coco01 14024 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Post Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 No to cokolwiek tam innego czego mu nie zabraniają. Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Tak tak, śmieszkujcie z katolików, jeszcze Ci ich zabraknie jak przyjdzie Islam. Trochę szacunku, nie wyśmiewam ateistów będąc katolikiem i tego samego oczekuję od innych... Wstawiłbym zdjęcie mojego dzisiejszego obiadu, ale pewnie bym Cię zgorszył. Tak jak wyżej, zluzuj majty. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Po Ch*j zaczepiasz i robisz gównoburzę? 5 Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 (edytowane) Po **** zaczepiasz i robisz gównoburzę? Nie zaczepiam. Jak kogoś boli du*a o taki obrazek to nie pozostaje mi nic innego, jak takiej osoby nie brać na poważnie. PS. trochę kultury panie administratorze... Edytowane 26 Marca 2016 przez kacperq Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty sid vicious 16131 Napisano 26 Marca 2016 Popularne posty Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Pozwól więc, że przeredaguję... Aby zarysować sytuację w jakiej się znajdujemy należy odnieść się do tego, jakie wyznanie jest w naszym kraju dominujące i co wedle tego wyznania jest teraz, na dniach obchodzone. Trwa właśnie rzymsko katolickie święto, dla wyznawców, najważniejsze w roku. Więc bezpiecznie jest założyć, że i dla wielu (większości? statystycznie?) forumowiczów jest to... kind of a big deal. Dla innych, może to być tylko (a właściwie aż) trochę czasu wolnego, który mogą poświęcić rodzinie, bliskim, odpoczynkowi, odstresowaniu się problemami życia codziennego, bo jakby nie patrzeć na kilka dni cały kraj sobie świątecznie zasypia. I tu dochodzimy do sedna, całą tą idyllę, zaburza jakiś durny kuc szukający śmieszków z faceta w sukience, a kiedy ktoś kulturalnie zwróci uwagę, że jeśli druga strona, nie uznająca wagi tych świąt nie jest tu wytykana palcem ani nawet zapraszana do dyskusji, to mogłaby wziąć przykład i też zawrzeć dziób ze zwykłego szacunku do innych, którzy mają się dobrze wobec swoich dojrzałych postępowań/decyzji. A jak ów kuc, zacznie jeszcze bełkotać o bólu du*y, majtach i o tym co on ma na obiad to mam ochotę wyciągnąć forumowy bloczek i ulżyć osobom które będą tu poirytowane psuciem ciszy i spokoju. I o ile nie mogę wymagać, żeby Ty czy ktoś inny w chwilę stał się emocjonalnie dojrzalszy o jakieś 4-5 lat, o tyle mogę sprawić by był tu względny spokój, mając na uwadze i świętujących i tych błogo pierdzących po zjedzonej dziś golonce. I nie robi mi problemu wrzucanie dowcipów na granicy, śmieszkowanie z prezydenta czy czegokolwiek innego wzbudzającego emocje, pod warunkiem, że osoba która się tego podejmuje, nie robi tego z czystą intencją wkurwiania innych aby potem kazać im zluzować majty. Teraz jaśniej, czy spróbować jeszcze raz? 14 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 8 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 trochę kultury panie administratorze No to teraz kolego dowaliłeś do piecora. Gimboateizm. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 No to teraz kolego dowaliłeś do piecora. Gimboateizm. O cholera, faktycznie. Osoba kulturalna z pewnością używa słów "Ch*j" i "gównoburza" w jednym zdaniu. Już się wykazałeś, możesz wrócić na swoje miejsce. nie robi tego z czystą intencją w****iania innych Ojoj, bo przecież ja stworzyłem tego mema. Nie miałem takiego zamiaru, ale cóż, ktoś zawsze się znajdzie kogo "wk***i" zwykły obrazek. Cytuj Link to post Share on other sites
CyborgDE 4319 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 O cholera, faktycznie. Osoba kulturalna z pewnością używa słów "****" i "gównoburza" w jednym zdaniu. Już się wykazałeś, możesz wrócić na swoje miejsce. Ojoj, bo przecież ja stworzyłem tego mema. Nie miałem takiego zamiaru, ale cóż, ktoś zawsze się znajdzie kogo "w****i" zwykły obrazek. Prawisz morały o kulturze, a sam wrzucasz obrazki mające na celu ośmieszyć jakąś grupę ludzi. Już kit z tym co to tam wyśmiewa, bo sam mam do siebie dystans i potrafię się śmiać z wielu rzeczy, ale jak widzę taką hipokryzję, to krew mnie zalewa. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Chopie celowo to wrzuciłeś i czekałeś, aż ktoś się oburzy. Ty w niego od razu wjeżdżasz z jakimiś nieśmiesznymi tekstami, zastanów się nad swoim zachowaniem. Po co szukać na siłę zaczepki i wkurzać innych. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Osoba kulturalna potrafi uszanować czyjąś religię i zawrzeć dziób. Wrzuć jeszcze ile mięsa dziś zjadłeś żeby mnie bardziej rozwścieczyć! (xd) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 O cholera, faktycznie. Osoba kulturalna z pewnością używa słów ale cóż, ktoś zawsze się znajdzie kogo "w****i" zwykły obrazek. http://www.racoonlab.com/wp-content/uploads/2011/03/contempt_bush-258x300.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 (edytowane) Cudzysłów. Wrzuć jeszcze ile mięsa dziś zjadłeś żeby mnie bardziej rozwścieczyć! (xd) Widzisz, sam śmiejesz się tego co napisałeś. Bardziej komiczne jest to, że kogoś naprawdę boli o to du*a. Edytowane 26 Marca 2016 przez kacperq Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Instytucja tajnej spowiedzi, która jest absolutnie niebiblijna, została wprowadzona w XII wieku głównie po to, aby kler kontrolował poczynania władców poprzez wprowadzenie tzw. spowiedników królewskich, będących nikim innym jak zakamuflowanymi szpiegami. Obecnie służy ona raczej głównie wywoływaniu wstydu u dzieci, bo nie znam żadnego dorosłego, choćby najbardziej religijnego, który by takową traktował poważnie, tzn. "spowiadał" się ze wszystkiego, co krk uznaje za grzech. Niestosowność wrzucenia tego obrazka w dniu dzisiejszym jest oczywista, natomiast sama jego treść jest akurat dość smutnie prawdziwa. 9 Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Śmieszy mnie to że chcesz kogoś w ten sposób zdenerwować. Śmieszy mnie fakt, jesteś tak zwyczajnie arogancki i nie szanujesz czyjegoś święta, tym bardziej że to najważniejsze święto. Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 http://i.imgur.com/rhQWJKH.png 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Karol1701 2379 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 (...) zluzuj majty. Nie chcę wywoływać wilka z lasu, ale jest tu ktoś, kto uważa, że to Twoje "majty" są deczko za ciasne 2 Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 https://www.youtube.com/watch?v=0pGgRgTnMTA 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 3 Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 (edytowane) Dziękuję sid. Resztę mojej wypowiedzi umieszczę w spoilerze, żeby tutaj nie zaburzać porządku... Rozumiem, że na forum większość ludzi to ateiści, bardziej dojrzali lub mniej, mający więcej argumentów lub mniej, w 99% przypadków gdy ktoś (dla mnie oczywiście) bluźni mówiąc o Bogu czy czymś związanym z nim, to po prostu siedzę cicho, nie chcę się kłócić, ale jednak czy odrobina szacunku do siebie nawzajem nie zaszkodzi. Nie chcę was tutaj oburzać, ale ja po prostu uważam, że spowiedź i moja religia czyni mnie lepszym człowiekiem, nie zgadzam się zawsze i wszędzie, czasami sam się oburzam na moją religię, ale wierzę w Boga, bo czuję, że odkąd zacząłem tak z około 2 lata temu traktować go poważnie, zaczął mi pomagać w moich rozterkach i problemach, a kiedy bardzo czegoś chciałem i prosiłem o to, dał mi to. Wiem, że kiedyś Nowaj stwierdziłeś, nie mam teraz czasu tego szukać żeby tutaj zacytować, coś jak "Jacyż Ci ludzie muszą być słabi, skoro potrzebują Boga do bycia i podtrzymywania swojej moralności?". Cóż, myślę, że to jest w porządku, choćby Bóg nie istniał, choć dla mnie istnieje, że ludzie dzięki Bogu potrafią żyć w zgodzie, jednoczyć się, starać się być lepszymi ludźmi. Mnie sakrament pokuty polepsza, a po nim czuję się, że mam czyste konto, a tego czystego konta już nie chcę zabrudzić kolejny raz, w taki sposób wypleniam w sobie pewne wady, o których mam świadomość. A co do samej historii sakramentu pokuty, może i masz rację, że była ona stosowana dla szpiegowania. Ale ja wierzę w Biblię. W Ewangelii Świętego Jana 22-23 jest napisane "Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: <<Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane>>". Jezus polecił apostołom i następnym kapłanom, jeśli bardziej się zagłębić w Biblię odpuszczać grzechy. Ja idąc do spowiedzi, nie myślę o tym, że za kratką jest człowiek który chce mnie szpiegować. Ten człowiek codziennie słyszy mnóstwo ludzi, którzy wyznają grzechy, wierząc w to, co przekazali rodzice i/lub Kosciół. Ja myślę o sobie i o moim kontakcie z Bogiem. Wiara mi pomaga w życiu. Więc kończąc mój mały wywód, mam nadzieję, że nikogo nie oburzyłem, nie zirytowałem i nie wywołuję tutaj jakiejś żarliwej dyskusji która wywoła zdenerwowanie u wielu. I jeszcze raz proszę o docenienie, że nie żyjecie wśród Najwyższego Muftiego Arabii Saudyjskiej, który pozwala jeść żonę jak się jest głodnym, albo innych jemu podobnych, na przykład twierdzących, że ... http://www.cda.pl/video/185308a4 Czy takie rzeczy słyszy się w religii katolickiej? Wiem, że ma ona swoje mroki. Ale mówmy o dzisiaj. Jestem pewien że każdy forumowicz mógłby podać na tacy choćby 3 informacje z XXI wieku, mrożące krew w żyłach, które widział w Internecie, sprawiające, że można mieć o Islamie najgorsze zdanie. Pozdrawiam Cię kacperq. I rodziców też. P.S. Zapomniałem dodać, że nie mam żadnych problemów z du**ą, chyba, że po mocnym treningu nóg P.S.2 Nowaj, ja się spowiadam ze wszystkiego i jeśli możesz nazwać mnie dorosłym, to właśnie kojarzysz takiego forumowicza. Edytowane 26 Marca 2016 przez BumCykCyk 6 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts