Skocz do zawartości

[MULTI] Crysis - seria

Recommended Posts

Przy 1920x1200 miałem w najbardziej wymagajacym miejscu w całej grze 30-38 fpsów (przy tej akcji ze strzelającą wierzyczką na polu trawy) i średnio 45-70 poza tym króciutkim fragmentem gry. Co się natomiast stało po OC ? Podkręcenie grafy w miejscu w trawą niewiele dało (1200MHz core, + 3600MHzpamieć), natomiast po podkręceniu stockowego 3570K z 3.4GHz do 4.5GHz fps poleciał bardzo widocznie w górę, teraz na tym polu z trawą mam średnio 42-50 fpsów i jest to najbardziej wymagająca scena w całej grze, odczuwalna płynnośc w tym miejscu widocznie się zwiększyła. Zrobiłem frapsowy benchmark z drugiej planszy, aż do wejścia do tego tunelu (10 minut gry i najbardziej wymagający fragment drugiego levelu) i średni fps fraps pokazał na 53

Mógłbyś dać linka do tego benchmarka frapsem? Wrzuciłeś go na Youtube? Przymierzam się do zrobienia testu OC procka w tej grze i szukam właśnie miejsca najbardziej wymagającego dla procesora. Chciałbym zobaczyć jak dokładnie wygląda twój gameplay.
  • Popieram 1

U mnie nagrywanie Action-em nie działa poprawnie w Crysis 3. W nagraniu jest jakby co druga sekunda wycięta. W innych grach jest ok.

Lepiej zrób nagranie AF, pokaż fps na OSD i wykorzystanie GPU. Zrób w takich ustawieniach jak u mnie: V.High + FXAA + Wys. rozdz. FullHD. Zobaczymy jak wypada 660 vs 680. Tu moje video: http://www.youtube.com/watch?v=D40iifLhJA8

Edytowane przez Wooojciech1983

Żeby mieć prawie 100-procentowe porównanie kart musiałbyś odtaktować procka do 3.8 Ghz(albo 3.6 Ghz bo to Ivy) ;) Effendi pisze , że OC procka daje mu ok 7kl/s  :menda: Zaraz nagram w tych ustawieniach co podałeś ;)

Edytowane przez R-Koniu

Spoko  :) Więc porównywać nie możemy bo masz znacznie niższą rozdzielczość ale to tak tylko przy okazji byłem ciekaw, wiadomo że 660 będzie wyraźnie wolniejsza od 680. Właśnie kończę testy Crysis-a i w tym miejscu jest największy narzut na CPU, posiadacze i5 mają czego żałować bo procek wypada kiepsko przy i7. Może dzisiaj uda mi się wrzucić wyniki z testu.

Edytowane przez Wooojciech1983

Jest ktoś na forum z i7 w wersji K i 660tką? Bo ciekaw jestem ile daje OC procka. Przy nagrywaniu w tamtego filmiku w very high+SMAAx2+1680x1050 FPS przy wybuchach nie schodzi poniżej 31. Z nagrywaniem oraz V.High + FXAA + Wys. rozdz. FullHD przy wybuchach zjeżdża nawet do 26 kl/s . Zaraz będzie filmik :D

Edit: po zmianie i3 na i7 render jest tak miodny , że aż przyjemnie się na to patrzy 8-)

Dobra jest film , ten jest w Twoich ustawieniach Wooojciech ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fv_P79h1y0k&feature=youtu.be

Edytowane przez R-Koniu

Spoko  :) Więc porównywać nie możemy bo masz znacznie niższą rozdzielczość ale to tak tylko przy okazji byłem ciekaw, wiadomo że 660 będzie wyraźnie wolniejsza od 680. Właśnie kończę testy Crysis-a i w tym miejscu jest największy narzut na CPU, posiadacze i5 mają czego żałować bo procek wypada kiepsko przy i7. Może dzisiaj uda mi się wrzucić wyniki z testu.

Jestem ciekaw jak wypadnie to porównanie i5 do i7, dość długo się już zastanawiam nad zmianą swojego procesora, cały czas nie widzę sensu wydawać znów kasę dla jednej gry.

zresztą jak się dorwałem do multi w Planetside to C3 multi dla mnie nie istnieje :D

święte słowa , kiedys myślałem, że jedynie BF3 ma tak ogromne mapy multi, jak pograłem w Planetside-a 2 już żadne multi nie robi na mnie wrażenia (z gier w które grałem oczywiście do tej pory)