Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

:!:
Jeżeli planujecie zakup karty graficznej, to decydujcie się szybko. Przewidywania producentów są raczej słabe, do maja na pewno...
Zamówiony towar będzie spływać w śladowych ilościach.

Wiemy i widzimy co się dzieje. Wystawiłem wczoraj na olx 5700xt (red devil) bez gwarancji za 2400, żeby za bardzo nie januszować, ledwie kliknąłem OK i już miałem telefon od gościa, że zapłacił...
7 minut temu, Mrozinho napisał:

Wcześniej używałem tylko luster,

Ja również i długo się wahałem ale jako all around to najlepszy aparat dostępny na rynku w tej cenie. 

10 minut temu, Mrozinho napisał:

Jakie wrażenie z patrzenia w wizjer?

Nie chce wracać do klasycznego ale ten w A7M3 nie jest top of the line, R jest wyraźnie lepszy. Pod koniec miesiąca Sony ma konferencje, zapewne zaprezentują nową A7 i tam powinno być znacznie lepiej. 

6 godzin temu, dodo napisał:

Sony A7III

Na początku brałem pod uwagę, ale przy fotografii tkanin ważniejsze były megapiksele więc ostateczny wybór zapadał między A7RII i EOS R.

Canon świadomie wybrany mimo wielu wad(i mniejszej matrycy niż a7r2), w sony nie jestem w stanie przyzwyczaić się do menu + imho to dość niewygodny aparat.

Rka dostanie jeszcze najprawdopodobniej Sigme A 35 f1.4 / Canona EF 35 1.4L II USM, no chyba, że w najbliższym czasie wyjdzie jakieś ciekawe szkło na RF :)

5 minut temu, Mrozinho napisał:

w sony nie jestem w stanie przyzwyczaić się do menu + imho to dość niewygodny aparat

Potrzebuje gripa - to fakt a menu musisz się nauczyć aby później zrobić custom i sobie wszystko poukładać po swojemu, jak to zrobisz jest super (+masa programowalnych przycisków)

6 minut temu, Mrozinho napisał:

Sigme A 35 f1.4

Chciałem kupić ale wybrałem Sony ze względu na rozmiar, wagę i AF w wideo. 

9 minut temu, Mrozinho napisał:

A7RII i EOS R

R5 jest ogólnie genialnym aparatem Dual Pixel AF, Video i masa innych funkcji  ale trochę za dużo już kosztuje jak na aparat do robienie zdjęć raz na jakiś czas. 

W dniu 20.01.2021 o 16:14, CrisPell napisał:

Kolejny nie wiem, który już dysk, ale przydają się w różnych sprzętach. 20zł i niecałe 3k godzin przepracowane jak nówka.

Heh, znam to - sam mam takich 2,5' chyba z 10 :D a takich samych seagatów 320gb chyba 2 albo 3 :D 

• Popieram 1