lojewuti 208 Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Nikt nie uwierzyłby przed premierą, że Palit będzie miał jedne z najlepszych wersji pascali. Bardzo mnie zaskoczyłeś, bo ja od dawna już mam słabą opinię o produktach tej firmy. Jeszcze jak królowały karty na agp kupiłem od nich jakiegoś o ile pamiętam geforce 4 (chyba z tych budżetowych - mx czy coś podobnego), tego samego dnia oddałem do sklepu ze względu na tragiczną jakość obrazu na wyjściu analogowym dsub (no, ale to stare czasy i rzeczywiście mogło się zmienić). Jednak uraz został do dziś :| "adaptive vsync" dla radeona? Brak tak elementarnej funkcji w sterownikach zaprzecza jakiejkolwiek racjonalności w kupnie czegokolwiek od AMD. ee tam, da się żyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Jakiś odpowiednik "adaptive vsync" dla radeona? Brak tak elementarnej funkcji w sterownikach zaprzecza jakiejkolwiek racjonalności w kupnie czegokolwiek od AMD. Jo radeonpro pomimo braku aktualizacji nadal dziala chyba znalazlem tez jakis nowy program ale to jak bede w domu dam ci znac bo teraz jestem w robocie. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Amd ma duzą lepszą funkcję od adaptive vsync. Masz framerate target i możesz sobie ustawić np 30fps i karta obniży taktowanie (i pobór prądu) tak, żeby wyświetlać 30 fpsów Tyle, że na NV nie musisz tego ustawiać bo karty same zbijają taktowanie/napięcie jeżeli nie są w pełni obciążone a masz włączony v-sync. Nikt nie uwierzyłby przed premierą, że Palit będzie miał jedne z najlepszych wersji pascali. Dodał bym jeszcze Gainwarda, który zrobił również świetne chłodzenie Ale po co ci v-sync jak masz framerate target? no właśnie znikną (na 60Hz monitorze). Adaptive v-sync masz w radeon-pro Framerate target ogranicza tylko liczbę wyświetlanych klatek i dostosowuje taktowanie/napięci tak aby utrzymać te klatki. Nie działa w nim v-sync chyba, że ustawisz Framerate target taki sam jak odświeżanie monitora 60Hz - 60fps, Jak ustawisz poniżej 60Hz to nie będzie działać v-sync więc są rozdarcia obrazu! U NV masz tryb Adaptive V-Sync (częstotliwość odświeżania o połowę mniejsza) gdzie mając monitor 60Hz możesz ustawisz sobie odświeżanie na 30Hz. Na NV nie musisz ustawiać Framerate Target aby karta zrzucała taktowanie/napięcie - jeżeli ma zapas mocy to zrzuca je sama z siebie bez konieczności ustawiania jakichś limitów. Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez DjXbeat Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Nie działa w nim v-sync chyba, że ustawisz Framerate target taki sam jak odświeżanie monitora 60Hz - 60fps, Też nie będzie działał vsync w takim wypadku. Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 @UP Jeżeli masz włączony V-sync i właczysz Framerate target na taką samą wartość jak odświeżanie monitora to v-sync działa normalnie i karta zbija taktowanie/napięcie trzymają 60kl/s. Co innego jak masz włączony V-sync 60Hz a ustawisz Framerate target na 50kl/s. W takim wypadku v-sync nie działa Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) A testował ktoś już może framerate_target=30 w MSI Afterburner + włączone VSync (nie-adaptive) w panelu nVidii? Dodał bym jeszcze Gainwarda, który zrobił również świetne chłodzenie Napisałeś to trochę tak, jakby Gainward nie był własnością Palita Wydaje się że wsadzili do kart brandowanych nazwą Gainward to samo chłodzenie co na firmowanych swoich kartach, tyle że w innym kolorze, z innymi wiatrakami jedynie (bardziej prostymi), które nie kręcą się w przeciwne strony, ale w tą samą. Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez ReznoR Cytuj Link to post Share on other sites
twisster storm 92 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Czy to w ogóle ma sens? (asus strix rx 480) Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) znowu asus zrobil takie badziewne chlodzenie? oni chca chyba zniechecic wszystkich klientow zeby tych badziewnych strixow nie kupywac Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Balrogos Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Czy to w ogóle ma sens? (asus strix rx 480) Pewnie żywcem przeniesione z Pascali . Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Na to by wyglądało, że Asus wszędzie ładuje te swoje badziewne chłodzenia, nawet na topowe karty. Tutaj fotka z GTX 1080 Strix:https://www.computerbase.de/bildstrecke/72474/6/ No i odpowiedź: nie, to nie ma sensu. Ale dla Asusa najwidoczniej ma, bo ciągle to robią Ludzie itak kupują, bo jedni nie wiedzą, że karty różnych producentów różnią się między sobą czymkolwiek, inni patrzą z kolei tylko na "bo ładne i metalowe", a jeszcze inni są wierni marce. Ja sam swojego Strixa kupowałem jak jeszcze nie interesowałem się tak bardzo kartami. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez ReznoR Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 2 Września 2016 Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Trafił ktoś już na test 480tki od XFX 8GB? Takiej o: klik W sieci dalej cicho, chyba skończy się na tym, ze kupię i zobaczę jak z głośnością w tej karcie. Cytuj Link to post Share on other sites
erenhardt 73 Napisano 2 Września 2016 Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Zmniejszyłem napięcie w 480: http://i.imgur.com/NiMASCz.jpg Jeszcze trochę i bez prądu będzie chodziła 2 Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 @UP Tyle, że GPU Only PowerDraw pokazuje ile wciąga rdzeń graficzny a nie cała karta. Taki mały szczegół o którym prawie nikt nie wie Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 (edytowane) Kupiłem tego XFX 480 8GB w wersji GTR, skręcę trochę napięcie i zobaczę jak kultura pracy tego RX'a. Mam nadzieję, że będzie stosunkowo cicho, jeśli nie spełni moich oczekiwań to zwrócę . Edytowane 3 Września 2016 przez Crout Cytuj Link to post Share on other sites
erenhardt 73 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 (edytowane) Wiem, ale różnica między stockiem a downvoltem do 0.93V jest gigantyczna @UP Podkręcaj dziada do 1400 a nie zmniejszasz napięcia Edytowane 3 Września 2016 przez erenhardt Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Cholernie zależy mi na kulturze pracy, jeśli na stocku będzie w miarę cicho, to jak najbardziej coś się podkręci . Cytuj Link to post Share on other sites
DjXbeat 1045 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Jak by ktoś chciał to wyszła BETA MSI Afterburner z OSD działającym w DX12 http://www.guru3d.com/news-story/download-msi-afterburner-4-3-beta-14.html Cytuj Link to post Share on other sites
twisster storm 92 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 (edytowane) Kupiłem tego XFX 480 8GB w wersji GTR, skręcę trochę napięcie i zobaczę jak kultura pracy tego RX'a. Mam nadzieję, że będzie stosunkowo cicho, jeśli nie spełni moich oczekiwań to zwrócę . Czekam na opinie. Sam przymierzam się do tego modelu. Niektórzy skarżyli się wentylatory które bez powodu dobijały do 2300RPM w mało wymagających grach. Pewnie wina biosu, ale może to naprawili. Edytowane 3 Września 2016 przez twisster storm Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Brak recenzji skłonił mnie do zakupu w celu sprawdzenia . Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 też kupiłem, ale to z tego względu że jest BF1 a na HD4000 raczej grał nie będę Cytuj Link to post Share on other sites
twisster storm 92 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 Brak recenzji skłonił mnie do zakupu w celu sprawdzenia Będziesz pierwszy. W którym sklepie kupiłeś kartę? Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 W Salurionie za 1340zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 No to ja 200 zł taniej wersję 4gb od MSI GAMING X Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 (edytowane) Szkoda, że wersji 4GB od XFX nie ma w wersji GTR, jest tylko w tej uboższej(i brzydszej) RS. GTR: http://cdn.agilitycms.com/xfx/MediaGroupings/615/480_GTR_Card_Bracket_Angle.jpg RS: http://cdn.agilitycms.com/xfx/MediaGroupings/608/480_RS_Card_Bracket_Angle.jpg Edytowane 3 Września 2016 przez Crout Cytuj Link to post Share on other sites
cyrylmb 1 Napisano 3 Września 2016 Udostępnij Napisano 3 Września 2016 W Salurionie za 1340zł. sprawdzony sklep ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts