Chmurek 0 Napisano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 Cześć wam, ostatnio uznałem, że fajnie byłoby zainwestować w jakąś dobrą szczoteczkę soniczną. Słyszałem o nich same dobrze rzeczy, jedynym problemem jest ich koszt. Mógłbym wydać koło 400zł, ale nie bardzo wiem czym mogą (poza np. ilością programów) różnić. Ktoś z was ma jakąś dobrą, sprawdzoną do polecenia ? http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gif Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Alfawise s100. Mamy z żoną i polecamy, kilka programów, ładowanie indukcyjne, ogniwo 18650, na jednym ładowaniu ok 2-3msc mycia, główki tanie jak barszcz. W promocji na gearbest'cie zbita punktami wyszło 122zł za 2. Nie trzeba Philipsa za 400zł, skoro alfawise działa identycznie. Edytowane 8 Stycznia 2019 przez katystopej 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Używamy Blaupunkt DTS801, genialne szczoteczki i tanie. Kupiliśmy je na koniec listopada 2018 i do dziś nie były ładowane. Po przygodach z rotacyjnymi Oral-B te szczoty Blau' to totalny kosmos. Pierwsze wrażenie miałem takie jakbym był na zdejmowaniu kamienia super czyszczą. Cytuj Link to post Share on other sites
DeltaWorld 408 Napisano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2019 Ja również polecam Alfawise s100 - przesiadając się na nią z manualnej szczoteczki to poezja Kupiłem jakiś rok temu i ładowałem ją bodajże 4 razy (może 5, ale nie więcej)... Polecam 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tumulecpiter 17 Napisano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Sam sie zastanawiam nad soniczna ale przesiadke bede miał z elektycznej i czy macie moze jakieś porównanie. Czy warto czy poprostu efekt ten sam tylko inna metoda czyszczenia Cytuj Link to post Share on other sites
Babyy 0 Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Jakoś nigdy nie byłam za szczoteczkami sonicznymi, wolę te tradycyjne. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Sam sie zastanawiam nad soniczna ale przesiadke bede miał z elektycznej i czy macie moze jakieś porównanie. Czy warto czy poprostu efekt ten sam tylko inna metoda czyszczenia Nikt, kto użył sonicznej szczoteczki nie powie, że soniczna daje taki sam efekt jak elektryczna. Swego czasu Kuba Klawiter robił taki test: użył 2 elektryczne szczoteczki w różnej cenie (tańsza i droga) i jedną soniczną do... czyszczenia felgi samochodowej. Po elektrycznych szczoteczkach nie było śladu czyszczenia. Po sonicznej było widać, że nalot na feldze został w jakimś stopniu zebrany. Tak samo jest z płytką nazębną. Po czyszczeniu soniczną zęby są gładkie w porównaniu do elektrycznej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Taka szczoteczka bez rgb i radia to do niczego... Cytuj Link to post Share on other sites
mayczak 0 Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 W Rossmanie są dostępne jednorazówki elektryczne, kosztują ok. 20 złotych i spisują się naprawdę dobrze. Przynajmniej moja dentystka je zachwalała. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) @up - a rgb mają ? Moja to mi mówi , że równie dobrze wyczyszczę ręcznie i nie będzie gorzej. Trzeba to robić umiejętnie... Edytowane 20 Stycznia 2019 przez jarrino Cytuj Link to post Share on other sites
krecz 0 Napisano 19 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Najpierw u mnie była szczoteczka elektryczna - spoko. Potem pojawiła się soniczna - zupełnie inna jakość. Dziś w ogóle nie trzeba rozważać zakupu elektrycznej, bo soniczna bije ją na głowę. No i dentystka sama zauważyła, że prawie w ogóle nie mam osadu i kamienia. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 19 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Up - ja ci proponuję jeszcze taboret elektryczny , spalisz się ze wstydu... Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3639 Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Widzisz a mi dentystka mówiła, że soniczne szczoteczki są średnie. Najlepsze są elektryczne 8000+ obrotów i 42000+ pulsacja. Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Alfawise s100. Mamy z żoną i polecamy, kilka programów, ładowanie indukcyjne, ogniwo 18650, na jednym ładowaniu ok 2-3msc mycia, główki tanie jak barszcz. W promocji na gearbest'cie zbita punktami wyszło 122zł za 2. Nie trzeba Philipsa za 400zł, skoro alfawise działa identycznie. He, trzymam za słowo, bo właśnie zamówiłem taką Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 21 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Też mam praktycznie równy miesiąc Alfawise s100, wcześniej miałem Oral-B Professional Care 1000 i bez porównania. Kilka programów, długo trzymająca bateria. Od początku jeszcze nie ładowana. Co najważniejsze czyści dużo dokładniej niż elektryczna i jest cichsza. Uczucie po przejściu z elektrycznej na soniczną jest jeszcze lepsze jak po przejściu z manualnej na elektryczną Początkowo trzeba się przyzwyczaić ale dzięki kilku programom nie ma z tym problemu. Później to już czysta przyjemność. Polecam każdemu. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Września 2021 Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Alfawise po przeszło 3 latach się skończyła... Od 3 dni zaczynała wariować, nie chciała się włączać, sama w nocy się uruchamiała a dzisiaj to już w ogóle się nie odpaliła. Po rozebraniu wygląda jakby była w środku trochę zawilgocona więc może coś się wody dostało. Trudno, trzeba będzie szukać coś innego, macie jakieś propozycje? Myślałem nad Philipsem ewentualnie Blaupunktem. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 8 Września 2021 Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Długo Ci działała . Córka załatwiła 2szt alfawise w rok . Mi działa w sumie cały czas . Jakieś 2 lata w styczniu będzie . Żona ma Panasonica . Wyczuwalnie mocniejszy od alfawise . Bateria słaba , ale jest stacja dokująca do ładowania . No i sporo jednak był droższy od chińszczyzny . Teraz na topie są chyba szczoteczki oclean . Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 8 Września 2021 Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Jakiś miesiąc temu kupiłem kolejną szczoteczkę, wybrałem Oclean X Pro. Teraz w domu każdy ma swoją, przedtem zmieniało się główki. Miałem Xiaomi (zepsuła się po dwóch miesiącach, tak się po prostu trafiło), mam teraz 2x Philips (różne modele) i tą najnowszą Oclean. Jedna Philips zepsuła się po ok. 4 latach, ale ją naprawiłem i działa dalej. Ciekawe jest to, że producent oficjalnie okłamuje użytkowników. Na stronie Philipsa otwarcie szczoteczki jest operacją jednorazową w celu wyciągnięcia baterii do utylizacji. Bateria jest niewymienna. Po co tak okłamywać ludzi? Pewnie po to, żeby generować elektrośmieci. Szczoteczkę można otworzyć, można baterię wymienić, można naprawić. Miałem też stację do sterylizacji w/w firmy (komplet z jedną ze szczoteczek), która się zepsuła. Po otwarciu okazało się, że cały zasilacz zalany jest jakąś żywicą, więc o naprawie nie ma mowy. Generowanie elektrośmieci... Jakie zalety ma Oclean? - szybkie ładowanie 2h, a Philipsy mają 24h. Philipsy ładują się indukcyjnie, a Oclean ma fizyczne styki, dlatego idzie to szybko, - wyświetlacz oled - nie jest to coś niezbędnego, ale dla graczy musi się coś świecić i pokazywać - fajny uchwyt magnetyczny - można przykleić na ścianę i jest to wygodne do przechowywania/ładowania, - rozbudowana aplikacja - też nie jest to coś niezbędnego, ale można przez nią np. sprawdzić czy dziecko nie zapomina o myciu zębów. Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3077 Napisano 8 Września 2021 Udostępnij Napisano 8 Września 2021 6 godzin temu, wodego napisał: Jedna Philips zepsuła się po ok. 4 latach, ale ją naprawiłem i działa dalej Też udało mi się naprawić szczoteczkę Philips Sonicare FlexCare HX9160 , była zalana i sama się włączała w nocy . Ale to była wina szwagra który płukał końcówkę pod bieżącą wodą razem ze szczoteczką i w końcu woda dostała się do środka . Mam ten sam model i działa bezawaryjnie jak na razie . Jak kupować to modele z serii HX9.... Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3753 Napisano 8 Września 2021 Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Kurde mam brauny różnej maści i żadna nigdy nie padła. Zazdraszczam wam że macie co dłubać. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14044 Napisano 8 Września 2021 Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Jak nie w zębie to w szczoteczce 1 Cytuj Link to post Share on other sites
buszi 5545 Napisano 8 Września 2021 Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Podobno najlepiej działa tradycyjna tylko trzeba przymocować do wiertarki. Od razu masz zęby jak niemowlak 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3077 Napisano 8 Września 2021 Udostępnij Napisano 8 Września 2021 43 minuty temu, AudiAWX napisał: brauny różnej maści i żadna nigdy nie padła Tam niema się co zepsuć Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts