kubbak 10135 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 4 godziny temu, wojciechu15 napisał: Dla kontrastu dzisiaj telefon do proshopu A mnie 3 dzień pakują karte Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 No wiesz....folia zwykła, folia stretch, folia bąbelkowa, papier pakunkowy, papier prezentowy, karton cienki + karton gruby, sznurek konopny, żeby się gdzie po drodze nie rozsupłało i karteczka nie wypadła.....to wszystko masę czasu zajmuje 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 Morele zamówienie 9.12 dostawa 11.12 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 4 godziny temu, DjXbeat napisał: W mojej ocenie tak jak i wtedy tak i teraz uważam, że test był kompletnie nie rzetelny i ukierunkowany na promocje AMD dlatego ban jest jak najbardziej zasłużony, Szkoda, że Ci zieloni szmaciarze zapomnieli co przeszłości wyprawiali ale nie ma kto im bana dać. Sami kupowali sobie przychylność co niektórych testerów np. z 3D marka żenada i hipokryzja. Naprawdę sporo mają za uszami. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 11 minut temu, marko22 napisał: No wiesz....folia zwykła, folia stretch, folia bąbelkowa, papier pakunkowy, papier prezentowy, karton cienki + karton gruby, sznurek konopny, żeby się gdzie po drodze nie rozsupłało i karteczka nie wypadła.....to wszystko masę czasu zajmuje A mogłem nie zamawiać na prezent... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marko22 715 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 A nie mówiłem (napisałem). A co będzie z tym prawem, jak karta nie dotrze do 31 stycznia? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 3 godziny temu, Adek221 napisał: dziękuję za wiadomość. Uprzejmie informuję, iź Pana miejsce w kolejce to 327. W razie dodatkowych pytań pozostajemy do dyspozycji O ku***a Do maja jej nie dostanę. Zamawiane około miesiąca temu. na jaki model 3080 złożyłeś zamówienie? Cytuj Link to post Share on other sites
JanekD 76 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 Godzinę temu, Kruchy81 napisał: Morele zamówienie 9.12 dostawa 11.12 A cena? Bo na proline dostaniesz 3080 od ręki, tyle że za ~5k Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Jakby co to za 4700 jest u nas na forum na giełdzie od ręki Zawsze to taniej niż proline Edytowane 11 Grudnia 2020 przez zbiku90 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 Akurat wzięłem 3070 Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 4 godziny temu, mirai99 napisał: O, znaleźliśmy hejtera niech oni sie zajmą tym unboxem a testy zostawią np GN 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 @Up nie wiem w sumie co masz im do zarzucenia ale w przypadku Cybera wyniki są praktycznie identyko jak na PurePC (masz ten sam preset 1080p @medium przekrojowo przez wszystkie karty oraz 3080/6800XT w 1440 high/ultra). Sytuacja z RT/DLSS też jest jasna i na pewno nie tylko ja będę porównywał co tam Steve namodzi vs wyniki u señora Oktaby. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 8 godzin temu, adivxv napisał: Szkoda, że Ci zieloni szmaciarze zapomnieli co przeszłości wyprawiali ale nie ma kto im bana dać. Sami kupowali sobie przychylność co niektórych testerów np. z 3D marka żenada i hipokryzja. Naprawdę sporo mają za uszami. Obydwie firmy mają za uszami! Obydwie firmy w każdy możliwy sposób będą sobie nawzajem podkładać kłody pod nogi aby tylko wyjść na prowadzenie. Jedyną zasadniczą różnicą jest marketing, który jednak po stronie nV jest bardziej przejrzysty i nie stawia na ogłupianie klienta tak jak marketing AMD. Nv ma przewagę po stronie RT i obsługi DLSS i będzie to mocno promować ponieważ w tej kwestii AMD leży i to nie ma nic wspólnego z optymalizacją a czystą wydajnością w liczeniu promieni. Będą takie same sytuacje jak parę lat temu z tesselacja gdzie AMD w tej kwestii mocno kulało. Będą dowalane po 2-3 efekty z RT bo to zabija wydajność Navi2 z kolei AMD w sterownikach będzie obcinało efekty tak aby uzyskać lepszą wydajność i przy okazji będzie swoim klientom wmawiać, że to jest błąd i niedługo go rozwiążą. Takie ogłupianie jak na wstępie napisałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Adek221 65 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 11 godzin temu, mutissj napisał: na jaki model 3080 złożyłeś zamówienie? GIGABYTE EAGEL OC. Napisałem do nich niech po prostu mi napiszą gdzie jest najmniejsza kolejka, w nosie już mam tą ewentualną dopłatę. Potrzebuje grafiki również do pracy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
k0zik 123 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 (edytowane) 5 godzin temu, DjXbeat napisał: Jedyną zasadniczą różnicą jest marketing, który jednak po stronie nV jest bardziej przejrzysty i nie stawia na ogłupianie klienta tak jak marketing AMD. Taki jest przejrzysty, ze ludzie posprzedawali za grosze 2080Ti i zostali bez kart.Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Wyłącz podpis // jg Edytowane 12 Grudnia 2020 przez jacekgothic 1 Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 873 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 7 godzin temu, Rebelmind napisał: @Up nie wiem w sumie co masz im do zarzucenia To że są czerwono skrętni . Wole GN bo jest bezstronny i jeszcze kilka innych miejsc w których można znaleźć bardziej rzetelne informacje. