Skocz do zawartości

Co ostatnio kupiliście?

Recommended Posts

Zdjęcia robi, jak na telefon, rewelacyjne. Jako świeżo upieczony posiadacz S7 mocno sugeruję zakup jakiegoś sensownego i szerszego etui (polecam Spigena) - telefon jest śliczny, ale niesamowicie śliski i dosłownie wypada z ręki. Wyświetlacz ma zaś na tyle wąskie ramki i jest na tyle czuły, że co chwilę reaguje nie na przesunięcia po ekranie, ale na dotyk tej części dłoni, która go trzyma.

• Popieram 2

Mam wrażenie, że na zdjęciach sklepowych wyglądały lepiej

Zdecydowanie. Ostatnio mocno rozważałem zakup kompletu, zwłaszcza, że na ebayu był przez jakiś czas do wyrwania w pre-orderze za około 5 stów, ale stwierdziłem, że poczekam, aby zobaczyć, jak będą naprawdę wyglądać. Nie jest źle, ale za taką cenę, figurki tej wielkości, powinny wyglądać jednak lepiej. 

http://i.imgur.com/snf5qgD.png

chciałem BF1 kupić ale z tego co czytam to mój sprzęt już może nie domagać ,a tu chociaż mam demo Pagani i idzie całkiem żwawo więc wybrałem to a do  BF1 chyba jakąś konsolę czas kupić .

• Popieram 7

@up: mam ten sam model z i7 (4/8), quadro i właśnie taką matrycą (1600x900). Do tego 8Gb ramu i BX100 240 GB.

Polecam zakup stacji dokującej. Sprzęt mimo iż wyglądem jest "z poprzedniej epoki" to wydajnością zdecydowanie przebija laptopu 2x droższe. 

Mając do wyboru nowy laptop z i3 czy nawet i5 zdecydowanie opowiadam się za używanym Latitude. 

Poszukiwania zacząłem od e6420 i równoległych t420/8460p. Dell najbardziej do mnie przemawiał wyglądem zarówno z zewnątrz, jak i w środku. Do wyboru generacji wyżej (ivy e6430) przekonało mnie głównie usb3. Wersja z nv oprócz tego oferuje więcej miedzi w chłodzeniu (2 heatpipe dla cpu), co jest dodatkowym atutem gdy myśli się o możliwości upgradu do i7 4/8. Plusik: 30 ma podwójne głośniki względem 20 :->

Na nowsze taniaki również spojrzałem, ale w okolicy tysiąca można mieć maksymalnie coś pokroju i3-5u lub i5-4u - na start mniej wydajne od i5-3m i w całości plastikowe, bez szans na rozbudowę. Zwiększoną prądożerność ivy 2/4-4/8+gpu można sobie zrekompensować baterią do 97Wh, więc osobiście na to nie narzekam.

Po dniu z e6430 za najsłabszy punkt uważam matrycę - kolory i kontrast po prostu kiepskie, ale do moich zastosowań nie jest to przeszkodą. Touchpad dość mały, ale wraz z punktem G, dodatkowymi przyciskami i poprawną obsługą gestów można śmiało pracować. Pod W10 mam jedynie problem z czytnikiem SD - ktoś zna na niego sposób?

• Popieram 1