Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

gra to dobro cyfrowe, które nie jest skażone zębem czasu.

Oj jest.

Tak, jak nie mam problemu z graniem w produkcje typu Ufo: Enemy Unknown czy Terror From The Deep, które to w momencie premiery 20 i więcej lat temu urodą nie grzeszyły i na dobrą sprawę od samego początku wymagały sporej dozy wyobraźni, tak gry z powiedzmy ostatniej dekady starzeją się bardzo szybko i coś, co niedawno zachwycało, dzisiaj wydaje się zwyczajnie brzydkie. W przypadku produkcji naprawdę dobrych nie jest to może aż tak odczuwalne, ale nie czarujmy się - większość gier jest obecnie dość przeciętna i jeśli od tego odejmiemy wizualne "wow", co po jakimś czasie jest nieuniknione - zostaje bardzo mało. 

Spieszmy się kochać gry, tak szybko brzydną.

• Popieram 3

jeśli od tego odejmiemy wizualne "wow", co po jakimś czasie jest nieuniknione - zostaje bardzo mało.

Bo problemem nie jest grafika, tylko słabe wszystko inne poza nią. 3 lata po premierze nie ma nic. Ja tydzień temu nabyłem Baldurs Gate z Opowieściami. Gra z 1998! Grafika nawet w wersji EE dość mocno odbiega od dzisiejszych standardów (zeby nie powiedzieć, ze wymaga użycia sporo wyobraźni), a jednak czas ulega zakrzywieniu i 20 min w grze okazuje sie 5h w życiu. Takie gry się nie starzeją. Cale szczęście, ze rozwaliłem kolano i mam miesięczne L4, bo chodziłbym baaardzo niewyspany do pracy (zwłaszcza, ze w planach jest BG2 ;) )

"Przed wyruszeniem należy zebrać drużynę"

Przed wyruszeniem w drogę... :P

Żeby nie było spamu ;) 

http://i.imgur.com/DgiFf0x.png

• Popieram 7

@@mabrothrax, nie mam pojęcia który raz to przechodzę, ale na pewno liczba ma końcówkę -naście. Mam chyba wszystkie wydania- pierwsze, gamebook, klasyki, zestaw BG1+BG2, Multipak saga BG+IWD. Teraz z racji nieposiadania napędu wlecą 2 kolejne EE na GOG :)

Jak skończę to to może się przekonam w końcu do Pilrs'ów/Original Sin ;)

A teraz sorry bo muszę odnieść płaszcz Shandalarowi :peace:

Ja z kolei myślę kupić Planescape'a

Plan jest taki żeby mieć total wsio ze staarych dobrych RPG D&D (tylko coś NWN jakoś mnie nie przekonywał nigdy :/

Ja kilka lat wstecz zakupiłem taką paczkę Klasyki RPG chyba się nazywała, wszystkie baldury, ice wind dale oba i planescape Must have dla mnie.

Widziałem to wczoraj w wirtusie za niecałe 20zł, świetna cena jak za paczkę takich gier. Miałem brać ale z racji, że nie mam napędu optycznego od dobrych kilku lat więc będę polował na cyfrówki ;)