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamil444 360 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Witam może trochę offtop ale dotyczy karty,otóż może coś doradzi lub miał podobną sytuacje wczoraj karta była w doręczeniu ale już godz 18.00 mówie sobie będzie w poniedziałek a tu pyk status na stronie ups doręczona 18.54 z tym że ja żadnej paczki nie odbierałem zero telefonu od kuriera w domu tez nikt nie odbierał i nie widział kuriera. Co robić czekac dzwonić na infolinie?Moja teoria jest taka ze hujkowi się nie chciało wracać z paczką na magazyn bo późno było zrobił pyk skan że doręczona Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 18 minut temu, k0zik napisał: Taki jest przejrzysty, ze ludzie posprzedawali za grosze 2080Ti i zostali bez kart. A co to ma wspólnego z marketingiem nV? Wiesz co to jest świadoma decyzja ? 99% osób właśnie taką decyzję podjęło trzymajac swoję 2080Ti aż do premiery Ampere. Ta decyzja sprawiła że wartość ich kart spadła drastycznie ale to była ich decyzja za którą nV nie ponosi żadnej odpowiedzialności. Mogli sprzedawać swoje karty znacznie wcześniej ale podjęli ryzyko i na tym stracili. Jedyne do czego można się przyczepić to dostępność sprzętu ale ten problem zaczyna dotykać każdego bo produkcja przez covid spadła a popyt w ostatnich miesiącach wzrósł. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dragzor 149 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 @DjXbeat Trzeba rozróżnić akcje amd i nv u siebie na podwórku a akcje typu, kupno pozytywnych recek czy presja na producentach by zmienili nazwy dla edycji kart ich konkurencji. Co tu dużo mówić ale to jest niestety kontynuacja mafijnych/monopolowych zagrywek w lżejszym stopniu ale jednak. AMD też ma za uszami(akcja 8core bulldozera), tak samo Intel. PR się nie popisał. Totalnie nie potrzebny syf koło siebie zrobili... Teraz będzie drama i się z tego wycofają, podobnie jak wtedy zrobili presję na AiB odnośnie nazw. Tym bardziej, że tak już dobrze im szło, dodany freesync, image sharpening, zapowiadany sam, cena msrp do 3080. W ogóle po co im uciekać się do takich zagrywek, nV chyba wie, że trafiła na kopalnie złota z dl ai i rt, a te z kwartału na kwartał coraz popularniejsze. Jasne tytułów kilka głównych i 20 drugorzędnych, ale jak będą trzymać tempo to za 2lata z 4x00 będzie to inaczej wyglądać i dosłownie każde triple A, domyślam się, będzie z bajerami rt i z funkcją dlss 2.0 czy 3.0. Cyberpunk to jest jeden z najważniejszych tytułów gdzie nV przycisnęła z ficzerami i amd na pewno odczuje to na wynikach. Prawdopodobnie następną tego typu mega produkcją będzie gta VI. Jeśli podtrzymają poziom wieśka3 czy gta V to będą ogrywane przez następne 5lat od premiery xP Ale dalej większość gierek siedzi na rasteryzacji- bo większość gpu w obudowach to nie rtx, tylko 1060-nie to co tu na forum gdzie mało kto wytrzymuje i kupuje świeże gpu co 2lata za 2/3k+. Bo to samo można było kiedyś pisać o amd i dx12/vulkan w doom i wolfie, że super sprawa, mega optymalizacja, działa dobrze nawet na słabych cpu a gpu z async(amd) sobie lepiej radziły-ale 4lata temu to były wyjątki, tak jak 2lata temu rt i dlss-ogólnie mega fajna sprawa, oby jak najwięcej ale to wymaga czasu. Ze steam survey top 100 to cyberpunk i warframe jeśli chodzi o te ficzery, które rzeczywiście są ogrywane cały czas-Fortnite czy Metro też dochodzi, bo z Epic, a dalej CoD z bnetu. Ludzie pewnie i chętnie by się przerzucili na nowe gpu, pewnie nawet czekali na 2gen rtx, ale jest jak jest, no i te egzemplarze sprzedane do farm gpu też nie pomagają. Sporo jest tech youtuberów i tak sporo jest różnych recenzji i ogólnie chwalę HUB przede wszystkim za to, że robią co jakiś czas olbrzymie podsumowania z licznymi gpu od iluśtam generacji wstecz do teraźniejszych na świeżych grach, to samo z cpu i ich częste recki monitorów i vrm płyt co generację. Za te parę lat fajnie będzie zobaczyć RT i DLSS perfromance tych rtxów od 20 do 40. Cytuj Link to post Share on other sites
Cubano 49 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 A cena? Bo na proline dostaniesz 3080 od ręki, tyle że za ~5k Heh niesamowite , niby prawa wolnego rynku ale cena rynkowa jest 1.2 k niższa i żeby taką marże dąć to jak legalne skalperstwo i po prostu świństwo. Na allegro cwaniaczki za tyle sprzedają. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 (edytowane) @Up Cenę Cenę końcową określa stosunek popytu do podaży Edytowane 12 Grudnia 2020 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 To teraz możecie obejrzeć niesławnych HU, o RTX i DLSS cyberpunk: Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Linus, the shill Nvidii/AMD (choose one), mnie przekonał, że HU ma rację. "Jak" zapytacie? Przeczytał cały e-mail jaki HU dostało, i było tam i o RT i o DLSS, w bardzo, baaaaaardzo zły sposób napisane. O tym mailu powinni robić wykłady pt. "Jak nie robić PR" 101... No i fakt, że to jest strona Nvidii o DLSS: Nvidia jako PIERWSZEGO cytatu, tego co się wyświetla jak ładujesz stronę, używa HU. Kurtyna... 1 3 Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 96 godzin (4 dni) potrzebowali żeby mi odpisać na @maila na pytanie czy dotrzymają terminu... Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 To ja tylko wspomnę, że jak zamawiałem 3080 TUF OC dzień po premierze, to dostałem potwierdzenie zamówienie z datą dostępności: 2020-10-05. Mamy 12.12.2020 i nadal z x-koma nie mam tej karty. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts