Skocz do zawartości

OFFTOPIC - rozmowy na każdy temat

Recommended Posts

http://www.metalsucks.net/2017/01/16/terrible-flute-covers-of-metallica-slayer-lamb-of-god-and-others-is-the-bestworst-thing-youll-hear-today/

Link dla metalogłowych, zaręczam że będzie wesoło  :rotfl: chociaż uszy umro

Tornado of souls moim skromnym faworytem :rotfl:

Edytowane przez sid vicious

Po ostatniej WOŚP mam wrażenie, że kwoty zbierane na tej akcji będą rekordowe ze względu na to, że coraz bardziej podzielone są poglądy społeczeństwa w tej sprawie. Ludzie, który nie dokładają się do zbiórki atakują tych, którzy dali, wtrącając się w ich finanse, co jeszcze bardziej nakręca tych dających, żeby wzmocnić ból d*py nie biorących udział w akcji :D

• Popieram 5

To prawda. Jedni są za tym, aby ponad podziałami ratować dzieci i zapewniać seniorom godne warunki, drudzy - za tym, aby spalić na stosie gościa, który to robi, bo nie podziela ich zamordystycznych poglądów i jedynej słusznej wiary.

• Popieram 5

To prawda. Jedni są za tym, aby ponad podziałami ratować dzieci i zapewniać seniorom godne warunki, drudzy - za tym, aby spalić na stosie gościa, który to robi, bo nie podziela ich zamordystycznych poglądów i jedynej słusznej wiary.

Wybacz Nowaj, ale jest to uogólnienie godne gimnazjalisty.

Powiedz to ludziom, którzy żyją tylko dzięki sprzętowi zakupionemu przez WOŚP, bo ja takich znam osobiście dość dużo, a moja matka, będąc w latach 90-tych ordynatorem OIOM'u w Wojewódzkim Szpitalu Dziecięcym, uratowała dzięki niemu wiele istnień. Tutaj nie ma skali szarości.

Moje dzieci miały przesiewowe badanie słuchu dzięki sprzętowi z orkiestry, tak samo USG było robione na tymże sprzęcie, także osobiście zawsze będę dawał na ten cel.

Najśmieszniejsze jest jednak to, że pryki które są przeciwko zbiórce same niejednokrotnie z tego korzystają.

Obłuda tego narodu jest wpisana w mentalność.

• Popieram 8

Bossk a co trzeba mieć w głowie, żeby wypisywać takie teksty (w podobnym tonie wypowiadał się jakiś ksiądz w Strzelcach Opolskich)? Nawet jeżeli Owsiak ma takie a nie inne poglądy to czy jest to przeszkodą, żeby wspierać nawet niewielką kwotą tak szczytny cel? Gdyby nie WOŚP nasze oddziały pediatryczne byłyby 'w tyle za murzynami*'.

*nie żebym był rasistą.

http://natemat.pl/88281,poslanka-pawlowicz-katolicy-nie-powinni-dawac-na-wosp-wolontariusze-owsiaka-to-antykatolicka-gwardia

Kolejny przykład zachowania poniżej poziomu szamba - żeby profesor prawa wypisywał takie głupoty? Przecież z łatwością można sprawdzić na co idą pieniądze zebrane przez WOŚP ale nie, lepiej walić propagandę. Wg PiS i kleru zapewne najlepiej dawać na fundacje 'ojca z Torunia' i na kolejnego Maybacha czy Rollsa.

Koszty organizacji Przystanku Woodstock i częściowo Finału - tak jak koszty działalności administracyjnej – również nie są pokrywane ze środków pochodzących z Finału,  ale z darowizn celowych oraz wpłat sponsorów, o których Fundacja każdorazowo zabiega.

http://www.wosp.org.pl/fundacja/wazne/rozliczenia
  • Popieram 5

ja nie atakuję Wielkiej Orkiestry - sam ich wspomagam i uważam, że takie akcje trzeba wspierać . Uważam tylko, że przedstawienie sytuacji, że tylko jedna strona pomaga, a druga zajmuje się tylko próbą niszczenia tego jest wielkim uogólnieniem i nie jest prawdziwe.

Wielu księży wspomaga Wielką Orkiestrę więc argument o "jednej wierze" (chyba, że mówimy o rydzykowej, a nie katolickiej) jest błędne.

• Popieram 4

Ależ tu nie chodzi o to czy tylko jedna wiara wspomaga a inna nie. Tu bardziej chodzi o to, że tylko część jednej opcji próbuje zniechęcić innych do wspierania WOŚPu. Nie słyszałem, żeby ateista, prawosławny, żyd czy muzułmanin zniechęcali innych do przekazywania datków.

• Popieram 2

W niedziele byłem w kościele, przed kościołem dzieci zbierały datki w puszki, to co poszło na tace ksiądz powiedział że przekazuje na wośp.Wszystko odbywało się normalnie jak co roku,  radzę się bez potrzeby nie nakręcać każdy ma swój rozum przecież ;)

• Popieram 1

@Kubbak

jak już pisałem, każda akcja charytatywna jest godna pochwalenia i wspierania. Co mają w głowie niektórzy ludzie, tego nie wiem. Powiedzmy, że niektórzy wspierają Wielka Orkiestrę, inni Caritas, a jeszcze inni jedno i drugie :) (albo całkiem coś innego)

Widać gołym okiem, że nsza władza z Wielką Orkiestrą ma nie po drodze, ale to pojedyncze jednostki. Według badań wyborcy PIS wspierają Wielką Orkiestrę i to jest bardzo pozytywne.

Martwi niestety, że potrzebujemy takich zbiórek, żeby szpitale miały sprzęt :(