bleck55 730 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Daj spokój ja wczoraj bustory i opo 301 wpiołem wrzuciłem mouses ln i dramat ts 671 zgubiły zejście basy i scene Od dłuższego czasu zastanawiałem się na głośnikami były w zamyśle Eris 5 Po rozmowie z @szarik iem była opcja na taga harmony one plus wzmacniacz lampowy tagi do tego Ale ze w międzyczasie trafiła się opcja kupna nowek edifier r2730br za całe 700zl no to wylądowali u mnie w celu przetestowania wygląda to tak https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160325/f0a829f033f41857678222c16cf588b6.jpgJest dobrze równo fajnie ładnie schodzą bajka trzeba tylko polutowac jakieś konkretne kable podłączeniowe bo orginal chyba z włosa dziewicy robią (a jak wiadomo dziewice na wymarciu) 6 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 (edytowane) A ja myślę nad pozamiataniem biurka bo mi graty za dużo miejsca zajmują i zamiany shiitow modi + asgard na coś małego i do tego jakieś srednioomowe słuchawki zamknięte. Myślę nad SMSL M8 tylko boje się wydatku na słuchawki bo nie chce wydać mnóstwa kasy na coś w czym nie będę mógł wysiedziec. A słuchawki tez chce pozamiatac żeby mi zostały jedne. Czyli ts662 i Pro80 mają zniknąć. Edytowane 27 Marca 2016 przez cooger Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Nie da się na jednych funkcjonować zwłaszcza jak się parę gatunków słucha Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 E tam nie da. Kwestia zaakceptowania ograniczeń. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 27 Marca 2016 Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Wszystko fajnie jak się słucha jednego gatunku to sie da ale jak się słucha muzyki to już zaczyna być problem bo na dt 990 pro nie wyobrażam sobie klasyki itd. Itp. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Ja sobie wyobrażam klasykę. Opery nie. Miał ktoś do czynienia z HE400i? Mam ofertę na używane i nie wiem czy warto. Ile warto dać za używane w ładnym stanie? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 28 Marca 2016 Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 ktoś gonił ostatnio na mp3.forum sprawdz sobie Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Dobre ceny na te słuchawki to poniżej 1400zł za używki w bardzo dobrym stanie z roczną gwarancją. Ostatnio były też promocje na stronie HiFiMANa i można było je nabyć za 299$, kilka osób z mp3store je wzięło. Ostatecznie z VATem i cłem płacili koło 1400-1450zł, więc te osoby pewnie będą bardziej skłonne do niższych cen. Od jakiegoś czasu dystrybutor podniósł ceny tych słuchawek z katalogowych 2195zł do 2695zł, trudno powiedzieć, jak na to zareagują osoby posiadające słuchawki Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Pewnie ci co o tym wiedzą paroma dodatkowymi stowami nie pogardza Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Dobre ceny na te słuchawki to poniżej 1400zł za używki w bardzo dobrym stanie z roczną gwarancją. Ostatnio były też promocje na stronie HiFiMANa i można było je nabyć za 299$, kilka osób z mp3store je wzięło. Ostatecznie z VATem i cłem płacili koło 1400-1450zł, więc te osoby pewnie będą bardziej skłonne do niższych cen. Od jakiegoś czasu dystrybutor podniósł ceny tych słuchawek z katalogowych 2195zł do 2695zł, trudno powiedzieć, jak na to zareagują osoby posiadające słuchawki A miałeś ich okazję posłuchać? Po przeczytaniu recenzji mam mieszane uczucia. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Miałem je na własność. Dobre, ale dla mnie niewarte 1500zł zł jakie wydałem. Dają poczucie posiadania high-endu Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 A jak to wygląda w porównaniu do DT990Pro? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Mniej basu, mniej góry, po prostu dobre granie w miarę równe. Wolałem R70x w moich gatunkach, bo miały lepszy kick. Teraz w sumie słuchawki zostawiam za sobą, bo to tylko kwestia przyzwyczajenia się, więc oszukuję się i dobrze mi z tym Mając kilka par skazujesz się często na poszukiwanie czegoś pomiędzy czymś Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 No dobra, dzięki za opinie, faktycznie chyba nie ma sensu wydawać takiej kasy. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Dla mnie wydawanie za słuchawki ponad 1000zł to już jest sygnał, że wpadliśmy. Słuchałem rożnych słuchawek w tym tych najlepszych i zauważyłem, że zamiast coraz lepszych i droższych słuchawek można po prostu zacząć słuchać tego, co się lubi Obecnie Superluksy oferują dla mnie jakość wystarczającą do cieszenia się z muzyki. Oczywiście są za słabe i za tanie do cieszenia się ze słuchawek, czy też podbudowania własnego ego No, ale zabawa w audiofilię na tym niestety polega, na dobry i drogim sprzęcie. