worm 17812 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Ludzka głupota Skończyły się oklaski dla służby zdrowia? Czy po prostu wyszło jacy naprawdę są ludzie. Cytuj Link to post Share on other sites
JoJoPieniaczopulos 49 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) Ludzka głupota nie zna granic Fajny fejk. Ludzka zawiść w baitowaniu innych takimi fejkami nie zna granic. U get baited also. / nie cytuj całych postów i fotek / worm Edytowane 5 Maja 2020 przez worm 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 (edytowane) Idiotów i to takich skrajnych niestety nie brakuje. Ja bym zostawił kartkę, że sprawa o zastraszanie została zgłoszona na policję. I gdyby nie to, że raczej nie latam ze wszystkim do mundurówki to bym chyba faktycznie zgłosił. EDIT: A jak fejk, to w ogóle szkoda słów. Edytowane 5 Maja 2020 przez wojciechu15 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14010 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 W teraźniejszych czasach ludzie są tak skłóceni z sobą, że nie zdziwi mnie ani opcja, że to prawda, ani że to fejk. Byle tylko mieć kolejnego wroga. Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 W teraźniejszych czasach ludzie są tak skłóceni z sobą, że nie zdziwi mnie ani opcja, że to prawda, ani że to fejk. Byle tylko mieć kolejnego wroga. Niezależnie czy to prawda czy nie, fakt jest taki, że każda okazja jest dobra aby skłócić społeczność. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Może fejk, może nie. Potwierdzonych przypadków takich zachowań też było już kilka (łącznie z uszkadzaniem samochodów pielęgniarek) więc obecnie ciężko już stwierdzić. Moja sąsiadka też jest pielęgniarką więc po prostu spryskuję ją etanolem zanim ją poliżę. 6 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14010 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 W sumie u mnie w bloku mieszka jedna lekarka. Już po mnie Cytuj Link to post Share on other sites
naekana 41 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Skończyły się oklaski dla służby zdrowia? Czy po prostu wyszło jacy naprawdę są ludzie. Umiejętnie podsycana panika sprzyja spłaszczeniu myślenia. Fajny fejk. A tutaj przykład z życia : https://dziennikbaltycki.pl/koronawirus-na-pomorzu-zakazone-osoby-pochodza-z-pszczolek-mieszkancy-podzieleni-potraktowano-je-jak-wyrzutki/ar/c1-14861107 Znam te kobiety, wiem co przeżyły i przeżywają nadal. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Niestety też mam potwierdzone z pierwszej ręki, że taki ostracyzm pracowników medycznych ma miejsce. Z jednej strony rozumiem jak działa strach i idąca za nim panika, z drugiej, kto jak nie pracownik medyczny będzie odpowiedzialny i przeszkolony w zakresie nie zarażania i świadomego zmniejszania ryzyka. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Więcej zaszczuwania społeczeństwa sprawi, że takich sytuacji będzie tylko ubywać. https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-04-28/przebite-opony-pomazane-auto-atak-na-pielegniarke-z-gliwic/ Wczoraj w radiu mówili o jakimś przypadku we Wrocławiu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17812 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 @up - tak, było o tym dość głośno przykre 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14010 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Naprawdę to przeraża. U mnie w bloku, na mojej klatce, ba, na moim piętrze jedna sąsiadka odbywała kwarantannę [bo bardzo lubi podróżować po świecie] i jakoś nikomu z nas sąsiadów nie przyszło do głowy by ją szkalować, wyrzucać z mieszkania itd. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14016 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Mój wujek z ciotką też byli na kwarantannie 2 tygodnie, jak kuzyna szef się dowiedział że odbywali kwarantanne to się wystraszył i dał mu 2 tygodnie wolnego żeby w domu siedział XD Top kek. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Pff, krewny miał operowany wyrostek, to jak się dyrektorka jego żony przez przypadek dowiedziała, że był w szpitalu to dała kobiecie 2 tygodnie urlopu. Nagle spora populacja idiotòw zaliczyła coming out. Przecież to jest normalnie paranoja. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3752 Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Chwila spokoju. https://m.facebook.com/filmikiv/videos/2826713250778949/?refsrc=https%3A%2F%2Fm.facebook.com%2Ffilmikiv%2Fposts%2F165585078308369&_rdr 2 Cytuj Link to post Share on other sites
JoJoPieniaczopulos 49 Napisano 6 Maja 2020 Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Pff, krewny miał operowany wyrostek, to jak się dyrektorka jego żony przez przypadek dowiedziała, że był w szpitalu to dała kobiecie 2 tygodnie urlopu. Nagle spora populacja idiotòw zaliczyła coming out. Przecież to jest normalnie paranoja. Populacja idiotów dała o sobie znać z przytupem jak w Polsce dopiero zaczynała się epidemia, było kilkanaście przypadków, rząd ogłosił lockdown placówek oświatowych.... i ludzie rzucili się do sklepów. gołocili lodówki z PIZZY ale nie tej z włoską flagą na opakowaniu.... gołocili półki z makaronami ale nie ta z włoską flagą na pudełku zbiorczym i włoską nazwą... Teraz to zaledwie opary absurdu jaki był wtedy. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14010 Napisano 6 Maja 2020 Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Zapomniałeś o piwie marki Corona, które też było omijane szerokim łukiem i o tym jak wszystkie sklepy były ogałacane z papieru toaletowego Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 6 Maja 2020 Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 o piwie marki Corona, które też było omijane szerokim łukiem To jak ludzie są przesądni to kolejny powód do śmiechu. To się po prostu w głowie nie mieści ilu teoretycznie logicznie myślących i inteligentnych ludzi podporządkowuje swoje wybory i życie zbieżności nazw, liczb czy zabobonom. Przykład z mojego życia - jak umawiałem kościół na swój ślub to zależało mi na terminie w wakacje, ze względu na to, że teście i moja mama są nauczycielami i mają wolne w tym czasie. Miałem godzinę która mi najbardziej pasowała - jadę do proboszcza w kościele gdzie chciałem mieć ślub i pytam o termin latem za dwa lata o tej godzinie - na co proboszcz "O Panie, będzie ciężko, o tej godzinie to już Pan w ogóle zapomnij, ale zobaczę, w jakąś sobotę zostały jeszcze wolne późniejsze godziny" Myślę sobie - trudno. Usłyszałem jakie te dni są jeszcze wolne na godzinę która mi nie bardzo pasowała i na koniec proboszcz na to "No chyba, że chce Pan w sobotę 13.08, bo trzynastego nikt się nie zapisał". Oczywiście wziąłem. Nie ogarniam jak tylu ludzi mogło się wpisywać na różne godziny, często już dosyć późne skracając sobie imprezę weselną, tylko po to by nie mieć ślubu 13 dnia miesiąca.... Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14010 Napisano 6 Maja 2020 Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Ja tam lubię piątki trzynastego [jako dzień i filmy z Jasonem ] bo akurat wtedy mam najmniejszego pecha Cytuj Link to post Share on other sites
naekana 41 Napisano 6 Maja 2020 Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 A propos absurdów Największy hitem był tramwaj z podpaską 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14010 Napisano 6 Maja 2020 Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Zapomniałaś o autobusie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 7 Maja 2020 Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 fajne to, grałbym 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gryphus 4426 Napisano 7 Maja 2020 Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 (edytowane) fajne to, grałbym Kurczę nie mogę się doczekać Projekt anulowany Edytowane 7 Maja 2020 przez Gryphus 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14010 Napisano 7 Maja 2020 Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Zobaczcie jaką maseczkę dla dzieci reklamuje pewien sklep zoologiczny https://zooart.com.pl/product-pol-40254-AUUU-Bawelniana-Maseczka-Ochronna-Maria.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts