Popularne posty zuforr 242 Napisano 9 Października 2023 Popularne posty Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Pierwszy zestaw w czasach dorosłości Szczerze to bardziej chciałem Saturna V ale widząc aktualną cenę i cenę jaka była 2 lata temu nie byłem w stanie kupić. 11 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Października 2023 Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Daj fotki jak poskładasz 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1024 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 9 godzin temu, AudiAWX napisał: To nie jest drogie, jakieś 400 może 500. Sęk w tym że ani ja, ani żona nie posiadamy zegarków. I jakoś tak mnie naszło. Teraz Smartwatche są w modzie Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysko 2578 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 @AudiAWX co do zegarka to wolałbym kupić coś ze znanych marek a nie od firmy, która robi torebki - toż to będzie rasowy tani chińczyk. Ewentualnie jw. smartwatcha albo smartbanda. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Wy się lepiej znata bo ja to typowy Wiesiek, więc pytanie...To się nadaje na prezent dla żony na jakieś urodziny?Bo ja to tylko Casio, Timex a najlepiej Montane znam. Czy raczej kicha... Casio albo Timex byłby 100x lepszy 2 Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2746 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 11 godzin temu, AudiAWX napisał: To nie jest drogie, jakieś 400 może 500. Sęk w tym że ani ja, ani żona nie posiadamy zegarków. I jakoś tak mnie naszło. To tym bardziej taki prezent musi być spersonalizowany pod odbiorce aby go cieszył i był w ogóle noszony . A to jaka marka i za ile to ma marginalne znaczenie . Ja bym zrobił wywiad z żoną ,popytał pochodził po sklepach ,przypalił głupa z pyta czy ten fajny itp itd . Takie kupowanie w ciemno jest ryzykowne Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 @raiders Ja długi czas uważałem, że zegarek to biżu i to po prostu wydawanie pieniędzy bez sensu, więc miałem podobne podejście dopóki nie kupiłem zegarka xD Ogólnie pisanie, że marka ma marginalne znaczenie byle się podobał to tak jakbyś komuś napisał, bierz byle jaką kartę graficzną i procesor, bo i tak pewnie grasz tylko w hirołsy 3. Akurat zegarki to ciekawy temat, nie będę się zagłębiał w szczegóły, ale generalizując to tak, tutaj marka ma znaczenie. Istnieją marki, które specjalizują się w produkcji zegarków od lat i są do tego tanie i mają bardzo mocną pozycję na rynku np. Casio czy Timex. Masz tam masę ciekawych modeli wartych uwagi, dobrze wykonanych i dobrze wycenionych. Takie znaczące marki zegarkowe podają informację o użytych mechanizmach, materiałach wykonania itd. Zegarki firm odzieżowych Hugo Boss, Armani, Versace, Michael Kors itd. czy jakieś noname choćby to wspomniane Victoria-Hyde to najczęściej rebrand chińszczyzny, gdzie próżno szukać jakiejkolwiek przydatnej informacji o tym, co w tym zegarku w ogóle siedzi. Ja wolę wydawać pieniądze na coś sensownego, a nie napychać kabzy firmom, które sprzedając chińskie zegarki pod swoim szyldem biorą za to 10x większy hajs niż realnie zegarek jest wart. Jeżeli ktoś lubi płacić za znaczek to proszę bardzo, ja wolę płacić za wykonanie, funkcjonalność, trwałość i rzetelność. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 @AudiAWX co do zegarka to wolałbym kupić coś ze znanych marek a nie od firmy, która robi torebki - toż to będzie rasowy tani chińczyk. Ewentualnie jw. smartwatcha albo smartbanda. Czy ja wiem. Dawniej w takich zegarkach dawali mechanizmy od Orientów czy Seiko, także były niezłe - japońskie. Nieco przepłacone, bo taniej byłoby sobie kupić zegarek marki Orient czy Seiko. Ale jak dizajn przypasował - czemu nie. Warto sprawdzić co tam w środku jest, sprzedawca powinien takie informacje posiadać. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 To, że dawniej dawali nie oznacza, że dalej dają. Nadal trzeba każdy zegarek takich firm rozpatrywać osobno, bo nigdy nie wiesz co tam siedzi i z czego to zrobione. Nie raz potem zdziwienie, bo z zegarka schodzi kolor przez cudownej jakości nanoszone powłoki Ja też wolę mniej zapłacić i jest mnóstwo marek chińskich oferujących całkiem niezłe parametry często 2x czy 3x taniej niż japońskie odpowiedniki. Jestem jednak zdania, że nie stać mnie na słabej jakości rzeczy i wolę mieć pewność, że to co kupuję będzie tym co chcę kupić Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Dlatego właśnie warto zapytać się sprzedawcy co tam w środku siedzi. Uważam, że Orient i Seiko są bardzo w porządku jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości, także jeśli w tym różowym cudzie byłby mechanizm od którejś z w/w firm to można brać bez strachu, że będzie się spóźniał/spieszył itp. Co do trwałości koperty/bransolety się nie wypowiem, bo nic mi na ten temat nie wiadomo. Trzeba by poszperać w necie w opiniach dot. wybranego modelu. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Orient, Seiko, czy Citizen jak najbardziej, świetne zegarki, ale to już zegarki, gdzie te 400-500zł to właściwie dolna granica, chociaż też coś można znaleźć. Problem polega na tym, że ta marka Victoria-Hyde to taki krzak chiński, założony przez Chinkę. Sprawdziłem temat i głównie siedzi w nich Miyota 2035, czyli kwarcowy mechanizm japoński, który można kupić za kilkanaście PLN. Także mechanizm nie jest tutaj żadną konkretną zaletą 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
maku1980 392 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Jeśli chodzi o zegarki to mój ostatni zakup. Przesiadka z Huawei 3 elite. Przerabiałem już Garminy, Samsungi, Huawei i postanowiłem powrócić do Garmina. 7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 45 minut temu, FeX napisał: Victoria-Hyde to taki krzak chiński, założony przez Chinkę. Sprawdziłem temat i głównie siedzi w nich Miyota 2035, czyli kwarcowy mechanizm japoński, który można kupić za kilkanaście PLN Skoro firma słaba i mechanizm tanizna to faktycznie nie ma o czym mówić, szkoda pieniędzy. 1 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2590 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Nie samymi komputerami człowiek żyje, nowy nabytek niestety 2 1 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 1 godzinę temu, maku1980 napisał: Garmina W temacie zegarków polecam przetestować Withings, mam horizona i świetnie się sprawdza Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Dość sytuacyjny, jak aplowskie zegarki, jeden bez gps i sportu a drugi bez baterii. Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1024 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Ja całe życie Casio Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Kapitan Jawor 413 Napisano 10 Października 2023 Popularne posty Udostępnij Napisano 10 Października 2023 Nowy sikor 9 1 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14023 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 DELL 7390 2w1 na i7 8650, śmieszny trochę w bliższym kontakcie. 7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1441 Napisano 10 Października 2023 Udostępnij Napisano 10 Października 2023 (edytowane) i7 13700KF + Navis F360, za i7 kumpel chce 1500zł, więc jak i5 sprzedam za 1300 to upgrade za 200zł, a navis mnie kosztował wymianę za Deepcoola Edytowane 10 Października 2023 przez Mirinda 8 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 (edytowane) AiO daje radę z tylko jednym wentylatorem?? Cos mi się wydaje że ten 13700K się ugotuje... Edytowane 11 Października 2023 przez joker5513 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1441 Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 3 wentylatory są z przodu chłodnicy, kumpel miał całość w push-pull, mi tylko jeden się mieści w konfiguracji push-pull 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2786 Napisano 11 Października 2023 Udostępnij Napisano 11 Października 2023 Chyba że tak Cytuj Link to post Share on other sites
Gregu82 1857 Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 Amazon Prime wjechał, więc kolejna już g502, tym razem wybrakowana (bez kabla) i w dodatku droższa niż poprzednia.... płacisz więcej za mniej.... p.s. moja dłoń pokochała te konstrukcję, dlatego to już trzecia która będę pieścił swoja dłonią. 7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kazadan666 2590 Napisano 12 Października 2023 Udostępnij Napisano 12 Października 2023 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts