Rebelmind 3725 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia 10 minut temu, Adames napisał: poprawna nazwa kolejnej generacji GPU to RTX Paywall, A kolejnej zaś to RTX Pricecry. Czuj się honorowo nasączony do założenia oficjalnego tematu dedykowanego dla tych GPU. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia Czy jest jakiś kryzys z gpu 4090 bo u mnie w komplett dostawa strix oc dopiero w 2025r? Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2768 Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia Od jakichś 2 miesięcy 4090'tek nie ma a jak są to w chorych cenach - około 10k zł. Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 6 godzin temu, kampers napisał: Czy jest jakiś kryzys z gpu 4090 bo u mnie w komplett dostawa strix oc dopiero w 2025r? Nie ma. Wczoraj nawet poniżej 8000 były. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia Nooo ej, ale tak to już nie bagatelizuj tematu! Wejdź na Ceneo, wklep Asus RTX 4090 TUF (~najtańszy Asus) i zobacz od jakich cen się zaczyna w normalnych sklepach, zobacz jaka jest dostępność oraz jakie średnie ceny u konkurencji, gdzie na stanie jest więcej niż niby 1-2 sztuki... Kolega patrzy po dostępnościach w Norwegii i jest sUabo, w Szwecji ceny identyko jak w pl (~9500 PLN TUF, 6szt na stanie na całą Szwecję w drugim największym sklepie-sieciówce). Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 458 Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia Taki MSI Suprim Liquid X jest całkiem dostępny w niezmienionej cenie 9500 zł https://www.x-kom.pl/p/1075541-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-4090-suprim-liquid-x-24gb-gddr6x.html A tu w "promocji" wersja bez X:https://www.x-kom.pl/p/1075541-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-4090-suprim-liquid-x-24gb-gddr6x.html Dla lubiących "low end" - Ventus za 8599 zł https://www.x-kom.pl/p/1212013-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-4090-ventus-3x-e-24gb-gddr6x.html Faktem jest jednak to, że ciężko znaleźć kartę poniżej 8 tyś zł, gdzie kilka miesięcy temu było ich całkiem sporo do wyboru. Cytuj Link to post Share on other sites
kampers 150 Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia No u mnie to jakoś słabo wygląda, bo wysyłam im na reklamacje tego mojego strixa bo sie nic znim nie poprawiło z cewkami 3 strix tak piszczy ze szok Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia Grubo jeśli Komplett podaje, że dostawa dopiero za rok, a i data jest niepotwierdzona Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2006 Napisano 12 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia Za rok będziemy mieli RTX-a 5090, więc mogą sobie darować podawanie terminu dostawy na 2025 r. Cytuj Link to post Share on other sites
mecmar 0 Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia Witam, czy ktoś miał kontakt z 4090 msi gaming x slim? Jak cewki i temperatury? Nie znalazłem żadnych większych testów. Miałem brać gigabyte gaming oc ale x slim trafił się teraz w dobrej cenie i zgłupiałem Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia 5 godzin temu, mecmar napisał: Witam, czy ktoś miał kontakt z 4090 msi gaming x slim? Jak cewki i temperatury? Nie znalazłem żadnych większych testów. Miałem brać gigabyte gaming oc ale x slim trafił się teraz w dobrej cenie i zgłupiałem Cytuj Link to post Share on other sites
markovfreeman 44 Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 19 godzin temu, mecmar napisał: Witam, czy ktoś miał kontakt z 4090 msi gaming x slim? Jak cewki i temperatury? Nie znalazłem żadnych większych testów. Miałem brać gigabyte gaming oc ale x slim trafił się teraz w dobrej cenie i zgłupiałem Mam zwykłą 4090 X trio. Przy wersji slim temperatury podskoczą o kilka stopni z uwagi na mniejszy radiator, ale nie będzie to problem, bo moja nie rozgrzewa się powyżej 68 stopni przy 450W i RPM ok 1500-1600. Po UV to już w ogóle bajka. Świetna karta, w której brak komory parowej nie robi różnicy w temperaturach porównując do modeli konkurencji, bo to spory kloc jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Wiadomo że karty serii 40xx super są od dawna już w sklepach i u ludzi testujących wydajność i recenzujących sprzęt . Wrzucenie takich testów przed premierą do neta raczej nie wiąże się z jakimiś konsekwencjami jeśli robi to jakaś anonimowa osoba czy kanał na yt. Ma ktoś jakiś sprawdzony kanał na yt które takie testy są wiarygodne ? Ja znalazłem jakiś świeży test , pewnie jakiś indyjski kanał. Ale czy test jest wiarygodny ? Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2006 Napisano 14 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 8 minut temu, Kawabonga napisał: Wrzucenie takich testów przed premierą do neta raczej nie wiąże się z jakimiś konsekwencjami jeśli robi to jakaś anonimowa osoba czy kanał na yt. Anonimowa osoba nie dostaje recenzenckich egzemplarzy kart graficznych. A jeżeli ktoś mu karty użyczył, to NVIDIA następnym razem pokaże mu środkowy palec. Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia 31 minut temu, Artok napisał: Anonimowa osoba nie dostaje recenzenckich egzemplarzy kart graficznych. A jeżeli ktoś mu karty użyczył, to NVIDIA następnym razem pokaże mu środkowy palec. Myślisz że w takich krajach jak Indie , Chiny czy Rosja ktoś się tym przejmuje ? Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Bądź poważny. Fejk z 4000 na 4000s zrobi gimnazjalista Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia Wiem że taki fejk to nie problem nagrać, wyniki wydają się dosyć prawidłowe. W Apex legends radeon jest szybszy tu wersja super podgoniła fps i idą równo. Przecież te karty są już na magazynach w hurtowniach , myślisz że nikt do nich nie ma dostępu, pracownik albo właściciel z łatwością może sobie wziąć ją domu i nagrywać co chce . Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia (edytowane) W dniu 7.01.2024 o 21:33, Rebelmind napisał: Zobaczysz, że po premierze Superów Radeony porabiają. Masz to jak w banku. Są już ceny . Czekamy na oficjale testy wydajności. Ale 1000zł różnicy miedzy RX7800XT a RTX4070Super to chyb lekka przesada . A mam nadzieje że RX jeszcze trochę potanieją 2599zł +gra vs 3549 zł https://www.proshop.pl/Karta-graficzna/ASUS-GeForce-RTX-4070-SUPER-TUF-OC-12GB-GDDR6X-RAM-Karta-graficzna/3222412 https://www.proshop.pl/Karta-graficzna/ASUS-Radeon-RX-7800-XT-TUF-OC-16GB-GDDR6-RAM-Karta-graficzna/3195777 Edytowane 15 Stycznia przez Kawabonga 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2006 Napisano 15 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 48 minut temu, Kawabonga napisał: 1000 zł różnicy między RX7800XT a RTX4070Super to chyb lekka przesada Na niemieckim Proshopie ten TUF jest ponad 300 zł tańszy. Oni po prostu doliczają podatek za bycie Polakiem. STRIXa też mają w Germanii tańszego o prawie 450 zł. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia (edytowane) 16 minut temu, Artok napisał: Na niemieckim Proshopie ten TUF jest ponad 300 zł tańszy. Oni po prostu doliczają podatek za bycie Polakiem. STRIXa też mają w Germanii tańszego o prawie 450 zł. Zobaczymy 17 jak polskie sklepy kroją Polaków BTW sprawdziłem na .de i cena ta sama, 810€ Edytowane 15 Stycznia przez Kawabonga Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3725 Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia 11 godzin temu, Kawabonga napisał: Ale 1000zł różnicy miedzy RX7800XT a RTX4070Super to chyb lekka przesada No jak, przecież jest DLSS3, RTX i Super w nazwie, każde odpowiednio po +300 PLN z osobna i się zgadza. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia Szczerze, więcej niż 150zl bym nie dał. Zobaczę testy ale już wiedzę że na 90% w tym miesiącu wleci do mnie jaki rx7800xt. Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2768 Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia Ty byś nie dał, inny by dał. Nie interesuje Cie RT i lubisz walczyć z komputerem zamiast z niego korzystać, nie grasz w CS Go lub CS2, Radełon jest dla Ciebie 3 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 209 Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia Jeśli miał bym dołożyć 1000zl i mieć mniej fps w COD warzone to był bym chyba szalony 1 Cytuj Link to post Share on other sites
markovfreeman 44 Napisano 16 Stycznia Udostępnij Napisano 16 Stycznia Ceny miały być SUPER, a będzie nowa super kurtka pana Kurteczki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts