Skocz do zawartości

krulka89

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    48
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

3 Neutralny

O krulka89

  • Tytuł
    Amator

Informacje

  • Płeć:
    Kobieta
  1. Wiem, że 20 stopni to nie jest niska temp. ale innego wytłumaczenia nie widzę. Co prawda termometr jest na wysokości ok 2m a komp stoi na podłodze ale to tak czy siak nie było np. 5 stopni. Jakby to było od samego nieużywania kilka godzin to codziennie by to było, bo na noc jest wyłączany.
  2. No nic, trzeba będzie pokombinować
  3. Ale tych pasów nie ma już, to się dzieje tylko jak komp był w niższej temperaturze. Pamiętam, jak kiedyś przewoziliśmy go zimą w bagażniku samochodu to po podłączeniu było to samo (oczywiście poczekaliśmy aż dojdzie do temp. pokojowej), po kilku minutach/restartach znikło i się zapomniało o tym. Dziś stało się to znowu ale komp był w mieszkaniu cały czas i temperatura spadła w okolicach 20 stopni, nie było nas 3 dni. W innych okolicznościach nic takiego się nie dzieje. Nie wiem co o tym myśleć.
  4. Specyfikacja: Core i5-8600K Gigabyte RTX 2070 WINDFORCE SilentiumPC Aquarius X70W Corsair Vengeance CMK16GX4M2B3000C15 ASRock Z370 GAMING K6 Corsair CX550M AOC C24G1
  5. Hej, właśnie wróciliśmy do domu po świętach, w mieszkaniu było ok 20 stopni, odpalamy kompa a tu taki widok na ekranie. Po 2-3 restartach komputera to znikło całkowicie. Z każdym restartem było to coraz mniej widoczne aż w końcu znikło. Obraz jest już dobry. Karta to Gigabyte RTX 2070 WINDFORCE. Czy miał ktoś takie coś? Co to może być i jak temu zapobiec? Czy może to monitor?
  6. Witam, mam taki oto zestaw: AMD Athlon 200GE ASRock AB350M-HDV R3.0 Wg instrukcji płyty głównej " AB350M-HDV R3.0 / A320M-HDV R3.0: • Three graphics output options: D-Sub, DVI-D and HDMI • Supports Triple Monitor * If you use Athlon 200GE APU, DVI-D port will be disabled " Przez blisko rok DVI działało normalnie, używałam DVI i HDMI jednocześnie. Aktualizacja BIOSu nie pomogła i jestem teraz zmuszona wymienić albo procka albo płytę główną. Jest to typowy biurowiec, więc zakup karty graficznej mija się z celem ale potrzebuję jednocześnie używać DVI i HDMI, muszę coś z tym zro
  7. Witam, mam mega problem z w/w rzeczami i nie wiem jak to rozwiązać. Wydruki i stan tonerów na zdjęciach. Nawet jak wymienię tonery to ta część (nie wiem co to jest) na drugim zdjęciu i tak będzie brudzić papier? Napisałam do sklepu gdzie kupiłam tonery i czekam na ich odpowiedź. Drukarka pokazuje stan tonerów kolorowych na 40% i czarnego na 10%. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
  8. Monitor działa bez problemu na innym komputerze. Dziś zabieram dysk do siebie, przetestuje go w moim pc a teraz chwilowo podłącze jakiś stary HDD. W domu ponownie będę przed nowym rokiem. Edit Podłączony jakiś HDD, oczywiście format, do tego inny monitor ale te same kable i tu dziwne. Bo obraz po załadowaniu windowsa jest tylko na dsub/HDMI a na DVI widać tylko POST - jak przestaje kręcić się te kółko ładowania windowsa to monitor przechodzi w stan uśpienia. O co chodzi?? Jakby kabel czy gniazdo było uszkodzone to by POSTu też nie byłoby widać? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu
  9. To biurowy komputer rodziców, ja w domu bywam raz ma miesiąc i z tego co pamiętam, to nie przybył żaden nowy program. Pamiętam, że kilka miesięcy temu znowu były problemy ze sterownikiem karty graficznej, chciałam zaktualizować do nowszej wersji ale po aktualizacji dawał tylko czarny ekran. Przed wystąpieniem tego bluescreena czyli przedwczoraj nie było w ogóle obrazu przez DVI, na HDMI i Dsub obraz był. Po podłączeniu innego monitora przez DVI obraz był tylko na POST, kilka razy uruchamiałam go ponownie, aż w końcu obraz był też po załadowaniu windowsa. No to podpięłam z powrotem tamten mon
  10. Witam wszystkich, mam znowu ten sam problem. W styczniu zmieniłam komputer z pierwszego posta na taki: AMD Athlon 200GE Patriot 8GB 2666MHz Viper Elite Gray CL16 (2x4GB) ASRock AB350M-HDV R3.0 Dysk i zasilacz został ten sam. Dzieje się dokładnie to samo "Przy próbie załadowania Windowsa pojawia się Blue Screen "critical process died", wtedy uruchamia się ponownie z automatyczną naprawą a następnie pojawiają się opcje naprawy. Jak np. wybiorę uruchom tryb awaryjny, jest to samo. I tak w kółko. Próbowałam Clear CMOS, sfc /scannnow, wyjmowałam pamięci, odłączyłam wszystkie urządze
  11. Mamy tego windforce od 2 dni, jest bardzo cicha i chłodna, na razie tylko w Furmarku osiągnęła max 67 stopni i wentylatory rozkręciły się z tego co pamiętam do ok 60%. Więc polecam
  12. Zakupiony GIGABYTE RTX 2070 WINDFORCE GDDR6 8GB Myślę, że to będzie dobry wybór.
  13. Witam, szukam karty dla znajomego za ok 1900zł ale zależy mu na ratach. Z tego co się rozglądałam większość sklepów nie oferuje rat 0%. Sprawdziłam na alledrogo i tam jest kilka sklepów gdzie można tak kupić, padło np na to: MSI RTX 2060 GAMING Z GIGABYTE RTX 2060 GAMING OC PRO Problem w tym, że na temat tego sklepu nie znalazłam żadnych wpisów na forach czy opinii. Ktoś coś tam kiedyś kupował? Nie ma czego się bać? Drugie pytanie, czy będąc przy takiej kwocie, będzie opłacało się dopłacić do GIGABYTE GeForce RTX 2070 WINDFORCE GDDR6 8GB za 2190zł? Gra na monitorze FullHD a
  14. Ustaliłam przyczynę, problemem był uszkodzony procesor. Zamieniłam procesory z zestawem w stopce, w moim zestawie i3 nie wykrywał RAMu w dwóch slotach, sprawdziłam na różnych pamięciach, clear CMOS też nie pomógł. Podziałałam jeden dzień na zintegrowanej i kilka razy wystąpiły problemy graficzne. Przypomniało mi się wtedy, że od samego początku były problemy ze sterownikiem od zintegrowanej grafiki "sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność". Tamten zestaw z moim i5 działał stabilnie, robiłam testy OCCT, sprawdziłam zasilacz miernikiem. Wszystko było OK.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...