisał:

Ta karta wygląda jak...nie no to jest obleśne.

Jakby ktoś z nagrobka zaiwanił? :p

14 minut temu, kampers napisał:

Tak na stronie nvidia ?

Na całą Skandynawie Nv ma jeden magazyn. Ani w Dk, ani w Se, ani też na ".no" stronie Nv nie było opcji kupna. 

Edytowane przez Rebelmind
  • Haha 1

Jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć skąd takie "potężne" ilości kart na premierę? Inflacja i bida w kraju aż piszczy i nagle się wszyscy rzucają na karty za 10k? Czy te żałosne polskie sklepy dostaja po 10 sztuk kart.

Pal diabli bo i tak tego ścierwa kupić nie chciałem ale czy dożyjemy kiedyś czasu w którym można będzie coś wreszcie normalnie kupić?

Nie potrafię tego zrozumieć.

Wg mnie to strategia marketingowa, produkty niedostępny robi wrażenie elitarnego. Bo to nie tylko w Polsce, ale też UK, USA kolejki pod sklepami itp.

Nic to że za miesiąc, dwa będzie można kupić pewnie 500-2000zł taniej i wybrać dowolną wersję. Ludzie chcą mieć tu i teraz wiec kupują jak leci:)

https://www.wepc.com/tips/rtx-4090-stock-tracker/

• Popieram 1
1 godzinę temu, EH_Gosu napisał:

RTX 4090 STRIX było 10 na Polskę, 6 w KTR :) Także kilku szczęśliwców je dorwało.

Ach te ich wspominania regularne, radosne to, pocieszne takie :D

Miałem tego Strixa już w koszyku w KTR, finalnie wywaliło na sam koniec, czyli ktoś ubiegł ;/

Trudno będzie jeszcze okazacja. 

@EH_Gosu wiesz może, ewentualnie jak przypuszczasz czy asus planuje wydać wersję LC podobną do Stix 3090ti LC OC ? 

Komuś się udało kupić?

Na nvidia.com ani razu nie pojawiła się FE

Teraz są jakieś z morele, których w ogóle nie ma... jak coś dodaję do koszyka to znika

Na x-kom niedostępne od samego początku

teraz takie coś mam, cuda panie

Access Denied

You don't have permission to access "http://store.nvidia.com/pl-pl/geforce/store/?" on this server.

Reference #18.52a12417.1665595625.3f398778

Edytowane przez lothar