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Nie ma lekko Wiedział człowiek w co się pakuje hehe Ja jeszcze mam chrapke ma lampki pokój wytłumic muszę bo mam pogłoski za duży. A potem się coś wymyśli jeszcze dt 150 bym przygarnoł Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Dla mnie wydawanie za słuchawki ponad 1000zł to już jest sygnał, że wpadliśmy. Słuchałem rożnych słuchawek w tym tych najlepszych i zauważyłem, że zamiast coraz lepszych i droższych słuchawek można po prostu zacząć słuchać tego, co się lubi Obecnie Superluksy oferują dla mnie jakość wystarczającą do cieszenia się z muzyki. Oczywiście są za słabe i za tanie do cieszenia się ze słuchawek, czy też podbudowania własnego ego No, ale zabawa w audiofilię na tym niestety polega, na dobry i drogim sprzęcie. Nie byłbym taki jednoznaczny, jakby nie patrzeć to kwestia zasobności portfela także. Z jednym się zgodzę - człowiek się przyzwyczaja i w momencie gdy przestaje analizować to sprzęt o pewnym poziomie jakości, nie posiadający rażących błędów staje się wystarczająco dobry. Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Z takich ciekawostek.Kingston wypuszcza nowy model headsetu:Kingston HyperX Revolver Kojarzy wam się może z jakimś projektem OEM, czy może Kingston teraz postanowił sam coś zaprojektować? Po marketingowym opisie i kontrolerze w zestawie czuję, że będzie droższy od Cloud II. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Cena jak kojaze to coś koło 500zl tak ze raczej stały bym się nie spodziewał bo w tej cenie konkurencj silna i duża tak ze siła przebicia raczej marna więc opłacalność zakupu podejrzewam mizerna Cytuj Link to post Share on other sites
Grzechuboss 143 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Na głównej jest test tego czegoś, cena 549 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Że opłacalność to wiem Bardziej mnie interesuje czy to autorska konstrukcja czy jakaś OEMowa jak HyperX Cloud, a jeśli tak, to na jakim modelu bazuje. Kurde, myślałem, że ten kontroler to coś na USB, a to tylko dongle do regulacji głośności i wyłączenia mikrofonu z rozdzielaczem na dwa wtyki. Metalowy pałąk, memory foam, odłączany mikrofon niewątpliwie zachęcą do kupna wszelkich graczy, ale normalnym osobom bym nie polecił ze względu na ten TRRS i zbędny dongle-regulator pogarszający dźwięk. Do tego mniejsza izolacja, i nierówne brzmienie. Chcieli lepiej, wyszło gorzej i drożej. Marketing. Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez ReznoR Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6361 Napisano 6 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 (edytowane) Korzystając z okazji, że syn urwał kabel, sprawdzę, jak się ma pełny recabling w HD668B. Pominę pałąk, słuchawki połączę porządnym miedzianym kablem w układzie Y. Pytanie tylko kiedy, bo nie mam przy sobie lutownicy http://i.imgur.com/VH2T9CU.jpg Edytowane 6 Maja 2016 przez FeX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Mam już jakiś czas HD668B. Założyłem pady standardowe z HM5, czekam jeszcze na chińskie welury, ale już w stanie obecnym są mega wygodne. Dla mnie - przy użytku domowym - idealnie izolujące. Nie spodziewałem się za wiele dołu i dlatego o mało nie kupiłem HD330. Okazało się że dobrze się wstrzeliłem, bo mają bardzo odpowiadającą mi charakterystykę - delikatne V z ciągle wyraźną średnicą. Bardzo poważny argument do niekupowania niczego drogiego. Przecież za takie pieniądze to mało co używanego można kupić Cytuj Link to post Share on other sites
Grzechuboss 143 Napisano 19 Maja 2016 Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Jak ktoś chce się pośmiać, to proszę bardzo: http://allegro.pl/xonar-essence-st-w-pelni-sprawna-i6197996891.html Aż mam ochotę zadać pytanie sprzedającemu, jakież to "zestawy za kilka tysięcy złotych bije ta karta"? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 20 Maja 2016 Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 w dni premiery Xonar Essence był lepszy od niejednego DACa do 2000zł. Żadna karta dźwiękowa nie była mu równa ,tylko te bardzo drogie studyjne ale to było dawno....Dziś mamy silną konkrecję z Czajna. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts