michal9852 0 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Siema Kupiłem laptop bez Windowsa i potrzebny mi jakiś system. Chciałbym żeby był legalny ale jak mam 500 wywalić na to. To szczerze dziękuje. Tak jak w tytule jakaś 10 obojętnie jaka czy pro czy home. Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Mało masz tego na allegro po 20-30 zł ??? Wbrew pozorom te tanie klucze są legalne bo sprzedaje je informatyk któremu pozostały klucze z wykupu na kilkanaście stanowisk. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Przed chwilą zamówiłem znajomej laptopa - różnica w cenie z Win i bez to 200 PLN. Opłacało się oszczędzać i teraz kombinować? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Wbrew pozorom te tanie klucze są legalne bo sprzedaje je informatyk któremu pozostały klucze z wykupu na kilkanaście stanowisk. Acha... to dlatego tych kluczy na sprzedaż jest kilkaset. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Mało masz tego na allegro po 20-30 zł ??? Wbrew pozorom te tanie klucze są legalne bo sprzedaje je informatyk któremu pozostały klucze z wykupu na kilkanaście stanowisk. Większej bzdury dawno nie czytałem :D te klucze są tak samo legalne tak te pobrane z torenta. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
soda 387 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Kupiłem laptop bez Windowsa i potrzebny mi jakiś system. Co to za laptop i jaki pierwotnie był na nim system? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 @up, dopasujesz cenę windowsa do marki laptopa? Jacy producenci mają zniżki? Cytuj Link to post Share on other sites
soda 387 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 @up, dopasujesz cenę windowsa do marki laptopa? Jacy producenci mają zniżki? Nowy laptop zazwyczaj ma jakiś system zainstalowany, tzn. jest sprzedawany razem z systemem. Ktoś mógł wymienić dysk i nie ma na min żadnego sytemu, ale na płycie głównej jest zapisany klucz np. win 8. Wystarczy dowiedzieć się co to był za system, ściągnąć ISO ze strony MS i masz legalny system, nie trzeba nawet podawać tego klucza przy instalacji. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Dlaczego uważasz autorze, że 500 na ładnych kilka lat to za dużo ? Odpuść sobie na razie ze trzy gry i masz system.... Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 16 Września 2020 Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Ktoś mógł wymienić dysk i nie ma na min żadnego sytemu, ale na płycie głównej jest zapisany klucz np. win 8 Np. sprzedawca wymienił dysk i dał szwagrowi. Wystawił laptopa bez systemu: https://www.x-kom.pl/p/573628-notebook-laptop-156-acer-aspire-3-i3-1005g1-4gb-256-fhd-czarny.html#Specyfikacja Wystarczy dowiedzieć się co to był za system, ściągnąć ISO ze strony MS i masz legalny system - czyli trzeba dzwonić do tego sklepu? Filozofii raczej nie będzie, bo w dzisiejszych czasach jaki system tam mógł być? Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Mało masz tego na allegro po 20-30 zł ??? Co tak drogo? https://allegro.pl/oferta/microsoft-windows-10-pro-professional-32-64bit-kod-9705051146 Cytuj Link to post Share on other sites
michal9852 0 Napisano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2020 No różnica była 500 zł z systemem a bezWysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Dlaczego uważasz autorze, że 500 na ładnych kilka lat to za dużo ? Odpuść sobie na razie ze trzy gry i masz system....No niby tak ale dałem 4400 za laptop a tu jeszcze rok studencki i jednak 500 złoty to robi różnicę a już po sezonie i nie mam gdzie dorobić więc noWysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
AdineX2 76 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 https://www.google.com/amp/s/msguides.com/microsoft-software-products/2-ways-activate-windows-10-free-without-software.html/amp Jak kupiłeś klucz na jakiejś stornce, to pluj sobie w twarz. Cytuj Link to post Share on other sites
michal9852 0 Napisano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2020 https://www.google.com/amp/s/msguides.com/microsoft-software-products/2-ways-activate-windows-10-free-without-software.html/ampJak kupiłeś klucz na jakiejś stornce, to pluj sobie w twarz. No takie rzeczy to ja znam ale nie wiem czy widziałeś "legalnie " Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
AdineX2 76 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 No takie rzeczy to ja znam ale nie wiem czy widziałeś "legalnie "Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka A czytałeś co tam się robi? Nic dodatkowego się nie instaluje. Po prostu wklepujesz klucz i aktywujesz go podłączając się do danego serwera. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 17 Września 2020 Udostępnij Napisano 17 Września 2020 No takie rzeczy to ja znam ale nie wiem czy widziałeś "legalnie " Jak chcesz mieć legalny system to 100% pewności masz kupując od producenta, proszę link: https://www.microsoft.com/pl-pl/p/windows-10-home/D76QX4BZNWK4/1NT3?icid=Cat-Windows-mosaic_linknav-1-WindowsHome-pl_pl&activetab=pivot%3aoverviewtab 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 25 Września 2020 Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Ale wiesz, że na użytek własny, nie musisz go aktywować... będzie trochę ograniczony co do np tapety czy aktualizacji, no i co chwilę będzie przypominał na całym ekranie o aktywacji, ale to tyle. Zawsze można też na ubuntu lecieć chwilę. Raczej unikaj kluczy z MOLP-ów, bo ich administratorem po zakupie nadal jest sprzedający... Co ciekawe, MOLP-y na Win 10 są droższe niż kupowanie pojedynczych sztuk w sklepie (przynajmniej tak wyszło, jak u mnie chcieli kupić). Być może szkoły mają inne cenniki, ale tam są inne wersje. Z tego co pamiętam, w UE odkupowanie kluczy OEM jest legalne, ale do firmy bym nie ryzykował, za duże kary, na użytek własny może. Sam kupiłem win 10 64bit pl HOME DVD w x-kom za 449zł. nie jest to jakiś duży wydatek, jak za system operacyjny. Teraz trochę żałuję że nie pro, no ale trudno (myślałem że niektórych funkcji nie będę używać, ale się to zmieniło). Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 25 Września 2020 Udostępnij Napisano 25 Września 2020 Na stronie Microsoft można znaleźć firmy (sklepy), które z nimi współpracują, więc system od nich jest ok..... Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 27 Września 2020 Udostępnij Napisano 27 Września 2020 Chciałbym żeby był legalny ale jak mam 500 wywalić na to. To szczerze dziękuje. Jak chcesz mieć legalny OS bez wydawania hajsu, to sobie Linuxa zainstaluj. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts