ALF 28963 Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Odpaliłem dziś windows update po dłuższym czasie blokady, weszło potwornie wiele aktualizacji w tym 21H1 i o dziwo...nic się nie popsuło. Jestem w szoku, już szykowałem się do przywracania 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 15 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Niebieski ekran "stop code". Nie mogę nawet wejść w tryb awaryjny bo wywala przy wczytywaniu "stop code", nie działa nic...jedynie przywracanie z września zaskoczyło (z października i listopada nie - dalej "stop code") i komp wstał. Najśmieszniejsze jest to, że nie robiłem żadnych aktualizacji (mam wyłączone do stycznia), nic nawet nie instalowałem a jedyne co zrobiłem to odpaliłem komputer... Poważnie nigdy ale to nigdy nie miałem czegoś takiego w innych starszych Windowsach. To jest takie g#wno ten system właśnie przez takie fazy, że głowa mała. Za każdym razem teraz się zastanawiam czy system wstanie, śmieszne. Oczywiście apki i kilka sterowników po przywróceniu wywaliło do góry nogami więc czeka mnie godzina minimum by to wszystko ogarnąć. Współczuje serio tym co podjarani wskoczyli już na Windows 11, nie tkne tego nawet przy nowszym sprzęcie a przynajmniej przez 4 lata od pojawienia się. Cytuj Link to post Share on other sites
Kisiel1314 155 Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 14 godzin temu, Szarik napisał: Niebieski ekran "stop code". Nie mogę nawet wejść w tryb awaryjny bo wywala przy wczytywaniu "stop code", nie działa nic...jedynie przywracanie z września zaskoczyło (z października i listopada nie - dalej "stop code") i komp wstał. Najśmieszniejsze jest to, że nie robiłem żadnych aktualizacji (mam wyłączone do stycznia), nic nawet nie instalowałem a jedyne co zrobiłem to odpaliłem komputer... Poważnie nigdy ale to nigdy nie miałem czegoś takiego w innych starszych Windowsach. To jest takie g#wno ten system właśnie przez takie fazy, że głowa mała. Za każdym razem teraz się zastanawiam czy system wstanie, śmieszne. Oczywiście apki i kilka sterowników po przywróceniu wywaliło do góry nogami więc czeka mnie godzina minimum by to wszystko ogarnąć. Współczuje serio tym co podjarani wskoczyli już na Windows 11, nie tkne tego nawet przy nowszym sprzęcie a przynajmniej przez 4 lata od pojawienia się. Windows 11 śmiga aż miło, nawet mam odczucie że lepiej od 10 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kruchy81 66 Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Więcej problemów miałem z 10 niż 11. Chociaż update z 10 na 11 to lipa, lepsza jest czysta instalacja 11. P.S no jednak wydaje mi się że do 11 trzeba mieć dobry sprzęt Z590 Aorus Master,I5-11600K,RTX 3070 Aorus Master, Patriot Viper 4 4x8Gb 3733 MHz,Fortron Aurum Pro 1000W,Samsung 980PRO 500 Gb,Corsair 480 Gb MP510 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Ja się w W11 bawiłem jako Insider - to co wyszło na premierę jest w takim stanie, że zainstalowałem W10 21H2 i tak już zostanie:). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Here we go again, jak przy każdej dużej wersji 1 4 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) No nie do końca... Windows 8 to było totalne g***o, poprawili w 8.1, Windows 10 do którejś kompilacji też był kiepski, teraz jest OK, dopóki w 11-tce nie dodadzą możliwości ustawienia paska zadań po prawej stronie ekranu, też się nie zamierzam przesiadać. Niby mają program Insider, niby chcą słuchać użytkowników, a tak naprawdę ich zdanie mają kompletnie w pompie. Edytowane 16 Grudnia 2021 przez radosuaf 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 2 godziny temu, radosuaf napisał: dopóki w 11-tce nie dodadzą możliwości ustawienia paska zadań po prawej stronie ekranu, też się nie zamierzam przesiadać. No właśnie, niby taka mała pierdółka a też mnie wkurza niemiłosiernie. Niby się przyzwyczajam pomału do paska na dole ale ani to wygodne ani praktyczne dla mnie. Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 A dlaczego nie może być z boku? BO NIE. No to ja MS na razie dziękuję. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 20 godzin temu, Szarik napisał: Niebieski ekran "stop code". https://www.resplendence.com/downloads Pobierz Whocrashed, odpal Analyze. Nie wiem tylko czy zrzuty pamięci się nie kasują po przywracaniu ale spróbować można. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 16 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Dzięki ale już wszystko działa, ciekawe tylko jak długo heh Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 Tak się ostatnio zacząłem zastanawiać co tak szybko działa mi 10, niemal tak sprawnie i lekko jak 7 czy 8, którą kiedyś też dość długo miałem zainstalowaną. Wszystko stało się jasne, defender wyparował. Usługa przestała działać, jak i cały program i windows update pokazując kod błędu 2 nie mam bladego pojęcia czemu. Wszystkie opcje konfiguracji zabezpieczeń itp. w kolorze szarym bez możliwości wejścia w nie a co za tym idzie zmiany czegokolwiek. Nic od ostatniego przywracania nie instalowałem za wyjątkiem sterowników nvidii. Spoko, najwyraźniej to norma w 10. Kolejne przywracanie i znowu wszystko działa, ssd dostaje baty ale kto by się z ekipy ms przejmował i miej teraz taki mało stabilny system w dużej firmie. Dramat Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 312 Napisano 13 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 Mi na w10 wszystko śmiga bez problemów, migrował bym dopiero na 11 jak zakończy się wsparcie a to jeszcze 5 lat albo lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 18 godzin temu, Szarik napisał: Spoko, najwyraźniej to norma w 10. Kolejne przywracanie i znowu wszystko działa, ssd dostaje baty ale kto by się z ekipy ms przejmował i miej teraz taki mało stabilny system w dużej firmie. Dramat Ten system jest dziadem i dziadem zostanie. Wolny i zabugowany. W dniu 11.11.2021 o 18:54, Szarik napisał: Odpaliłem dziś windows update po dłuższym czasie blokady, weszło potwornie wiele aktualizacji w tym 21H1 i o dziwo...nic się nie popsuło. Jestem w szoku, już szykowałem się do przywracania No widzisz, u mnie się skończyło awarią kilkugodzinną i brakiem dostępu do systemu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Nowe aktualizacje wchodzą co jakiś czas i tak już kilka miesięcy beż żadnej poważnej awarii u mnie z win 10 na pokładzie, do tej pory przecieram oczy ze zdumienia. Normalnie szok i oby tak dalej Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 W dniu 24.04.2022 o 15:00, ALF napisał: do tej pory przecieram oczy ze zdumienia Dalej to robię bo system działa stabilnie jak nigdy Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 312 Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Powiem wam że zmieniłem na 11 i jak na razie zero problemów, a wplanach juz 12, he ciekawe kiedy firma zatrzyma się na numerku, taka mała ciekaowsta w windows 11 iput lag jest podobno mniejszy w grach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts