Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ostrzegam, z całego serca ostrzegam, przed instalacją sterowników 511.65

Po włączeniu komputera w ciągu minuty znikał obraz, a wentylatory karty graficznej wchodziły na maksymalne obroty. Sam komputer nadal działał, np. po odpaleniu pliku mp3 muzyka dalej się odtwarzała mimo braku obrazu.

Po usunięciu sterowników przez DDU, Windows sam sobie pobrał sterowniki 472.12 i jak do tej pory przepracował kilkanaście godzin bez zarzutu.

Jak mawia stare powiedzenie: Gdzie AMD nie może, tam swoich inżynierów od sterowników pośle.

• Haha 2

Sam się nie spodziewałem, że nVidia mi taki numer wywinie. 

Wypróbowałem wczoraj trzy wersje BIOSu do płyty głównej i nawet wyciągnąłem stary zasilacz z szafki - potężnego Anteca VP 500. Dodatkowo zamówiłem najtańszego Pentiuma, aby mieć zintegrowaną grafikę i szykowałem się na reklamację. A tu się okazało, że zawiniły sterowniki. 

Edytowane przez Artok
Literówka
  • Haha 1
  • Popieram 1
3 godziny temu, Artok napisał:

Po włączeniu komputera w ciągu minuty znikał obraz, a wentylatory karty graficznej wchodziły na maksymalne obroty. Sam komputer nadal działał, np. po odpaleniu pliku mp3 muzyka dalej się odtwarzała mimo braku obrazu.

Po usunięciu sterowników przez DDU, Windows sam sobie pobrał sterowniki 472.12 i jak do tej pory przepracował kilkanaście godzin bez zarzutu.

Jak mawia stare powiedzenie: Gdzie AMD nie może, tam swoich inżynierów od sterowników pośle.

Ja mam te sterowniki 511.65 i nic się nie dzieje mi, chyba problem masz  z kartą a nie sterami.

Na świętą noc X-KOM postanowił po raz 547855 rozjuszyć swoich klientów. Przed chwilą rzucili 50 sztuk dziadowskiej wersji RTX 3050 AERO ITX w cenie 1349 zł. Niestety serwery wówczas klęknęły i przejście do koszyka graniczyło z cudem. 

Oto reakcje ludu kupującego:

Screenshot-2022-02-17-22-15-56-88-4641eb Screenshot-2022-02-17-22-15-37-97-4641eb Screenshot-2022-02-17-22-15-47-74-4641eb

• Lubię to 1
  • Smutne 1
  • Haha 2
10 godzin temu, Artok napisał:

Oto reakcje ludu kupującego:

Spieszmy się robić screeny nieprzychylnym opiniom, tak szybko znikają :rotfl:

https://www.x-kom.pl/p/714588-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-rtx-3050-aero-itx-8gb-gddr6.html#Opinie

Web 2.0 w czystej postaci, miało być eldorado z wolnością słowa, a jest cenzura i manipulacja na każdym kroku. Może sklepy internetowe pójdą krok dalej śladem youtube'a i zostawią tylko łapki w górę żeby producentom sprzętu nie było przykro ;)

• Popieram 1
W dniu 16.02.2022 o 12:02, Artok napisał:

Ja nie instaluje już od dawna żadnych sterowników,nie ufam tym dziadom.Wiedzą co się dzieje na rynku z kartami to jeszcze przez sterowniki nam tak załatwią karty,że będziemy wiecie gdzie.

W dniu 17.02.2022 o 22:45, MiK napisał:

Te karty były już sprzedane zanim trafiły na stronę sklepu. 

Proste w ten sposób sklep zachęca żeby go częściej odwiedzać.Byłem 7 i nie załapałem się.

Edytowane przez Tiamina

A ja pamiętam jak mnie hejcono gdy mówiłem jeszcze 2-3 lata temu że sterowniki AMD są lepsze... a miałem 980M SLI, 980M, 1070, 1070(M), 2070S... i teraz 3060(M). Zawsze są jakieś cholerne i irytujące problemy z nvidią.

Na ostatnich sterownikach pod total wara 3 doświadczam black screeny (losowo, raz dziennie). Niezależnie od gry - Cyberszajs, TW:Warhammer 3, Lost Ark oraz Hell Let Loose. 

A po rollbacku problemów nie ma... ale musiałem znów zainstalować last stery bo inaczej dramat na mapie kampanii w TW:WH3... zielona kupa. 

Hej, mam okazje kupić 3070ti, mam dwie oferty - jedna Gigabyte Gaming OC a druga Asusa TUF OC, z tym, że Asus jest droższy od Gigabyte o 220zł. Warto dopłacić? Najbardziej zależy mi na wydajności i w miarę niskich temperaturach, głośność nie przeszkadza mi.